Ti mit szólnátok hozzá, hogyha a gyereketek nem fogadna be titeket válságos helyzetben?
A nagyobbik gyereketek albérletben él, egyszobás pici panel, ott alig lehet megmozdulni is.
A második gyerek (a lányotok) egy lakásban él, ahol van egy szoba kihasználatlanul még (későbbi gyerekszoba).
Harmadik gyerek tanköteles, veletek él.
Eddig albérletben éltetek, viszont annyira meg akarja emelni a tulajdonos az árat, hogy nem bírnátok fizetni. 3 hónap alatt nem találtatok elfogadható albit, 2 hét múlva kirak így vagy úgy.
Az elején csak annyit mondott, hogy biztos találtok valamit, keresgéljetek.
Felvetettétek lányotoknak, hogy nem-e költözhetnétek hozzá, míg nem találtok megfelelő lakást/házat, de ő minden alkalommal nemet mond, már fel se veszi a telefont nektek. Eljutottatok odáig, hogy letiltott facen, nem nyit ajtót, ha odamentek a házához (csak a férje jön ki egy idő után, hogy hívja a rendőrséget). Megszüntette a havi átutalását, amit minden hónapban segítségként küldött nektek.
Hátat fordított a családjának nehéz helyzetben... Ti mit tennétek ilyenkor?
" a testvére 15 éves, így nem dolgozhat még"
Én dolgoztam 15 évesen. Mostani szabályokkal nem vagyok képben, de érdemes lenne felkeresni a Fürge Diákot vagy valamelyik másik közvetítőt.
Ha a lakás nem a lányé, és gyerekvállalás előtt állnak, akkor a másik gyerek miért nem jön képbe?
Ő dolgozik, albérletben lakik. Őt miért nem pumpoljátok?
Egyszerű a megoldás, hiszen ő egyedülálló, nem zavarnátok mást, csak a saját gyereketeket: ő feladja a mostani apró albérletét, és 3 fizetésből 4-en kivesztek egy nagyobbat. Egy 3 szobás lakótelepi lakást. Pesten, ha nincsenek túl nagy igényeitek, 80 körül találtok ilyet. Nehogy már 3 fizetésből ne lehessen megoldani. Még ha 3 minimálbér is (amit kérlek, mert akkor a fiad nem tudna egyedül megélni albiban), szóval az kb 240 ezer havonta, plusz a családi pótlék, + a családi adókedvezmény.
Szóval lazán 250 ezer felett vagytok, az albi meg mondjuk 80, marad több, mint 160 ezer élni, azért az nem rossz.
A lényeg, hogy ha igazat mondtál, és tényleg dolgoztok, akkor is elhallgatsz valamit.
Hol a többi pénz? Ketten hogy nem tudtok kifizetni egy albit?
Van valami nagy hiteletek, vagy már eleve le van tiltva a fizetésetek? Esetleg isztok, vagy ilyesmi? Többen feltették már ezt a kérdést, de erre valamiért nem válaszoltál. Két fizetésből ki kéne tudni fizetni egy albérletet.
15 éves gyerek még valóban nem dolgozhat, de 16 éves már igen. Ugyanakkor nem kéne őt erre kényszeríteni. Meg ha magától el is megy, amit 16 évesen megkeres, azt költse magára. Nehogy már őt is bevond a családfenntartásba, amíg fiatalkorú. Nem az a dolga.
És bár biztos rosszul esik, de azt kellene felfognod, hogy a lányod nem a saját lakásáról dönt, hanem a férj dönt. Anyóssal-apóssal és a kistesóval együtt élni - jó úton haladnának afelé, hogy a friss házasságuk tönkremenjen. Soha semmi meghittség, esti tévézés, szex, fehérneműben mászkálás otthon, készülődés reggel. Kinek hiányzik az, hogy a saját lakásában másokat kelljen kerülgetnie, és elkéssen a munkából, mert a lázadó kis 15 éves épp elfoglalja a fürdőszobát? Vagy bömbölteti a metált, mert 15 évesen épp olyan kedve van? És ti egyébként hogy képzeltétek, a 15 éves gyerekkel aludnátok egy szobában?
És ha tényleg jön a baba, hova teszik? 6 ember éljen egy 2 szobás lakásban?
Ha most nincs pénz albérletre, akkor pár hónap múlva honnan lenne? Mert biztos nem fogtok többet keresni ilyen hozzáállással. Eseteg az a válaszod, hogy félretennétek? Mert félretenni csak úgy tudtok, hogy a lányodék költségeibe nem szálltok be, tehát ők ezentl 2 helyett 5 főre fizethetnék a rezsit... mindenki erre vágyik!
Szóval vagy lehúzod és egy fillért sem adsz neki, ez az egyik megoldás, a másik meg az, hogy adsz a számlákba, de akkor nem tudod összespórolni az új albi kaucióját, azaz mindkét esetben ott maradtok a nyakukon örökre. Hát megértem, hogy miért mondott nemet.
"Miért ne támogatná?"
és miért támogatná? hogy neveltetek fel három gyereket, ha képtelenek vagytok megélni két fizetésből?
tudod, a felnőtt gyereknek nem kötelessége támogatni a szüleit (pl. engem anyám sehogy se támogatott- nem tudott, csak mert jól keres a lányod, meg a férje, nem kötelessége titeket is eltartani. az az ő pénze.
Tesómat befogadnám, a szülők meg fejezzék be az élősködést. Hagyjad már, hogy mindketten dolgoztok, a gyerek is utalgat havonta (talán még a nagyobb is), de nem éltek meg? 3 hónap alatt nem találtok albit??? Még egy kisvárosban is találsz ennyi idő alatt elfogadhatót, ha KERESEL, nemhogy BP-n vagy az agglomerációban. 3 hónap.. Ne röhögtess már.
Azok is szuper válaszok, hogy a 15 éves menjen el dolgozni.. Persze, élősködjenek a legkisebb gyereken is, aki még iskolás, remek ötlet..
Ezt a választ kimásolnám facebookról,mert szerintem összefoglalja a lényeget! : "Az h szar szülő voltál, a gyerek meg nem tud megbocsajtani"
Azt meg nem tudom,hogy mondhatod,hogy a gyerek hátat fordított a családjának nehéz helyzetben? A havi utalás az mi volt???? Nem a gyerek dolga hogy eltartsa a szülőjét! De megteheti,ha ti is ott voltatok neki,amikor ő bajban volt. Ebből a reakcióból én azt látom,hogy nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!