Mit tanácsoltok, mit tegyek az autómmal? Volt már valakinek hasonló problémája?
Figyelt kérdés
Egy 2004-es 1.5.DCI Thaliám van. Eddig hibátlanul működött, minden gyári benne. Kb. 2 hete napközben nem indult be csak bikázással. Akksit 1 éve cseréltem, hibátlan (VARTA 70 Ah, 640 A). Azóta reggelente indul, de délután munka után már nem, csak akkor, ha leveszem az akksiról a sarut. Valami lemeríti teljesen az akksit, még a kijelző sem jelez ki. Amikor fogyasztotta az áramot kimérték, hogy a csomagtartó világítás ég, így az izzót kivettük. Két napig indult reggel-délután, de utána előjött újból a rejtett hiba. Egyébként a tél közepétől központi zár problémáim vannak (a vezetőoldali ajtó nem mindig nyitott-zárt), így most a biztosítékát is kivettük. A szerelő a BSI panelre gyanakszik, de hát a cseréje sok ropiba kerül és meg akarok bizonyosodni arról, ha az a hibás. A RENAULT szalonba rátettük a számítógépre, hibakód nincs. A biztosítékok gyárik, működnek. Ha valaki tud segíteni szívesen veszem. Sürgős!2013. márc. 8. 20:12
1/4 anonim válasza:
Ha már a központi zár is ki van kötve aakor figyelned kéne amikor rakod rá az akksisarut,hogy van e pici szikrázás.Ha nincs akkor nem szívja le semmi. Ha szikrázik akkor el kell kezdeni keresni a dolgokat.Nem e ragad be a féklámpakapcsoló esetleg a rádió rosszul van bekötve a háttérenergiája nem e van összekötve a főtápjával mert az is tud galibát csinálni.de még sok apróság lehet.
2/4 anonim válasza:
Biztosítéktáblánál multiméterrel az adott biztosítékkal párhuzamosan kell kötni a mérőcsúcsokat. Itt kiderülhet mi zabál, ugyanis alapesetben nem lehet kiugró áramfogyasztás sehol sem. Nem tudom biztosan, de olyan 1-2amper (inkább kevesebb) lehet egy autó alaphelyzetében az áramfelvétel.
3/4 anonim válasza:
Nézd, én 5évig dolgoztam rönó szervizben,és ha ilyen problémával jött be valaki átvittük a boschba /ahol később szintén lehúzzam egy évet/ mivel nem volt villamossági szerelőnk,a gyári műszer erre sajnos nem jó.rejtett fogyasztó kiderítéséhez oszcilloszkóp a leghatékonyabb megoldás,ami az említett műhelyben volt.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2013. márc. 9. 09:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!