Mit tegyek? Már nem sokáig bírom anyagilag.
Sajnos most azt kell eldöntened, hogy te és a családod vagy apád alkoholizmusa az, amit támogatni akarsz...
Anyukádat esetleg nem tudjátok befogadni? Apukád pedig ultimátumot kap, vagy elmegy elvonóra és kisebbre cserélik a lakást, vagy magára lesz hagyva. :(
Nem akarok kötözködni, de így is sokallom a villanyszámlát. Mi négyen vagyunk, villanysütőm van, ezerféle kütyü megy (telefonok, tablet, laptopok, tv, hangfalak, erősítő stb.), plusz mosógép, mosogatógép, mikró, de így sincs ennyi a számlánk.
A férjeddel együtt üljetek le a szülőkkel, és mondjátok meg, hogy eddig volt, nincs tovább. Ti albérletben éltek, és még ti tartjátok fenn az ő lakásukat is, amiben bújócskázhatnak? Ezt egyetlen szülő sem várhatja el, biztos, hogy van kisebb önkormányzati lakás, amire elcserélhetnék. Érdemes lenne megnézni, milyen háztartási gépeik vannak, és figyelni a pályázatokat, legutóbb hűtőt, mosógépet lehetett így venni megnyert pénzből, energiatakarékos, modern készülékeket. Váltani kell LED-izzókra, egyszeri befektetés, de sokat lehet azzal is spórolni. A legfontosabb persze édesapád alkoholizálásának a megszüntetése lenne, ketten simán kijönnének a nyugdíjukból egy kisebb, olcsóbb lakásban, megkockáztatom, hogy még a jelenlegiben is, ha pl. kiadnák az egyik szobát.
21: Pont ezért kéne feljelentened és távoltartási végzést kapnotok, mert anyukád fél tőle, és oka is van félnie tőle. Rettegésben tartja őt, ez a bűncselekmény.
A kisgyerek a börtönben is meg tudja látogatni.
off
én nem sokallom a 14 ezres villanyszámlát..illetve nem tartom extrém soknak. nálam, a 40 nm lakásomban van egy kicsi bojler (80literes, vadiuj, eco isten tudja mi) a konyhában is egy kis bojler mosogatáshoz- erre fizetek 6ezer ft-ot havonta..na amikor a barátnom is bekoltozott hozzám, és bekapcsolta a szobájában a hosugárzot..plusz szolt a tévé esténként 3-4 orát a villanyszámlál hopp felugrott 12 ezerre....
27: Szia, nem kell meghagyni a háztartásban a villanyzabáló gépeket.
Amikor én megvettem a lakást, villanybojler volt benne, és 15E Ft volt a villanyszámla, pedig egyedül laktam benne, de aztán lecseréltem gázbojlerre, és 5E alá ment a villanyszámla csak ettől.
Ezután kivettem az ELMŰ-től a fogyasztásmérőt egy napra, és lecseréltem azokat a dolgokat, amik sokat fogyasztottak, illetve a mért értékeknek megfelelően megváltoztattam a szokásaimat.
Most 2 E alatt van a villanyszámlám.
Ahol a fűtés vagy a vízmelegítés villannyal megy és lecserélni sincsen lehetőség, oda nem szabad beköltözni, ennyi.:)
A spórolás a lakás megválasztásánál kezdődik.
Ó utolsó, és mondd csak, hány forint értékben fogyasztasz gázt?
Mert oké, h a villanyszámlád lecsökkent, de nyilván a gázszámlád megnövekedett. Összességében kell nézni a költségeket!
Kérdező!
A gyereked meg fogja érteni egyszer, hogy miért nem láthatja a nagyapját, és meg is fogja köszönni, hiszen ha az őket támogatott pénzt magatokra költenéd, azzal a saját gyereked jövőjét alapozod meg! AZONNAL ELZÁRNI A PÉNZCSAPOT!
Utolsó, Magyarországon jelen helyzetben sokkal olcsóbb gázzal fűteni és vizet melegíteni, mint villannyal.
Egy kWh áram helytől függően kb 45-50 Ft-ba kerül, ennek az "energiatartalma" 3,6 MJ.
Míg egy köbméter földgázé 35-39 MJ, az ára 130-150 Ft. Tehát a földgáz bár háromszor drágább, egy egész nagyságrenddel (!) többet tudsz vele fűteni. Még ha a veszteségeteket is figyelembe vesszük (régi vízmelegítő, korszerűtlen, nyílt égésterű kazán), akkor is legalább 50-60 százalékkal olcsóbb gázzal fűteni és vizet melegíteni, mint villannyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!