Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most szóljak apámnak, vagy...

Most szóljak apámnak, vagy nem kéne?

Figyelt kérdés

Apám régen sokat ivott, tönkretette az egész családot, ő volt az az ember akit a legjobban gyűlöltem a földön.

Már elköltöztünk, ő pedig elment elvonóra amiért becsülöm, de annyi kárt okozott (főleg lelkileg),hogy nehéz a megbocsájtás.

3-4 évig nem ivott, akkor keresett minket, dolgozott, és mindenre pénzt akart adni, mindig kérdezte,hogy pénz nem kell e?Mert van csak szóljunk.

(régen ez volt a legnagyobb gond,hogy elitta a pénzt, és még ruhát sem vett,és ezek azok a dolgok amiket nem tud jóvá tenni,azt amit a szakadt, igénytelen ruháimért kaptam az iskolában az osztálytársaimtól örök seb)

Mindig apám keres, én sosem hívom, tényleg nagyon nehéz továbblépnem azon amit a gyerekkoromban tett.(az iskolai dolgok a legkevesebb, de nem kezdek regényeket írni)

Egyszer hívtam fel, egy vaskos büntetés miatt már úgy volt,hogy elzárásra megyek, mert egyszerűen nem tudtam volna kifizetni.Felhívtam, ő "örömmel" fizetett, de ez egy önös érdek volt, lényegében kihasználtam, csak ne kelljen elzárásra mennem.

Valamelyik nap felhívott, beszéltünk erről-arról, szóba jött,hogy most veszek új kocsit.Mondta,hogy hozzájárulna 100 ezer forinttal, ha elfogadom.

Mondtam,hogy lehet róla szó, bár nem akartam elfogadni, de aztán olyan autót találtam ami annyival jobb, így felhívtam,hogy áll e még.Mondta,hogy igen, ad 200-at is.

Megköszöntem, majd még egyszer egyeztettünk, akkor már 300-at mondott.

Holnapra beszéltem meg az autó megtekintését, de apám nem jelentkezett, nem hozta a pénzt sem.

Úgy vélem részeg volt mikor utoljára beszéltünk, és nem emlékszik.

Oda fogja adni, mert most dolgozik, bár kezd visszaszokni, de még normális.Nem üres ígéret volt, csak elfelejtette, de nincs pofám felhívni,hogy na akkor adod e a pénzt?

Ha meg nem hívom, és nem azt a kocsit veszem ki fog akadni,hogy de hát miért nem szóltam.

Tudom,hogy szemét dolognak tűnik,hogy bezzeg a pénze jó, de már 1 milliót is felajánlott, és havonta ajánlgat 100 ezreket, ha mindent elfogadok kb 5-6 milliót is adott volna már az évek alatt, de persze tagadhatatlan,hogy néha az érdekeim felülírják az "elveim".

Szeretnék megbocsájtani, de ezt nem a pénzével fogja elérni, bár segít benne.Csak az érzéseimet nem tudja megvenni, még akkor sem ha én szeretném, mert tényleg szeretnék már felejteni, de egyszerűen nem megy.

2016. febr. 23. 23:09
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Biztosan emlékszik rá, a pénzét meg mindig ő ajánlgatja fel.

Egyébként eszembe jutott már,hogy kezd visszaesni mert elutasítóak vagyunk vele, és gondolkoztam,hogy békülhetnék...de az olyan erőltetett lenne.

Fizikailag ugyan nem bántalmazott, de szerintem minimum egy 5 évet elvett az életemből azzal a sok stresszel amit miatta éreztem.

Gyakorlatilag ha nincsenek rokonok akkor vagy éhen halunk vagy állami gondozás.Ezt,hogy tette volna jóvá?

De lehet még az is jobb lett volna, mint vele élni.

Vannak dolgok amiket nem lehet megbocsájtani, és ez annak a határán van.Aki nem élt át ilyet, soha sem fogja megérteni azt a gyűlöletet/haragot amit én érzek a mai napig.Ha visszagondolok a régi dolgokra annyira feltud dühíteni a sok igazságtalanság, soha többé nem leszek gyerek, örökre elvette a tőlem a gyerekkort.

Ha most odaadná a pénzt, és meghalna, akkor annyi szépet tudnék róla mondani,hogy leszokott az alkoholról , és kétszer adott nagyobb összegben pénzt.

Az,hogy keres mondhatni elvárható, bár az ő esetében már ez is értékelendő, ismerve azt,hogy milyen volt.

Ez viszont szomorú,hogy ezen kívül semmi szépet nem tudok róla mondani.

2016. febr. 24. 09:05
 12/18 anonim ***** válasza:
Figyelj, itt most ne azt nézd, hogy "mi lett volna, ha ", mert nem történt meg a legrosszabb. Ő pedig rájött, hogy mekkorát hibázott, elveszített titeket, és most megpróbálja minden módon jóvá tenni. Nagyon kevesen képesek erre. Azért a pénzzel próbál meg kompenzálni, mert tudja, hogy miket okozott. Férfiként valószínű, hogy nem is tudja az érzéseit annyira kifejezni, de a pénz adás mögött is az van szerintem, hogy megtesz mindent azért, hogy megbocsássatok neki. Főleg te, mert anyukád gondolom biztos nem fog. Próbálj megenyhülni, mert biztos hogy nagyon szeret téged, ha rájött, hogy ekkorát hibázott. Az én apám soha nem fog rájönni. Tönkretette anyukámat , és engem is eladósított egy életre a piálása miatt, de mivel rohadt gonosz egy ember, ő még örül is neki, különösen anyukámon röhög. Már 8 hónapja, hogy nem beszélünk, fel se hív, még ő van megsértődve, mert nem adtam neki egyszer több pénzt piálni. Szóval ilyen is van, de a te apukád egész más eset. Gondold meg jól.
2016. febr. 24. 10:21
 13/18 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy kérdező?
2016. febr. 24. 11:25
 14/18 anonim ***** válasza:

Engem is évekig bántalmazott lelkileg az alkoholista apám.

Nem tartom vele a kapcsolatot, bár ő nem is ment el elvonóra, alkoholista még mindig.

Biztosan nem tudnék neki egyhamar megbocsátani, mert ő is tett durva dolgokat, de én kifejezetten örülnék, ha elmenne elvonóra, utána pedig megpróbálná javítani a köztünk lévő viszonyt. Elfelejteni nem lehet, de új lappal kezdeni igen. A te apád már megtette a lépéseket. Ezrek apja ezt nem teszi meg. Szerintem ilyen szempontból szerencsés vagy, mert a te apád kimászott a gödör aljáról, nyitott feléd, de te, ahelyett, hogy egy esélyt is adnál neki, inkább visszalöknéd a gödörbe.

Szemétség lenne, ha elfogadnád a pénzét. Ha ő maga nem kell, nem is akarsz adni neki egy esélyt, eltaszítod, akkor a pénzét is taszítsd el.

2016. febr. 24. 12:48
 15/18 anonim ***** válasza:
Én azt megértem, hogy mekkora lelki sebet okozott ezzel. Azt nem értem, hogy minek véded magad. Persze, alkoholista volt, tönkretette a gyerekkorod, fiatalkorod (na, azért ne túlozzunk, az életedet nem), de aztán elment elvonóra, de ezt sem igazán díjazod benne, hiába írogatod, hogy igen, próbál békülni, kézzel-lábbal hadakozik, te meg szarsz a fejére. Persze a pénzére nem, és ez gusztustalan. Azonkívül tisztában vagy azzal, hogy lehet ez a nemtörődömséged az oka annak, hogy újra iszik, de még most is csak szarsz rá. Nem azt mondom, hogy békülj ki vele, és legyetek puszipajtások, ha nem érzed a késztetést, ne tedd meg, de akkor legyen benned annyi gerinc, hogy a pénzét sem fogadod el.
2016. febr. 24. 21:28
 16/18 A kérdező kommentje:

Amúgy sem bocsájtok meg könnyen az életben, nem tudhatja senki sem,hogy én mit hogy éltem meg, és lehet mérlegelni,meg összehasonlítgatni, de az sem változtatja meg azt amit belül érzek.

Valaki írta,hogy anyukám sosem fog megbocsájtani neki...nem, mert meghalt, azért mert ez az ember, aki az apám elitta azt a pénzt is amit anyukám gyógyszereire kellett volna költeni, mert őt is folyamatosan stresszelte, és mert senkinek nem volt semmije, de neki mindig volt egy üveg bora, minimum.

A világ meg nem így működik,hogy életeket teszünk tönkre, aztán egy kis pénzzel meg megbánással megoldjuk.

Szívesen írok részletesebben a "kulisszatitkokról" ,hogy mik történek még ami miatt ez a mérhetetlen gyűlölet kialakult, csak nem tudom kíváncsi e rá bárki is, meg amúgy sem lesz tőle jobb.

Már ott tartok,hogy nem kívánom apám halálát, (és,hogy apámnak nevezem), de még ma is elgondolkoznék azon,hogy akár a temetésén részt vegyek e...

2016. febr. 24. 22:41
 17/18 anonim ***** válasza:

Ha valaki,én aztán nem szoktam egy bántalmazó szülő mellé állni,de most azt teszem,mert kevesen képesek,hajlandóak arra,amit apád csinált.

Minden xar ellenére, talán a bűnei nem jóvátehetetlenek, de értem a keserűséged vele kapcsolatban.

Csak nehogy évekkel később essen ez le neked, miután meghalt,mert...

Elitta anyukád gyógyszereire való pénzt?

Azt mégis hogyan?

Ellopta?

Felvette a segélyt,fizetést előletek? Hisz elvált tőle anyukád.

Kérdező!

Minek tetted ki a kérdést?

Fogadd el a pénzét,húzd le annyival, amennyivel tudod, vagy szakítsd meg vele a kapcsolatot teljesen.

Úgyis csak ezt a két lehetőséget látod,és ne húzd itt mások idejét.

2016. febr. 24. 22:56
 18/18 anonim ***** válasza:

"A világ meg nem így működik,hogy életeket teszünk tönkre, aztán egy kis pénzzel meg megbánással megoldjuk. "

Akkor miért fogadod el a pénzt????

2016. febr. 25. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!