Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy intézhetem el, hogy a...

Hogy intézhetem el, hogy a szüleim felnőttként kezeljenek 17 évesen?

Figyelt kérdés

Fiú vagyok és nyáron szeretnék elmenni külföldre egyedül.

Biztosan eltudom valahogy intézni, de a szüleim jelenleg még 10 évesnek sem néznek.

Tanuljak jobban? Segítsek többet? Esetleg valami remek tipp?

Természetesen a szüleimmel mindig tartanám a kapcsolatot Skypeon. Valami tipp?

2016. febr. 17. 17:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
96%
Viselkedj felnőttként.
2016. febr. 17. 17:40
 2/11 anonim ***** válasza:
75%
viselkedj úgy mint egy felnőtt. Vállalj felelősséget a tetteidért, tartsd el magad, ne függj semmiben a szüleidtől. Tehát csinálj mindet úgy mint a felnőttek.
2016. febr. 17. 17:44
 3/11 anonim ***** válasza:
53%
Miért kéne, hogy 17 évesen felnőttként kezeljenek? 17 évesen még nem vagy felnőtt!!!
2016. febr. 17. 17:50
 4/11 anonim ***** válasza:
67%

Viselkedj úgy!

De én 17évesen nem indulnék világnak. Kell, tudom, de vki legyen veled, aki mehbízható.

2016. febr. 17. 17:58
 5/11 anonim ***** válasza:
21%

Jaj Bucimaci, én sem engednélek :(

Azért néznek 10 évesnek sem, mert nagyon szeretnek és nagyon féltenek, hm? Tudom, hogy ez nem vigasztal, de hidd el, hogy ez nagyon-nagy dolog, hát nem azt hiszem, nem segítettem...bocs

2016. febr. 17. 17:58
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Menjetek együtt!
2016. febr. 17. 17:59
 7/11 anonim ***** válasza:
40%

17 évesen én sem engednélek el egyedül.

Amúgy ez általában nem az a kategória, amit egy plusz mosogatással el lehet intézni:S

De ha befejezed középiskolát, csak leesik nekik, hogy nem vagy már gyerek, mert az mégis egy mérföldkő az ember életében. (Én is kb. akkor kezdtem érezni a változást a hozzáállásukban, amikor elkezdtem egyetemre járni.)

2016. febr. 17. 18:40
 8/11 PearlDiver válasza:
Van testvéred?
2016. febr. 17. 18:41
 9/11 anonim ***** válasza:
52%
Azért szerintem ez attól is függ, hogy pontosan milyen terveid vannak. Valamilyen rokonhoz, ismerőshöz szeretnél kiutazni vagy esetleg valamilyen program keretei között (nyelviskola vagy vannak pl. olyan tanfolyamok is, ahol a tanulás mellett munkát is lehet vállalni) vagy pedig szimplán csak ki szeretnél utazni a "nagyvilágba" és majd lesz valami? Ebben az esetben szerintem érthető, hogy nem engednek el a szüleid mert sajnos ez nem ilyen egyszerűen működik. Ez akkor is kockázatos, "veszélyes", ha a szüleid itthonról támogatnak. Ha valami olyasmiről van szó, amit a szüleid el tudnak fogadni (tehát nyelvtanuló programok vagy valamilyen táborszerűség), akkor ilyen esetben a szorgalom, gondolok itt a tanulásra, házimunkára talán segíthet, de ha a szüleid élből nemet mondanak a dologra és reálisan értékelve a helyzetet te sem látsz túl sok esélyt arra, hogy megengedjék akkor nem hiszem, hogy meg tudod őket győzni. Nem tudom, hogy melyik országról van szó, de vannak ilyen programok, amikre akár egyedül vagy baráttokkal is lehet jelentkezni (persze, ha anyagilag ezt megengedhetitek) és így azért szerintem a szülő is könnyebben engedi el a gyerekét, ha tudja, hogy nem egyedül megy és azért valamilyen szinten "ellenőrzés alatt van". Egyébként szerintem sem szabad egy 17 éves fiút/lányt gyerekként kezelni mert már nem az, de azért nem is lehet felnőttként tekinteni. Bizonyos tekintetben érett, de még nem eléggé és most nem arra gondolok, hogy nem tudná eltartani magát, megélhetést teremteni mert szerintem a felnőtt lét nem kizárólagosan ezen múlik, hanem maga a gondolkodás is fontos. Egy 17 éves, legyen az bármilyen ügyes, okos, talpraesett és határozott, még igencsak tud olyan élethelyzetekkel találkozni, amiket nem tud kezelni.
2016. febr. 17. 20:10
 10/11 anonim ***** válasza:

Szemelyed altal vagy az aki igy azon a szinten amin.

Viselkedj termeszetesen mikozben megmutatod milyen vagy s ha normalisak, latni fogjak.

2016. febr. 17. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!