Kölcsönkértem az egyik barátom autóját, aminek elszakadt a vezérműszíja. Kinek kell állnia a javítás költségét? Ő mennyit kérhet el tőlem?
Inkább 2 ellenség mint egy rossz barát ahogy a mondás is tartja...
Vagy egyáltalán nem ért az autókhoz vagy rajtad akar "meggazdagodni" de minden esetre pofátlan egy "barátod" van.
Én megmondanám neki, hogy menyjen el szerelőhöz és kérje ki a véleményét, hogy ki a felelős az elszakadt szíjért és ha azt a választ kapná, hogy te(ami lehetetlen ) akkor fizetnék de ha a tulajt mondaná a felelősnek akkor nem adnék neki egy árva petákot sem. Ha azok után is vergődne, hogy márpedig te tetted tönkre akkor fizesd ki és az után messzire kerüld el.
Ilyenkor áldom a szerencsém, hogy láncos a motorom :-)
Szerintem is bunkó a haverod. A karbantartás az ő dolga, ha nemcsinálja rendesen akkor magáravessen.
Ha leégetted volna a kuplungot, és annak az árát elkérné azt megértem, de ezt....
Ez helyzetfüggő. Ha pár napra kölcsönkérted akkor nem fizetnék semmit, hiszen a vezérműszíj kopó alkatrész, cserélni kellett volna, illetve amúgy is elszakadt volna.
Ha egy fél évre kérted kölcsön az autót és belenyomtál 10,000 km-t akkor kifizetném.
Lehet ő vágta el félig a generálra szoruló motoron a vezérműszíjat, aztán odaadta egy baleknak.
Egy centet se adnék. Volt nálam egy sportkocsi kölcsönbe,mentem vele egy nagy kört, előjött egy elektronikus típushiba. Jellemző a típusra, semmi közöm a hibához, a tulajnak eszébe sem jutott számon kérni rajtam bármit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!