Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Húzzam le magam a süllyesztőbe?

Húzzam le magam a süllyesztőbe?

Figyelt kérdés
Férjem alkoholista, sokadig sikertelen megmentő akcióm után elköltöztem tavaly augusztusban a két gyerekemmel, vissza a szüleimhez. Én is, és a gyerekeim is totál megzakkanva, szinte menekülve.... Azóta a gyerekeim és a munkámon kívül heti egy alkalommal járok el tornázni - este. Anyukám szerint, aki egyedül marad, annak semmi más nem lehet az életében, csak ők. A lányok 18 és 15 évesek, tehát nem az én társaságomra vágynak. Most vasárnap elmerészkedtem egyik kollégám versenyére és igen, 9-re értem haza. Na ez volt a világvége. Komolyan úgy éreztem magam, mint tini koromban, amikor későn értem haza.... Szerintetek is húzzam le magam, vagy élhetek még? Ja, a költözés folyamatban :)
2016. febr. 16. 09:57
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ültesd le a nagyit és a füle hallatára kérdezd meg a nagylányaidat, hogy "engedélyezik-e" a "kimenőidet" és hogy végre egy kicsit élj.

Talán ez meggyőzi az anyukádat, hogy feleslegesen fáraszt a mártírsággal.

2016. febr. 16. 10:01
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát persze, hogy élhetsz, sőt!

Ha nem élsz "magadért", akkor akaratlanul is rá fogsz telepedni a lányaidra, akik már elég nagyok, pár éven belül talán teljesen önállósodnak, és nekik is csak ártanál vele, ha nem lenne "saját" életed. Meg akkor is élvezned kell az életed, ha ők kirepülnek a fészekből!

2016. febr. 16. 10:02
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Remélem, hamar lezavarjátok a költözést, aztán élhetitek a magatok életét. :)

A lányaidat is ennyire korlátozza anyukád?

2016. febr. 16. 10:02
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát más világban éltek ők az biztos!:) Ne legyen lelkiismeret furdalásod emiatt, valahogy bírd ki addig még el nem költöztök. Aztán meg sok sikert az új életetekhez! :)
2016. febr. 16. 10:11
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan járj el. Akár még ismerkedhetsz is, ha ahhoz van kedved.

Anyukád nem szólhat bele.

Most életed végéig egyedül kéne otthon ülnöd, vagy mi???

2016. febr. 16. 10:12
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Éld az életed! Sok erőt, és szerencsét kívánok hozzá! Ne temesd magad a munkába, és a gyerekekbe. Attól nem leszel jobb, csak boldogtalan. Vannak igényeid, nő vagy, ember vagy. :)
2016. febr. 16. 10:12
 7/18 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok, én is így gondolom, hogy 42 évesen nem kell temetnem magam.....
2016. febr. 16. 10:19
 8/18 anonim ***** válasza:
33%
A sűlyesztő a színházban van, az a masina ami egyszer csak felemeli a színészt a színpad alól, elég régi dolog, már nem nagyon alkalmazzák mert a mai világban inkább humorosan hatna. Élég jót röhögne rajta a jónép, ha mondjuk Hamlet alászállna egy ilyenen, hogy kihantolja szetelmét vagy kit, már nem nagyon emlékszem. Azon nem igazán tudod lehúzni magad, mert ha meg is teszed, akkor a színpad alatti folyosóra jutsz, ahol az öltözők vannak és ott rendszerint hideg van és nyirkos a levegő, mert sok helyen a nézőtéri klíma oda van kivezetve. Én többször kaptam torokgyulladást ez miatt. Ráadásul ha oda lemész nem halsz meg, mert feljöhetsz onnan lépcsőn valahol a színpad mögött. A másikba meg ami a fűrdőszobában van, fizikailag nem férsz bele, csak ha nagyon kicsire feldarabolod magad, ami csakugyan lehetetlen. Elég különösen hangzik, hogy előbb feldarabolod magad, majd utána meghúzod a láncot, ez inkább pikáns horrortörténetekbe illik. Hanem hogy valami okosat is mondjak: a megoldást Te magad vezetted elő, mégpedig az elköltözést. Akár külföldre is érdemes, mert itt már munkát sem lehet nagyon találni vagy ha igen, akkor is bűnözők közé fogsz keveredni ha csak nem oktatásban vagy egészségügyben kapsz állást ami szinte lehetetlen.
2016. febr. 16. 10:19
 9/18 anonim ***** válasza:
70%
Utolsó, mit szívtál? :D
2016. febr. 16. 10:28
 10/18 anonim ***** válasza:
48%

42 évesen???

vannak akik 30 évesen öregnek érzik magukat, pl dédi mamám (aki már üknagymama) 90+-os és még jól bírja...ha húzza még 17-20 évig akkor már szép nagymama lesz ami már elég komoly teljesítmény magyar átlagban (rejtett erőforrást nem figyelve, mert akkor elég gyakori :D)

Kicsit belekóstoltál a "tini nosztalgiába", de ez lehetne a mostani életed része is és nem csak nosztalgikus érzés :) attól mert 42 éves vagy, még rengeteg lehetőséged van!

Majd a nyugdíjadból is tehetsz félre síbérletre :D rajtad áll :P

22F

2016. febr. 16. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!