Tényleg hálás leszek felnőttként a verésekért?
Édesanyámék mindig avval "vígasztalnak", hogy majd felnőtt koromban hálás leszek amiért nadrágszíjjal meg pálcával vernek. Más szülők is mondják ezt? Akiket szintén vertek gyerekkorukban azok tényleg hálásak lettetek érte?
16 F
Aki hálás a verésért, az azért az, mert rossz gyerek volt, de a verések hatására jobb ember lett belőle, mert rájött, hogy ha nem akar több verés, akkor jól kell viselkednie! Aki viszont rossz volt, megverték, és ugyanúgy rossz maradt, az biztos nem lesz hálás érte, hiszen az ő szempontjából teljesen felesleges bántalmazás volt az egész, semmi nevelő hatása nem volt a dolognak.
Egyébként ha tudod magadról, hogy rossz vagy, akkor saját magad kéne tenned a változás érdekében! Az, hogy megvernek önmagában nem fog rajtad segíteni. Ha rád nem hat az ilyen fegyelmezés, akkor a szüleidnek mást kéne alkalmazniuk, pl. eltiltani az Internettől, elvenni a laptopot, telefont, szobafogság, zsebpénz megvonás, több házimunka, és hasonlók. Ha ezek sem válnak be, akkor menthetetlen eset vagy. Ott már nem a szülőkkel van a probléma, hanem veled.
Kérdező, mást bántani jogilag tilos, tehát ez nem hit vagy vélemény kérdése. Ez bűncselekmény.
Azzal persze lehet vitatkozni, hogy nevelésileg jó vagy rossz, ha odacsap az ember. De ez az 59%-os által említett nevelő pofont jelentheti maximum, nem a módszeres, tárgyakkal való bántalmazást, amit említesz.
Persze nem mindegy, hogy mennyire bántanak. Ha háromszor rád csapnak, az azért így is más, mintha véresre vernének.
Hagyjál már ezzel kérdező, hogy rosszabb lennél, ha nem vernének!
Így van, ahogy fentebb írták, ez bűncselekmény.
Szíjjal verni, az eszem megáll!
Még itt ezen lamentáljunk, hogy normális-e szíjjal verni...
Hagyjuk már!
NEM normális, jóérzésű ember iszonyodik ettől.
Ez vagy kamu kérdés vagy te vagy a szülő aki veri a gyereket. Nem, nem lesz tőle hálás felnőtt korában.
Én csak ritkán kaptam 1-2 pofont, vagy ütést anyámtól. Sose jogosan, valami miatt nagyon ideges volt, hisztériázott összevissza és amikor szólni mertem hogy hagyja már abba akkor jött és odacsapott. A legrosszabb hogy mindig a fejemre ütött,az fájt ám rohadtul. Aztán megbánta és 5 perc múlva jött ölelgetni hogy ne haragudjak. Sose bocsájtottam meg az ilyeneket, bár nem mondom neki. Még felnőtt koromban is képes volt ezt megcsinálni a család előtt. Lazán odajött és ököllel megütötte a fejemet vagy 3x. Mindenki leelmebetegezte és persze ezt is megbánta.
Az tuti én sose fogom bántani a gyerekem. Kis totyogó, van hogy olyat csinál amit nem szabad (konnektorból kiakarja húzni a csatlakozót...stb) de inkább elmondom neki 1000x hogy nem szabad minthogy akárcsak a kezére üssek egy kicsit is. Nem tudom milyen lesz kamaszként de ha rossz gyerek lesz az az én saram, mert én neveltem és miért bántsam még ezenfelül fizikailag is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!