Agresszív, antiszociális kutyát nem kellene addig megkötni, vagy becsukni, hogy ne szökjön ki, amíg kiállnak kocsival, és nyitva a kapu?
Igazad van.
Elsőre beszéld ezt meg vele.
Ha nem lehet, akkor az önkormányzat tud intézkedni.
Igen, hivatalosan, törvényileg igazad van. De sajnos az önkormányzat kutyafülét se fog csinálni, amíg egyszer tényleg meg nem támad valakit...
Te beszélj a nénivel, hidd el, az többet ér, mint a bürokrácia malmaira bízni az ügyet, főleg ha tisztelettel, normális hangnemben megkéred.
szia!
Jobban jársz, ha te figyelsz sajnos...
Nekem mindig egy olyan kerítést kell figyelnem, ahol egy óriás uszkár van. Hihetetlenül agresszív...ha nem látnám, el se hinném.
Eddig már 3x rontott rá a mudi kanomra, és csak az őrült kiabálásom miatt ment vissza az udvarra, mert a gazdái sehol sem voltak.
Én nem szólok nekik, mert nem is ismerem őket, de mindig megnézem, hogy jól behúzta-e a kaput, mielőtt elmegyek előttük.
Ajánlom neked is..A kutyasétáltatás állandó adrenalin, figyelni kell, nézegetni a gyanús kutyákat, hogy hamarabb észrevedd, mint a kutyád. Én mér rengeteg bajt megelőztem így....
Köszi mindenkinek! Azóta nagyon figyelek, és próbálom elkapni valamelyik gazdit, hogy beszéljek vele, de még nem sikerült.
Mondjuk biztos nem lesz őket egyszerű meggyőzni, sajnos nagyon furcsa elképzeléseik vannak a kutyanevelésről. Egyszer nekem is beszóltak, hogy szegény kis kutyám egész nap egyedül van, míg dolgozom.... persze mert naponta a több óra séta, játék, klikkerezés az semmi. Ráadásul egy közel 11 éves kutyusról beszélünk, aki ha elmegyek, szinte egyfolytában alszik. :D Náluk meg egy kis kertbe van bezárva egész nap a kutya, soha nem sétáltatják, és elég stresszes szegény, ugat, vonyít egész nap. Tényleg sajnálom már a kutyát is, hogy ilyen ingerszegény környezetben él, nem csoda, hogy megvadul tőle, de az ő felelősségük, hogy másokat ne veszélyeztessen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!