23 Éve nem tartom anyámal a kapcsolatot az unokáit nem is ismeri, sokan átverték kihasználták, sajnos én befogadni nem tudom. Viszont akik kihasználták az én nyakamba akarják varni. A törvény kötelezhet-e rá hogy, ezt megtegyem?
Anyáddal szemben is él a rokontartási kötelezettség - azaz ha nem is tudod befogadni, de az eltartására a bíróság által megszabott összeget fizetned KELL.
Ez alól csak mentesülhetsz, ha valamiért erre érdemtelenné vált - de erre csak igen kevés jogilag érvényes ok van.
Az első nem írta jól. nem kell fizetnie.
Ha az anyád bead a bíróságra egy rokontartási kérelmet a bíró téged is meghallgat, és elbírálja, hogy kell támogatnod vagy sem.
23 éve nem látott szülő, akivel okok miatt szakadt meg a kapcsolat a bíró sosem szab ki rokontartást.
Tudom, én végig csináltam.
Engem is bíróság elé cipelt anyám akit 25 éve nem láttam, hogy rokontartást követeljen. De mivel jogom volt a saját verziómat is elmondani, nem csak az anyám verziója volt a bíró előtt, a bíró kijelentette, hogy nem vagyok köteles támogatni anyámat. Nem kötelezhet rá senki. Ha akarom támogatom, ha nem akkor nem támogatom.
De soha egyszer nem mondták, hogy KELL!
tegnap 20:01-es:
Elöször is nem tudod, miért nem tartották a kapcsolatot - ha a kérdezö miatt, akkor azét az anya nem kerülhet hátrányba, nem lesz érdemtelen.
Másodszor nézz utána a rokontartás fogalmának, ott bizony van olyan, hogy kell, amennyiben a törvényben meghatározott feltételek fennállnak. Ahogy a gyerektartást is KELL fizetni, ugyanúgy a szülönek kell rokontartást fizetni, ha a bíróság megítéli!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!