Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Házasság előtt helytelen az...

Házasság előtt helytelen az összeköltözés?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, idén érettségizem. Megyek fősulira, 21 éves koromba befejezem. Most van egy barátom, szeretjük egymást, úgy tervezzük, ha 3 év múlva is együtt leszünk, amit nagyon szeretnénk, akkor összeköltöznénk. Szüleim, mivel vallásosak, nagyon ellenzik ezt mert szerintük bűn. Tényleg helytelen, rossz döntés lenne? Szerintem jobb az együttélés pár évig, mert jobban kiismered a párodat. Viszont szüleim azt mondják, hogy ez paráznaság és bűn. Mit csináljak? Hallgassak rájuk vagy ne?
2016. febr. 7. 13:32
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
93%
Szeretnélek üdvözölni a XXI. században...
2016. febr. 7. 13:37
 2/17 anonim ***** válasza:
85%

Neked van igazad.

Csak együttélés során tudod igazán megismerni a párod.

Ezzel távolról sem azt akarom mondani, hogy boldog-boldogtalannal azonnal össze kell költözni, de egy komoly kapcsolatban ez egy nagyon is logikus lépés, és semmi elítélhető nincs benne.

A szüleidhez: miért, jobb egy friss házasságban rájönni, hogy boldogtalan a ember, és mondjuk kisgyerekesen elválni?

2016. febr. 7. 13:40
 3/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) szüleim folyton azzal érvelnek, hogy ez bűn, paráznaság, a szex házasság után való és hogy régebben se költöztek össze az emberek.
2016. febr. 7. 13:44
 4/17 anonim ***** válasza:
86%

"hogy ez bűn, paráznaság, a szex házasság után való " - Na de a szexnek és az összeköltözésnek mi köze egymáshoz?

A szüleid úgy képzelik, hogy amíg nem költöztök össze, addig szex sincs?

Szerintem inkább egy-két év együttélés házasság előtt, mint 1-2 év házasság után válás, vagy szenvedéssel teli élet, mert csak akkor derül ki, hogy mégsem illetek egymáshoz.

A szüleidnek pedig, ha eljön az ideje, mond meg, hogy tiszteled a vallásukat, de az az ő vallásuk, a saját életüket éljék aszerint, ne a tiédet akarják befolyásolni!

2016. febr. 7. 13:51
 5/17 A kérdező kommentje:
Igen, szüleim úgy gondolják, hogy ha nem engedik az összeköltözést akkor nincs szex. Ugyanígy vannak azzal is, hogy nem aludhatok ott barátomnál, mert biztos lefeküdnénk...
2016. febr. 7. 13:55
 6/17 anonim ***** válasza:
74%
Érdekes szüleid vannak. :-)
2016. febr. 7. 13:57
 7/17 anonim ***** válasza:
68%
Kicsit betegesen gondolkodnak a szüleid...megmondanám nekik, hogy szexelni nem csak éjszaka lehet...bár nem valószínű, hogy ez eljutna az agyukig.
2016. febr. 7. 14:02
 8/17 anonim ***** válasza:
80%
Mondanék olyan közhelyeket, hogy lakva ismerszik meg az ember, de a mélyen vallásos embereket észérvekkel nem lehet meggyőzni. Kitartás, talán korod előrehaladtával jobban felnőttként fognak kezelni, és érvényesíteni tudod az akaratodat.
2016. febr. 7. 14:02
 9/17 anonim ***** válasza:
34%
Képmutatás mesterfokon... XD "ez paráznaság és bűn" Ez nem akkor van, hogy ha amúgy házas lennél? :D >_< Ez nekem fáj.
2016. febr. 7. 14:17
 10/17 A kérdező kommentje:
Igen, szerintem is képmutatás, sőt ezeket ők sem tartották be, mert egyik szülőm sem (legalábbis anya biztos nem) volt szűz amikor férjhez ment. És ezt látom páromon is, hogy nehezn viseli :/ persze szeret, kitart mellettem, de neki is rossz, hogy a szüleim ilyenek. Mellette pedig nagyon tiltanak is tőle, mert ő ateista és ő egy "világi" ember. Mit tudnék tenni, hogy páromnak könnyebb legyen? Valamint, hogy ne tiltsanak ennyire tőle? Mert nem lehet velük leülni és logikusan átbeszélni a dolgokat.
2016. febr. 7. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!