Mit tegyek? Már nem sokáig bírom anyagilag.
7: Akkor kérjenek támogatást az önkormányzattól, családsegítőtől.
Amióta fideszkormány van, erősen megcsappantak ezek a lakhatási támogatások, de még most is van, és jogosultak is rá.
Szerintem is kérhetnék egy kisebb lakás kiutalását.
A bátyád ott lakott?
És meghalt vagy elutazott?
Te menj el egy szenvedélybetegek hozzátartozóinak szervezett csoportba (pl. 12 lépéses anonim csoportba, megtalálod ezen a néven a neten), mert csak ártasz vele a szüleidnek is, hogy te finanszírozod az apukád alkoholizálását. Ezt azonnal abba kell hagynod!
A szüleid elmehetnek egy ún. önkormányzati idősek átmeneti otthonába, ahol a nyugdíjuk 60%-a a díj, amiben teljes ellátás van. Itt max. 2 évig lehet lakni, addig lehet megoldást találni.
Itt mindenki funkcionális analfabéta? Többen kérdezik, hogy meghalt-e a bátyja. Idézem a kérdező szövegének NEGYEDIK mondatát:
"Amióta bátyám meghalt én segítek anyunak anyagilag is, de lassan már nem bírja a pénztárcám."
Ennyire olvastok figyelmesen...
"Egyenes út nevű felhasználó válasza:
Tedd be őket öregek otthonába.Jobb helyük van ott."
Persze, mert az úgy megy, hogy beteszed őket. Tudod, ahhoz pszichiátriai szakvélemény kell, hogy valakit akarata nélkül valahova is betegyenek. Szánalmas vagy!!!!!
Ráadásul az sem lenne olcsóbb.
Valahogy rá kell venni őket, hogy cseréljék el a lakást.
Hány évesek? Nem tudnának dolgozni?
Meghalt. Egyik nap még a szülinapját ünnepeltük másnap reggel már nem kelt fel.. Az a gond hogy én nem piára adom a pénzt de anyumnak az utolsó pénzét kell rá elkölteni, tőlem meg kölcsönkér a számlákra.
A lakás cseréjével az a gond hogy apám 15 éve sok pénzt rá költött, és nem akarja otthagyni, hiaba mondtuk neki anyával meg a férjemmel hogy nem fogják tudni fizetni, ha én nem segítek rajtuk! Szegény anyámat sajnálom a legjobban mert ő már nem akar tőlem elfogadni semmit, de most nézzem, ahogy kirakják Őket?
"én nem piára adom a pénzt de anyumnak az utolsó pénzét kell rá elkölteni, tőlem meg kölcsönkér a számlákra."
De így végső soron piára adod.
Anyukád nincsen hozzánőve apukádhoz, mégis úgy viselkedik.
Ez mindkettő betegség (az ivás is és az azt kiszolgáló házastársi viselkedés is), és te ezt támogatod minden módon, valójában te tartod fenn az ördögi kört.
"én nem piára adom a pénzt de anyumnak az utolsó pénzét kell rá elkölteni"
Ez a család beteg hiedelme.
Már mért KELLENE rá költenie a pénzét apukád italára?
És az X évtized alatt egyszer sem fordultatok megoldásért sem a háziorvoshoz, sem addiktológushoz, sem a családsegítőhöz, sem 12 lépéses anonim csoportokhoz, sem a rendőrséghez?:-o
Ezek még csak az ingyenesen rendelkezésre álló segítségek.
Senki nem szólt, hogy egy komoly családi betegségben vergődtök és meg kellene gyógyítani? Illetve apukád ha bántott titeket, neki már rég bíróságon kellett volna felelnie ezért. Nemhogy még ti tartsátok el...!
Meg kell mondanod, hogy kénytelenek kisebb lakásba költözni (ami valószínűleg elég kényelmes lesz nekik úgy is), mert egyszerűen erőn felül támogattad őket a bátyád halála óta és ez így nem megy tovább. A fizetésed nem elég 2 háztartásra.
Ha érzelmileg zsarolni akarnak vagy ha megsértődnek ezen, akkor végképp ne adj több pénzt. Ha elfogadják, igyekezz addig segíteni, amíg lezajlik a költözés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!