Kölcsönkértem az egyik barátom autóját, aminek elszakadt a vezérműszíja. Kinek kell állnia a javítás költségét? Ő mennyit kérhet el tőlem?
Na ne szivassatok már.
Ez alap dolog,ha elkérsz valamit,te vagy érte a felelős.
Baráti körömben ment már tönkre kölcsönautóba katalizátor,lambdaszonda természetesen szó nélkül kicseréltette az illető.
Ez íratlan szabály,mint ahogy az is,hogy nőt,kocsit kölcsön nem kérünk.
A 85eft egyébként nem sok.
vezetői hiba miatt nem tud elszakadni a vezérműszíj.2 dolog jöhet szóba:
-nem volt idejében kicserélve.
-gyárihibás a szíj,ez esetben a tulajnak a számlával együtt vissza kell mennie a szervizbe.hogy kártalanítják-e az más kérdés,de ez már nem a te gondod.
Bérautónál persze más a helyzet,fizetsz a szolgáltatásért,plusz ők be vannak biztosítva,szerződésben állnak a szervizekkel,akkor miért nem bérelt autót?
Tudom hogy elszakadt volna a tulajnál is,de nem nála szakadt el,én ne nyelném le az tuti,és ha nálam szakadt volna el megcsináltam,volna hogy ki se derüljön,ne idegeskedjen a tulaj /aki ráadásul a barátom az adott helyzetben/ utólag természetesen illik elmondani.
Hát elég szívás. Mint barát kötelességed segíteni neki a dologban, hiszen kölcsönadta szeretett autóját ami alattad ment tönkre...
Egyszer kértem kölcsön autót, 2.órában egy részeg hüjegyerek a haverjaival 120-al oldalba csapott Budapest belvárosában, úgy, hogy a piroson jöttek át!
Az autó totálkár, természetesen a biztosító nem fizetett kielégítően, a maradék összeget kipótoltam a srácnak, hogy tudjon új autót venni, azóta is bűntudatom van.
Autót, pénzt, nőt kölcsön SOHA.
Nem adunk és nem kérünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!