Összeköltözés 18 évesen? Miért így állnak hozzá sokan?
Augusztusban összeköltözünk a barátommal, egyszerre kezdjük az egyetemet is. Eddig úgy volta vele, hogy itthon is örülni fognak, hiszen a szüleink nagyon jó barátok, közös nyaralások, ünneplések, összejövetelek, stbstb. Erre rákerestem, hogy azért egy szülő ezt mégis hogy látja és teljesen meglepődtem. Olyanokat írtak, hogyha így dönt a lány, onnantól magát tartja el, másra ne számítson, meg hogy ez elfogadhatatlan, mégis hogy gondolnak ilyenre...
De nem értem, a mi környezetünkben több hasonló korú is költözött össze és semmilyen botrány nem volt ebből otthon.
Csak az a baj, hogy így teljesen elbizonytalanodtam, hogy mégis mit várjak majd itthon, vagy apától, vagy a barátom szüleitől, ha idegen emberek ilyet írnak másoknak.
Az idegen emberek a szüleid?
Beszéld meg velük és ne stresszelj rajta.
Nem elvárom. De nem hagynának cserben csak azért, mert elköltözöm.
Mármint melyik szülő várná el azt a gyerekétől, hogy amíg otthon mindent megkapott, költözzön egy lepukkant albérletbe és éjjel-nappal dolgozzon szinte a semmiért?!
Nem büfészakon fogok tanulni, hogy mellette még dolgozni járjak...
Erdekes kulfoldon nyugat EU minden diak dolgozik es lepukkadt alberletben lakik vagy diakhazakban sokan kozos konyha es nappalival
Gondolom mind buffeszakosok ugyr?
Elvarasaitok vannak es oh de kemenyen tentanultok
Tudod ki tanul elementen? Aki voll munka melett gyerekkel es ferjel levelezon vagy estin vegzi.
Ti egy elkenyeztett koroszaly vagytok akik szuleiket szipolyozzak 20 plus veel is en tanulok cimszoval
8-as: tanultál volna esetleg te is, akkor nem harmadszori elolvasásra lehetne érteni, amit írtál.
(igen, tudom, telefonról írsz és az nem tud fogalmazni...)
"Én most leszek 20, szintén egyetemista, szintén szeretnék összeköltözni a barátommal, de még nem most lesz ez sajnos, mert nincs még elég spórolt pénzünk, pedig diákmelózunk mindketten. És eszünkbe sem jutott, hogy a szüleinkkel tartassunk el egy külön háztartást, mondjuk ki is röhögtek volna biztos, hogy mit képzelünk."
Most nem azért mondom, de ha lakótárssal költözöl össze, akkor is fenn kell tartani egy háztartást, ennyi erővel lakhatsz a barátoddal is. Koleszba nem mindenkit vesznek fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!