Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg hálás leszek felnőttké...

Tényleg hálás leszek felnőttként a verésekért?

Figyelt kérdés

Édesanyámék mindig avval "vígasztalnak", hogy majd felnőtt koromban hálás leszek amiért nadrágszíjjal meg pálcával vernek. Más szülők is mondják ezt? Akiket szintén vertek gyerekkorukban azok tényleg hálásak lettetek érte?

16 F

2016. febr. 19. 20:02
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
Mikor anyámat kérdeztem azt mondta, hogy 17 éves koromig biztosan kapok.
2016. febr. 19. 20:13
 12/42 anonim ***** válasza:
88%
Nem tudom, mi vezetett idáig, de egy gyerek se érdemli meg, hogy rendszeresen pálcával verjék mint valami szófogadatlan állatot. Normális lelkületű ember a kutyájának sem csap oda, nem még a gyerekének ilyen formában.
2016. febr. 19. 20:16
 13/42 anonim ***** válasza:
91%

A fenéket!!!!

Szüleid végtelenül primitívek és betegek. Bocsi, de ez van.

2016. febr. 19. 20:17
 14/42 Argloss ***** válasza:
94%

A kezdetekben teljes mértékben ki vagyunk szolgáltatva a szüleinknek. Bármit amit tesznek alapvetően úgy fogjuk fel, hogy a mi hibánk volt, megérdemeltük amit kaptunk.

Ha megfelelő mértékben használják a jutalmazást és a bántalmazást, akkor még akár azért is hálás tud lenni az ember, ha megcsonkítják, napi szinten félholtra verik...

Hogy ez normális-e? Nyilván nem, de az emberi elme így próbálja meg feldolgozni a sok szenvedést. Inkább hisszük azt, hogy megérdemeltük a verést, mint azt, hogy a szüleink rossz emberek, akik élvezték, hogy bánthatnak minket.

2016. febr. 19. 20:17
 15/42 anonim ***** válasza:
91%
A szülők a hibásak ha hülye a gyerek, esetünkben te... szóval magukat kéne büntetniük amiért nem voltak képesek rendesen gyereket nevelni. Attól hogy ütnek már nem fogsz helyrejönni, max ezt tanulod el és így neveled majd te is a gyereked, ami elég gáz.
2016. febr. 19. 20:33
 16/42 anonim ***** válasza:
77%
Nem.
2016. febr. 19. 20:50
 17/42 anonim ***** válasza:
77%
Nem!
2016. febr. 19. 20:53
 18/42 anonim ***** válasza:
75%

Én is kaptam anno, sőt..volt olyan emlékezetes verés is, amit soha nem feledek. Nem érzem azt, hogy hálával tartozom érte, viszont egy biztos: soha de soha, nem fogom verni a gyermekemet, mert tudom, hogy nem használ és maradandó lelki sérüléseket is okozhat.

Jobb lett volna, ha a szüleim elbeszélgetnek velem, helyette inkább megvertek és a részükről le is volt rendezve az egész. Most, hogy felnőtt vagyok, ugye más a helyzet. Simán a szemükbe mondom, hogy általuk tanultam meg, hogy egy gyerekkel hogyan nem-kell bánni...

2016. febr. 19. 20:53
 19/42 anonim ***** válasza:
67%
Soha nem vertek meg a szüleim! Hálás vagyok, hogy így neveltek, a mai napig jó velük a kapcsolatom, soha nem volt köztünk komoly konfliktus. Ha vertek volna, ma rájuk se nyitnám az ajtót, nem hogy hálás lennék!
2016. febr. 19. 20:54
 20/42 anonim ***** válasza:
70%
Pont, hogy azért leszel agresszív, mert ütnek. nem azt mondom, hogy engedjenek meg mindent, de nem kellene ütniük. Szerintem egy elbeszélgetés sokkal fontosabb ennél.
2016. febr. 19. 21:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!