Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most szóljak apámnak, vagy...

Most szóljak apámnak, vagy nem kéne?

Figyelt kérdés

Apám régen sokat ivott, tönkretette az egész családot, ő volt az az ember akit a legjobban gyűlöltem a földön.

Már elköltöztünk, ő pedig elment elvonóra amiért becsülöm, de annyi kárt okozott (főleg lelkileg),hogy nehéz a megbocsájtás.

3-4 évig nem ivott, akkor keresett minket, dolgozott, és mindenre pénzt akart adni, mindig kérdezte,hogy pénz nem kell e?Mert van csak szóljunk.

(régen ez volt a legnagyobb gond,hogy elitta a pénzt, és még ruhát sem vett,és ezek azok a dolgok amiket nem tud jóvá tenni,azt amit a szakadt, igénytelen ruháimért kaptam az iskolában az osztálytársaimtól örök seb)

Mindig apám keres, én sosem hívom, tényleg nagyon nehéz továbblépnem azon amit a gyerekkoromban tett.(az iskolai dolgok a legkevesebb, de nem kezdek regényeket írni)

Egyszer hívtam fel, egy vaskos büntetés miatt már úgy volt,hogy elzárásra megyek, mert egyszerűen nem tudtam volna kifizetni.Felhívtam, ő "örömmel" fizetett, de ez egy önös érdek volt, lényegében kihasználtam, csak ne kelljen elzárásra mennem.

Valamelyik nap felhívott, beszéltünk erről-arról, szóba jött,hogy most veszek új kocsit.Mondta,hogy hozzájárulna 100 ezer forinttal, ha elfogadom.

Mondtam,hogy lehet róla szó, bár nem akartam elfogadni, de aztán olyan autót találtam ami annyival jobb, így felhívtam,hogy áll e még.Mondta,hogy igen, ad 200-at is.

Megköszöntem, majd még egyszer egyeztettünk, akkor már 300-at mondott.

Holnapra beszéltem meg az autó megtekintését, de apám nem jelentkezett, nem hozta a pénzt sem.

Úgy vélem részeg volt mikor utoljára beszéltünk, és nem emlékszik.

Oda fogja adni, mert most dolgozik, bár kezd visszaszokni, de még normális.Nem üres ígéret volt, csak elfelejtette, de nincs pofám felhívni,hogy na akkor adod e a pénzt?

Ha meg nem hívom, és nem azt a kocsit veszem ki fog akadni,hogy de hát miért nem szóltam.

Tudom,hogy szemét dolognak tűnik,hogy bezzeg a pénze jó, de már 1 milliót is felajánlott, és havonta ajánlgat 100 ezreket, ha mindent elfogadok kb 5-6 milliót is adott volna már az évek alatt, de persze tagadhatatlan,hogy néha az érdekeim felülírják az "elveim".

Szeretnék megbocsájtani, de ezt nem a pénzével fogja elérni, bár segít benne.Csak az érzéseimet nem tudja megvenni, még akkor sem ha én szeretném, mert tényleg szeretnék már felejteni, de egyszerűen nem megy.

2016. febr. 23. 23:09
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
76%

persze, hogy nehéz megbocsátani neki, de azért próbálkozott, talpra állt, biztos nagy küzdelem lehetett, és szeretne végre adni, ha már annak idején nem tudott... most, hogy gyanítod, újra részeg volt, most kellene vele kibékülni, mert ha az esélyt sem adod meg, újra alkoholista lesz...és ha ez azért következik be, mert nem bocsátottál meg neki, és így nem látja értelmét az alkohol elleni harcnak, akkor a Te hibád is lesz azért, hogy visszaesik... persze ő ragadná meg újra az üveget, de lenne esélyed... szerintem valahogy közelíts felé úgy, hogy ne a pénz miatt, hanem, hogy normalizálódjon a kapcsolatotok... ezzel az ő életét is megmentheted... és talán ha rendezed a kapcsolatotokat, egy normális család életére is van esélyetek... mindenhol vannak problémák, szerintem erről szól a család, hogy ha valaki akar változni, tesz érte, akkor azt segíteni kell...nyilván ha valaki minden jóindulatra méltatlan, akkor nincs mit tenni, de így azért szerintem lenne.

ha legközelebb pénzt ajánlj fogadd el, te is jól jársz, és neki is nagyon jó érzés lesz, hogy végre tud segíteni, és elfogadod, és rá fog döbbenni, hogy megérte lerakni az italt, és tényelg rendeződni látszik az élete...

valahogy győzd le a régi rossz emlékeket, a nehéz nagyon...tudom én... de próbáld meg :)

2016. febr. 23. 23:27
 2/18 anonim ***** válasza:
51%
Te helyre akarod vele hozni a kapcsolatot? Elvégre te sose keresed, ha nem a pénze kell...
2016. febr. 23. 23:34
 3/18 anonim válasza:
57%

Szerintem mindenféleképpen mondd meg neki, hogy azért örülsz a támogatásnak de neked jobb lenne, ha lelkileg többet támogatna. Próbálj vele beszélgetni, kicsit nyitottabban.

Én már lassan öt éve nem beszéletem apámmal egy normális szót se. Mikor úgy döntöttem hogy anyumhoz költözök, megmondtam neki hogy szeretném vele tartani a kapcsolatot, de ő eldobott magától, konkrétan le se szar. Csak azért kellettem neki hogy ne kelljen utánam gyerektartásdíjat fizetni.

Úgyhogy becsüld meg hogy legalább ennyire képes. Próbáld vele éreztetni hogy valamilyen szinten jólesik az hogy támogat, de a múltja miatt idő kell hogy a fájdalom enyhüljön. A kocsival kapcsolatban meg sztem nyugodtan felhívhatod ha úgy érzed.

Csak tanácsként mondtam ezt persze te döntöd el, hogy mit is cselekszel később.

2016. febr. 23. 23:37
 4/18 anonim ***** válasza:
81%
Tipikusan az a helyzet, amikor megérdemli valaki a békülést. Viszont az is jó lenne, ha nem csak a pénzére utaznál...
2016. febr. 23. 23:41
 5/18 anonim ***** válasza:
38%

"de nincs pofám felhívni,hogy na akkor adod e a pénzt?

Ha meg nem hívom, és nem azt a kocsit veszem ki fog akadni,hogy de hát miért nem szóltam. "

Hívd fel.

"Tudom,hogy szemét dolognak tűnik"

Nem tűnik. Tönkre tette életed. Pénz semmit nem ad vissza. Se rossz élményeket nem javítja ki, se elpazarolt időt nem adja vissza.

"felejteni, de egyszerűen nem megy."

400-800X teljes szívéből elmondja mennyire sajnálja, könnyebb lesz.

2016. febr. 24. 00:24
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha meg javult , mert megakart akkor miért problémázol?

Örülj neki hogy helyre hozza. Vagy jobb lenne ha olyan lenne mint régen.?

2016. febr. 24. 05:45
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy látom,apukád rendbe akarta hozni a dolgokat,jóvá akarta tenni a korábbi bűneit.

Elment elvonóra,de a támogatást,ami ilyenkor nagyon fontos lett volna,azt nem kapta meg tőled.

Lehet levágta,csak a pénzére utazol,lehet ez is közrejátszott,hogy megint megborult.

szóval kicsit gondolkozz el,ha lehet!

Azt nem írtad,bántalmazott-e gyerekkorodban,úgy kicsit más lenne a helyzet,nem mindenki érdemel újabb esélyt...úgy néz ki,ő igen.

2016. febr. 24. 05:54
 8/18 anonim ***** válasza:
Szerintem csak a pénze miatt ne bocsáss meg neki. Hanem gondolkozz el inkább, hogy te bűntelen vagy-e; pl. azzal kapcsolatban feltéve magadnak a kérdést, hogy annak ellenére, amit te gondolsz apádról és hozzá viszonyítva saját magadról -mondjuk egy képzeletbeli erkölcsi ranglétrán- hiszen elítél(t)ed őt, ennek ellenére mégis kettőtök közt, már jóideje ezek szerint, ki az kettőtök közül, aki építeni, jobbá tenni próbál a viselkedésével, a hozzáállásával (miközben ő pedig mégiscsak egy alkoholista, nem igaz...!?) és ki az, aki inkább csak rombol, de semmiképp nem támogat és jobbít saját belátása szerint sem, a -jobb esetben- közönyös viselkedésével. Próbáld ilyen olvasatban is vizsgálni kettőtök dolgát, s talán ez könnyebbé teszi a megbocsátást.
2016. febr. 24. 06:46
 9/18 anonim ***** válasza:
S szerintem csak akkor kérd, -illetve fogadd el a pénzét, ha végiggondoltad ezt. Mert ellenkező esetben már szinte ő volna, aki "joggal köpna le" téged. Mivel Valószínüleg helyesen működik a lelkiismereted, hiszen felkerült benned ez a kérdésben megfogalmazott dilemma, ezért most már csak használni kéne (a lelkiismereted).
2016. febr. 24. 06:52
 10/18 anonim ***** válasza:
*felmerült
2016. febr. 24. 06:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!