Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek a hibája? Kinek kéne...

Kinek a hibája? Kinek kéne állni a javítás költségét?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok,otthon lakom még mert még tanulok.

Van egy mostoha apám,és egy 3,5 éves hisztis hugom akinek én bármit mondok nem hallgat rám semmibe. A mostoha apám heppje hogy engedi garázdálkodni akár az én holmijaim között. Megjegyzem ha az övét piszkálja akkor már szól anyámnak hogy nevelje meg a gyereket.

A laptopom szervízbe van,így anya kölcsön adta az övét hogy azon irjam meg a beadandóm. Hugom persze hisztizett hogy neki kell a gép,mostoha apám mondta a magáét miért vagyok irigy,nem teszi tönkre. Amig otthon voltam természetesen nem adtam oda a gépet. Mikor elmentem otthonról felraktam a szejrény tetejére,hogy ne érje el hugom.

Nos,a mostoha apám gondolván hogy azaz enyém(nekem is,és anyumnak is fekete a laptopja) levette és oda adta a hugomnak.

Mire haza értem látom hogy azzal játszik,filccel firkálgatott rá. Nem tudom mit csinlát vele,de nem lehet bekapcsolni. :S

Anyám sem volt otthon,ő a nagyszüleimnél volt vidéken, mikor haza ért nagyin kiakadt. Engem hibáztatott hogy tönkretettem. Neki munka eszköz is a gépe.

Mostoha apám a vállát vonogatja,hogy miért em szóltam hogy az anyám gépe,akkor nem adja hugomnak. Az én hibám,fizessem én a javitást.

Anyám csak örjöng,mindegy ki de vki fizesse ki. Kb 1,5 óra múlva sos-be jön egy szerelő,mivel holnap anyámnak kell a gép.

2016. febr. 21. 08:29
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Én mondtam meg mondom azóta is folyamatosan mostoha apámnak hogy fizesse ki ő a költségeket. Az ő hibája,de ő engem hibáztat. Anyámmal nem tudok értelmesen beszélni,mert ki van a laptop miatt. Neki pedig talán sikerülne meg győznie a férjét hogy neki kell fizetnie mert az ő hibája
2016. febr. 21. 08:35
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Ez most komoly? Azért adta oda neki, mert azt hitte, a tiéd??? Miért, ha tiéd, akkor azt tönkre lehet tenni, vagy mi? Tudod mit fizetnék ki! Olyan helyre tetted a gépet, hogy ne érje el? - Igen. Te adtad oda neki? - Nem. Akkor mi a kérdés? Ha legközelebb a háza gyújtja fel, mert engedik neki, hogy gyufával játsszon, te fogod állni a festést-mázolást, mert"csak"?
2016. febr. 21. 08:38
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
De azt tényleg kifejthetné mostohaapád, hogy lehet a te hibád bármit is tett tönkre a gyerek, ha te közben otthon se voltál...ezt kérdezd már meg anyukádtól...
2016. febr. 21. 08:43
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Erre nem nagyon lehet értelmes választ adni. Te mindent megtettél, hogy a laptopnak ne legyen baja, a mostohaapád meg egy idióta. El se hiszem, hogy vannak ilyen emberek. Ha 5-tel kevesebb IQ-ja lenne már növény lenne...

Valahogy próbáld meggyőzni anyud, hogy nem te vagy a hibás.

2016. febr. 21. 08:45
 5/21 A kérdező kommentje:
Azt mondja hogy mert én miért nem szóltam hogy az anyám gépe. Ha kérdezem hogy mert ha az enyém lenne normális dolog hogy oda adja neki? Az a válasz erre a jó testvérek nem irigyek.
2016. febr. 21. 08:45
 6/21 anonim ***** válasza:
17%

Én igazából azt nem értem ebben a sztoriban, hogy ha van apa, anya, meg egy gyerek, aki még nem dolgozik, akkor hogy beszélhetünk arról, hogy ki fizessen? o.O

De ha ennyire külön kasszán van mindenki, akkor egyértelmű, hogy a nevelőfaterod a hibás. Amit nem fog belátni, ez egyértelmű. Egyezzetek ki egy felesben! -_-

2016. febr. 21. 08:52
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Mondd neki, hogy ez nem irigységről szól. Vannak dolgok, amik nem ekkora gyereknek valók, pl laptop-láthatja is miért. Vagy ha kezedben lévő késre vágyik a gyerek, add oda neki és ne légy irigy? Ne haragud, de ép ésszel elég nehéz felfogni egy ilyen helyzetet. Engem azért vágnának agyon a szüleim, ha engedném, hogy a kicsi felügyelet nélkül hagynám bármelyikünk laptopjával. Mostohafaternak meg mondd meg, hogy inkább foglalkozzon a gyerekével és ne olyan dolgokkal próbálja lefoglalni, hogy kussban legyen, amik nem neki valók, mert "a jó szülők meg játszanak a gyerekkel" :))
2016. febr. 21. 09:00
 8/21 anonim ***** válasza:
90%
*hogy a kicsi felügyelet nélkül maradjon
2016. febr. 21. 09:02
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Nyilvánvalóan az a hibás, aki egy kisgyereknek oda adta a laptopot és még annyi fáradságot se vett, hogy figyeljen rá.
2016. febr. 21. 09:09
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

"Az a válasz erre a jó testvérek nem irigyek."

Nem kérdezted meg, hogy a jó szülők irigyek-e?

Vagy azt, hogy miért más a te laptopodat és az anyukádét odaadni egy 3,5 éves kisgyereknek, aki az életkori sajátosságainál fogva nem tudja rendeltetésszerűen használni, és esélyes, hogy kárt tesz benne?

Ebben a helyzetben szerintem minden kicsit is értelmesen és objektíven gondolkozó, minimális igazságértettel rendelkező embernek teljesen egyértelmű, hogy a mostohaapád felelőssége, amit történt, így tőle várható el jogosan, hogy megtérítse a javíttatás költségeit.

Te biztonságos helyen hagytad a laptopot, gondoskodva arról, hogy a húgod ne férjen hozzá. Ő vette le a szekrény tetejétől, és ő volt az, aki - ha már nem akarta játékkal, vagy valami más értelmes tevékenységgel lekötni a saját gyerekét, amíg az édesanyja távol van - magára hagyta a laptoppal, anélkül, hogy legalább felügyelte volna, a szemét rajta tartotta volna.

Állj ki magadért, és bízz benne, hogy ha sikerül megjavítani a laptopot, anyukád is megnyugszik egy kicsit, és hajlandó lesz tárgyilagosan végiggondolni, hogy a történtek miatt kit terhel felelősség.

"A mostoha apám heppje hogy engedi garázdálkodni akár az én holmijaim között."

Ha ilyen helyzetben lennék, és lenne saját szobám, akkor ilyen előzmények után megoldanám, hogy kulcsra zárható legyen az ajtó. Egyrészt 20 évesen jó, ha van ennyi privát szférád, másrészt el lehet kerülni a hasonló incidenseket, amíg távol vagy otthonról.

2016. febr. 21. 09:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!