Ti mit szólnátok hozzá, hogyha a gyereketek nem fogadna be titeket válságos helyzetben?
A nagyobbik gyereketek albérletben él, egyszobás pici panel, ott alig lehet megmozdulni is.
A második gyerek (a lányotok) egy lakásban él, ahol van egy szoba kihasználatlanul még (későbbi gyerekszoba).
Harmadik gyerek tanköteles, veletek él.
Eddig albérletben éltetek, viszont annyira meg akarja emelni a tulajdonos az árat, hogy nem bírnátok fizetni. 3 hónap alatt nem találtatok elfogadható albit, 2 hét múlva kirak így vagy úgy.
Az elején csak annyit mondott, hogy biztos találtok valamit, keresgéljetek.
Felvetettétek lányotoknak, hogy nem-e költözhetnétek hozzá, míg nem találtok megfelelő lakást/házat, de ő minden alkalommal nemet mond, már fel se veszi a telefont nektek. Eljutottatok odáig, hogy letiltott facen, nem nyit ajtót, ha odamentek a házához (csak a férje jön ki egy idő után, hogy hívja a rendőrséget). Megszüntette a havi átutalását, amit minden hónapban segítségként küldött nektek.
Hátat fordított a családjának nehéz helyzetben... Ti mit tennétek ilyenkor?
"Miért ne támogatná? Jól keres mindkettő, nem szűkölködnek így se."
De szülőként azt várod el, hogy a gyereked neked segítsen? A saját gyerekére, saját életére kellene félretenni, nem rád. Nem szégyelled magad egy kicsit sem?
37: Nekem már az is aránytalan helyzet, ha a házastársam nem tudja biztosítani a lakhatását, ezért csak úgy tudunk szerelmi életet élni, egymással lenni, ha hozzám költözik - tehát hogy őneki nincsen semmiféle lakja, ahova meg tud engem hívni magához.
Még ilyenbe sem mennék bele soha.
Abba meg a felmenőim SEM mennének bele, hogy a dinasztiánk által több generáción át létrehozott készbe akarjon beülni még a jövevénynek a többi családtagja is.
Pfúj!
Szerintem ilyen helyzetben az arányos/jogos kérések pl. a következők rokonokhoz, ismerősökhöz: Nem találunk albit, ennek ez és ez az oka, tárolhatnánk addig nálatok a plussz holminkat, amit nem tudjuk hova tenni átmenetileg? Elvállalnátok a kutyákat átmenetileg?
Segítenétek ilyen és ilyen paraméterű lakást találni?
Stb.
Természetesen emberenként/családonként csak egy szivességet szabadna kérni ezekből.
Első sorban a lakástulajjal kellene megegyezni. Neki se jó, ha elveszíti az állandó bérlőit, és kétséges, hogy mikorra talál új lakókat, pláne a megemelt árral.
Én megmondanám neki, hogy pl. 80-at ki tudtunk fizetni, még a 85-öt is ki tudnánk, de ha 110-re akarja emelni, akkor el kell mennünk. Vagy már megvan az új bérlő az emelt árra esetleg?
kétséges, hogy mikor talál új lakókat?
te tisztában vagy a jelenlegi albérletpiac áraival, helyzetével?
elárulom: pillanatok alatt talál új bérlőket magasabb árral is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!