Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A vallásomba beleszólhatnak a...

A vallásomba beleszólhatnak a szülők?

Figyelt kérdés
Anyám jehova tanúja és elrángat az összejöveteleikre. Mondtam neki hogy nem megyek többet mert utálok oda járni erre rám ordított hogy kiskorú vagyok és azt csinálom amit ő mondd és hogy amíg ott lakok ő parancsol és én fogjam be a szám. Van joga ehhez? 17L
2016. febr. 7. 22:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%

Elméletileg? Nincs.

Gyakorlatilag meg hát látod. Sajnos amíg ő tart el, uralkodhat fölötted, és ezt ő mocskosul ki is használja. Tanulj aztán menj koliba.

2016. febr. 7. 22:31
 2/17 acelsziv ***** válasza:
94%
Nincs. Alapvető emberi jog a vallásszabadsághoz való jog. kérheted a suliban ifjúságvédelmis segítségét, aki felhomályosítja anyádat a tényekről. Persze kérdés, hogy a szentelt vízzel átitatott agyában mit lehet megértetni és mit nem.
2016. febr. 7. 22:36
 3/17 anonim ***** válasza:
96%

Attól, hogy kiskorú vagy, még nem kell azt csinálnod, amit mond. Még szerencse, hogy nem mondja, hogy ugorja kútba...

Gyakorlatban meg valóban sajnos amíg eltart, tehet ilyet. Bár nem tudom, ha bezárkózol a szobádba, amikor menni kellene, mit tesz? Bántalmaz érte? Elvonja az ételt? Vagy mivel "büntetne"?

1-es jól javasolja, tervezd úgy az életed, hogy az ilyen szülőtől minél hamarabb, és minél messzebb költözhess...

2016. febr. 7. 22:38
 4/17 anonim ***** válasza:
90%
Nem. Még 14 alatt se, te pedig már korlátozottan cselekvőképes vagy, kérj segítséget a suliban! Vagy, ha nem bántalmaz érte, akkor bírj még ki egy évet és kész!
2016. febr. 7. 22:43
 5/17 anonim ***** válasza:
92%
Ez a baj az ilyen szektákkal. Ráerőltetik a gyerekekre is.
2016. febr. 7. 22:51
 6/17 anonim ***** válasza:
85%
egy áltsulis osztálytársam volt jehova, vagyis kedves anyuka nyomta rá. amint a csaj betöltötte a 18-at, férjhez ment egy hollandiában dolgozó magyar sráchoz, kiköltözött, az anyja azóta se látta.
2016. febr. 8. 02:51
 7/17 anonim ***** válasza:
78%
apukad is jehovas? o nem tudna kihuzni a s.arbol?
2016. febr. 8. 06:24
 8/17 anonim ***** válasza:
36%

Nem kiskorú vagy,hanem fiatalkorú.

A kiskorú az 14 év alatti személy.

Fiatalkorú 14-18 közötti.

Amúgy,ha 25 leszel is,akkor is belefog szólni,ha ő tart el.

A helyedben egy ideig lenyelném a békát,amíg tanulok(az ő pénzén),és miután sikerül elköltözni,állást találni,akkor a képébe vágnám,hogy többet engem ez nem érdekel,és ha még egyszer felhozza a témát,akkor nem fogsz hazamenni.

2016. febr. 8. 08:32
 9/17 anonim ***** válasza:
62%
Kérdező, nem, nem szólhat bele. Hogy hogy tudod leállítani, na, az egy másik kérdés, a gyámügyes kört mindenképpen érdemes megjátszani, mert z efféle, a látszatra nagyon adó szülők számára nagy pofára esés, ha hivatalokba idézgetik őket...
2016. febr. 8. 10:03
 10/17 anonim ***** válasza:
74%
Sajnos az egyetlen, amit javasolni tudok neked, hogy valahogy bírd ki, amíg nagykorú leszel, aztán menekülj! Egyetem, koli, másik város, stb.
2016. febr. 8. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!