Mit gondoltok az olyan szülőkről, akik a lakásban cigiznek és a gyerekek azt szívják?
Sok szülő egyszerűen nincs tisztában a dohányzás káros hatásaival.
Azt gondolják, hogy ha nekik eddig nem lett semmi bajuk a cigarettától, akkor a gyereknek sem lesz. Pedig a passzív dohányzás károsabb, mint az aktív, és a kisgyerekek szervezete jóval érzékenyebb az ilyen méreganyagokra, mint a felnőtteké. Az ilyenek egyszerűen felelőtlenek, nem is foglalkoznak azzal, hogy a gyereket zavarja-e vagy káros-e neki.
Leszokni pedig simán le lehet, csak akarat kell hozzá. Aki nem is akarja igazából letenni (csak mondja, hogy le akarna szokni), az soha nem fog leszokni.
A lakásban való dohányzás (főleg, ha vágni lehet a füstöt, tehát vagy sehogy, vagy hanyagul szellőztetnek) pedig a lakás értékét is szépen leviszi a béka segge alá, ugyanis szó szerint minden beissza a cigarettabűzt, és azt onnantól már nemigen lehet megszüntetni. Jártam olyan eladó lakásban, amit eléggé áron alul próbáltak eladni, de a mai napig senki sem vette meg. Miért? Mert a tulaj, egy láncdohányos néni, állandóan a lakásban szívta, és nemigen szellőztetett. Masszív cigarettabűzt árasztott az összes fal, bútor, szőnyeg, ráadásul a fehér ajtófélfa is besárgult kissé a nikotin miatt. Senki sem akar tömény cigarettabűzben élni.
"azt se felejtsük el,
hogy olyanok is kaptak/kapnak tüdőrákot, allergiát"
Így igaz.
Cigi nélkül az esélye 2% - cigivel meg 45%
De ez ne zavarjon.
25!
Az arány azért vitatható. De a lényegen nem változtat. Így is , meg úgy is lehet rossz a vége.
"Szerintem gáz, ha valaki a lakásában dohányzik. Minden büdös lesz. Sokan abban a szobában is dohányoznak, ahol alszanak. És ez akkor is gáz, ha nincs gyerek."
Így van...viszont mi ketten élünk egy házban, mindketten dohányzunk, és bizony nem szeretünk kimenni fagyoskodni a kertbe, ha rágyújtanánk....
A reggeli kávénkat a konyhaasztalnál szeretjük meginni egy cigaretta mellett, és az étkezés utánit is az ebédlőasztalnál füstöljük el. Bizony. Úgy esik jól. És mivel a mi otthonunk, mi hozzuk a szabályokat.
És baromira nem értem, kinek mi köze hozzá, hogy én hogyan élek a saját otthonomban.
Ráadásul van erkélyük, szóval nyugodtan ki tudnának menni füstölni.
Azzal egyetértek, hogy a saját lakásában mindenki úgy bűzölög ahogy akar, de ők a gyerekek egészségét is veszélyeztetik, suliban is tanultuk, hogy a passzív dohányzás is nagyon káros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!