Házasság előtt helytelen az összeköltözés?
"Mert nem lehet velük leülni és logikusan átbeszélni a dolgokat."
Így van. Vallási kérdésekről egy vallásos és egy nem vallásos soha sem fog tudni "logikusan" vitázni, vagy egymást meggyőzni, mert a hit nem értelmi, hanem érzelmi kérdés. Éppen ezért "hit" és nem "tudás".
felesleges most azon agyalni, hogy 3 vagy 4 év múlva mi lesz. Egy év múlva nagykorú leszel, és nem kell semmihez a szüleid engedélye.
Azért az a részedről is egy szegénységi bizonyítvány lenne, hogy ha 21 évesen, diplomával a zsebedben még mindig ilyen gondjaid lennének.
Érdekes, a 85 éves nagyanyám hangoztatott ilyen ósdi elveket, amikor odaköltöztem az azóta férjemhez. De még ő is fejlődik, mert mikor idén az öcsém költözött össze a csajával, akkor közölte, hogy de jó nekik, végre a sajátjukban kettesben! Kérdőre is vontam, hogy mire véljem ezt a pálfordulást, közölte, hogy azóta látja rajtam, hogy semmi katasztrófa nem esett velem, és hát ez a világ rendje manapság, el kell fogadni. :)
Szóval eszedbe ne jusson hallgatni rájuk! De sajnos azt nem tudom, hogy bigott embereket mivel lehetne meggyőzni. Nagyanyám legalább nem vallásos...
Korábban én is úgy gondolkoztam, ahogy a szüleid. Aztán a való életben , és itt a fórumon is láttam számtalan példát arra, hogy mennyi baj jöhet elő az összeköltözés után is. Pl amíg csak randizgattok egymással, addig igyekszik az ember a jó oldalát mutatni. Együttélés során jobban meg lehet ismerni az embert. Lehet nagyon rendesnek, háziasnak gondolsz valakit.Aztán élsz vele 1-2 hónapig és rájössz, hogy felőle akár egy disznóol is lehet körülötte.szóval nem szeret pakolni, esetleg napokig is képes nem fürödni. Ez sok embernél szakítóok..de ezer más dolgot tudnék mondani, ami az összeköltözés után derül ki. pl a pénzkezelési kultúra.. ha a másik fél képtelen beosztani a pénzt, már első héten elveri, nem gondolva a befizetetlen számlákra + a maradék 3 hétre...na ott baj van..Úgyhogy én is azt mondom, nem baj az,hogyha az ember házasság előtt kiismeri a párját, legalább nem éri meglepetés a házasság után. Ez a szexuális életre is igaz.Amíg az ember csak délutánonként találkozik,randizik a párjával, addig szinte alap,hogy minden találkozónál van szex.De ha huzamosabban egymás mellett van a két ember, akkor lehet, hogy ritkulni fognak az együttlétek.Ez nem feltétlen baj, de ez is jobb,hogyha kiderül házasság előtt.(hogy mindkét fél tudja, mit várhat a jövőben)
Neked van igazad. Ha jól értem kb 20 évesen szeretnél összeköltözni vele. Na addigra nem igen lesz beleszólása a szüleidnek. Éld a saját életedet.Hogyha szeretnek akkor majd elfogadják,hogy nem az ő utukat járod.(és ez nem feltétlenül rossz)
Bár nekem is van a családban példa rá,hogy a szülők kitagadták a gyereküket, mert az terhes lett és meg is szülte, anélkül,hogy házas lett volna...de szerintem ép eszű ember nem tagadja ki a gyerekét ezért.. úgyhogy azt mondom ilyen szülők nélkül jobban is jár az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!