Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit szólnátok hozzá,...

Ti mit szólnátok hozzá, hogyha a gyereketek nem fogadna be titeket válságos helyzetben?

Figyelt kérdés

A nagyobbik gyereketek albérletben él, egyszobás pici panel, ott alig lehet megmozdulni is.

A második gyerek (a lányotok) egy lakásban él, ahol van egy szoba kihasználatlanul még (későbbi gyerekszoba).

Harmadik gyerek tanköteles, veletek él.

Eddig albérletben éltetek, viszont annyira meg akarja emelni a tulajdonos az árat, hogy nem bírnátok fizetni. 3 hónap alatt nem találtatok elfogadható albit, 2 hét múlva kirak így vagy úgy.

Az elején csak annyit mondott, hogy biztos találtok valamit, keresgéljetek.

Felvetettétek lányotoknak, hogy nem-e költözhetnétek hozzá, míg nem találtok megfelelő lakást/házat, de ő minden alkalommal nemet mond, már fel se veszi a telefont nektek. Eljutottatok odáig, hogy letiltott facen, nem nyit ajtót, ha odamentek a házához (csak a férje jön ki egy idő után, hogy hívja a rendőrséget). Megszüntette a havi átutalását, amit minden hónapban segítségként küldött nektek.

Hátat fordított a családjának nehéz helyzetben... Ti mit tennétek ilyenkor?

2016. febr. 13. 22:13
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
88%
3 hónap alatt csak az nem talál albérletet, aki nem akar. én se fogadnálak be titeket, látszik, hogy végig az ingyen lakhatásra játszottatok
2016. febr. 13. 23:39
 22/57 anonim ***** válasza:
88%
ja engemet is csak kihasználtak kihasználnak a mai napig de ide én sem engedem őket szőrnyüek...csak tespednek és jól élnek más kárára aztán meg szar szemét vagy ha segítettél...Remélem én soha nem leszek ilyen ember eddig én segítem a gyerekeimet nem ők engemet hála a jó égnek...És remélem ez sosem lesz másképpen max hogy nem szorulnak majd rám mert eleget tettem értük...
2016. febr. 13. 23:56
 23/57 anonim ***** válasza:
87%

Mondjuk azt is el tudom képzelni hogy milyen mentalitással folytak a szülők részéről ezek a "felvetések".

Amúgy elég a lány szemszögéből nézni a dolgokat:

- Hirtelen a fél család a nyakán van a saját lakásában.

- Soha többet nyugalom, mert ott lesz anyuci, apuci.

- 3-an egy szobában, az már necces.

- plusz 3 fő a lakásban, akik útban vannak a konyhában, fürdőben, nappaliban.

- Vendégfogadás is sokkal neccesebb, mindent össze kell egyeztetni.

- A szülők beleszólnak az életükbe, ami eddig önálló volt.

- Ha esetleg bérlik a lakást, akkor a tulaj sem nézi épp jó szemmel az egészet.

- Határozatlan időre jönnek, az a legrosszabb, mert azt veszed észre hogy már évek óta ott vannak.

- Kitenni még nehezebb mint be sem engedni, mert akkor még nagyobb balhé meg felhajtás lenne.

- Később szükség lehet a gyerekszobára, akkor hirtelen mi lesz?

- Plusz 3 fő még egy hosszabb délutáni látogatásnak is sok lenne, nem hogy több hónapos együttélésre.

2016. febr. 14. 00:04
 24/57 anonim ***** válasza:
91%

Uristen, milyen szulok vagytok ti, hogy magatokrol nem tudtok gondoskodni (+1 gyerekrol). Mi volt addig, amig minden gyerek nalatok lakott?? Szerintem a kommentek lattan nem mertek valaszolni, mert szinte senki nem adott nektek igazat.

Ja, a per... nem hogy nem fogjatok megnyerni, de a perkoltseget is a nyakatokba varrjak, aztan a lanyotok ennel is jobban fog utalni titeket. Gondolom, foleg ez utobbi lenne rosszabb, hiszen akkor ki fog titeket kvazi eltartani? Akadjatok le szerencsetlenrol.

2016. febr. 14. 03:01
 25/57 anonim ***** válasza:
89%

Ha beteg lennél (nem kamu beteg), az más. És eddig is segített a lányod. Nem ok nélkül rágott be.

40-50-es lehetsz, vagyis még kb. 20 évet dolgoznod kéne.

Kapd össze magad, és ne mással akard megoldani az életed.

Ha életviteli problémád van, pl. alkohol, depresszió, orvost keress fel. A lányod is szívesebben támogatna, ha látná, te is teszel valamit.

2016. febr. 14. 03:10
 26/57 anonim ***** válasza:
90%

Én elküldenélek titeket DOLGOZNI. A lányotok így is nagyon-nagyon nagylelkű és kedves volt, hogy éveken át küldte nektek a pénzt, amit valószínű el is vertetek.

Az meg nevetséges, hogy 3 hónap alatt nem találtatok albérletet. Bár gondolom nektek az "elfogadható" az az lenne, hogy 3 szoba, konyha, fürdő, külön wc, erkély, és ez még legyen olcsón is, sőt lehetőleg fizesse azt is a lányotok helyettetek.

Nem szép dolog ítélkezni, de ha 2 felnőtt, munkaképes ember nem tudja eltartani magát, és a gyerekein akar élősködni, az szánalmas, ne haragudj.

2016. febr. 14. 03:42
 27/57 anonim ***** válasza:
87%

Nem fordított hátat a családnak, hanem elege lett a parazita famíliájából. Olvasd már vissza, amit írtál: támogatott titeket! 3 hónapotok volt új albérletet találni, és ő a kezdetekkor megmondta, hogy hozzá nem mehettek. Akkor mit erősködtél, minek akartál egyáltalán oda költözni, miért nem kerestél másik albérletet? Ne haragudj, de ennyi idő alatt csak az nem talál másik albérletet, aki nem is keres, aki nem is akar találni. Miért gondoltad, hogy majd az lesz a megoldás, hogy őt zaklatod, aztán 3-an a nyakára költöztök? Persze, ha az ő fejével gondolkodunk, nagyon is érthető, miért határolódik el tőletek: "jön a poloska faj, már nem elég a havi apanázs, ingyen lakhatást akarnak, meg még tartsam is őket." Nagyon jól tudja a gyereked, hogy a nyakán maradnátok, 3 hónap alatt semmit se tettetek az ő zaklatásán túl, majd később tennétek? Ugyan már!

Szégyellhetnéd magadat,hogy ketten a férjeddel sem tudjátok fenntartani magatokat, meg a kisebbik gyereketeket, és a nagyobb gyerekeden akarsz élősködni!

2016. febr. 14. 06:39
 28/57 anonim ***** válasza:
87%

Mit tennék?

Először is elgondolkodnék, mit rontottam el, hogy a lányom nem áll szóba velem és így viszonyul hozzám. A leírásodból, miszerint pumpoltad havi szinten, és 3 hónap alatt nem találtál egy albérletet, ami megfelelne, nem nehéz kitalálni. De mivel nem ismerlek titeket, sem a helyzetet, ezért nem ítélkezem és alkotok véleményt. Bármi is történt, Te is felelős vagy érte, nem csak a lányod.

Másodszor, villámgyorsan nekiállnék albérletet keresni. Ha 3 hónapig nem találtál, az azt jelenti, hogy nem is akartál találni, vagy az igényeid nincsenek összhangban a fizetni kívánt havidíjjal. Két hét nem nagy idő, de nem lehetetlen ennyi idő alatt találni egy elfogadható albérletet.

2016. febr. 14. 07:48
 29/57 anonim ***** válasza:
10%
Én nem tudnék nem segíteni, főleg a még iskolás tesó miatt. De a lányodnak nyilván jó oka van rá, ha nem teszi. Mondjuk az, hogy ilyenre nevelted...
2016. febr. 14. 08:02
 30/57 anonim ***** válasza:
57%
Gondolom elege lett az élősködésetekből! Neki is van saját élete amit fent kell tartani! 3 fizetésből nehogymár ne találjatok albérletet haverom egyedül tudja fizetni igaz semmi másra nem is marad pénze... ezért kell minimum 2-3 ember 1 albérletbe !
2016. febr. 14. 08:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!