Hogyan lehetne meggyőzni apámat, hogy a jogosítvány nem létszükséglet?!
Húgom 18 éves lesz,de apám azt akarja,hogy menjen,és tegye le a jogosítványt!
Viszont a húgom elég ügyetlen,kétbalkezes személyiség.
Gyakran lever,kiönt,elejt,stb...
Apám szerint a jogosítvány mindenkinek kell a 21.században!
Pedig neki sincs,és nekem sincs.
Miért akarja,hogy a húgomnak 18 éves legyen?
Mondtam neki,hogy várjunk vele,amíg kicsit érettebb lesz.Vagy hátha ahogy nő nem lesz ennyire szétszórt!
Értem, hogy ilyen szaladgálós munkákhoz kell, de nekem pl. soha nem volt olyan munkám, hogy most itt és itt kell lennem. A munkavégzés helye meg volt határozva, és nem változott.
Nálunk is, de tudom, hogy egyik barátnőm munkahelyén is van erre külön "szaladgálós ember". Akit el lehet küldeni a postára, elviszi a szerződéseket, de többségében hozzánk jönnek ezeket elintézni.
Na meg az sem utolsó szempont, hogy fizetik a bérletemet.
Neked meg apudnak sem ártana ha lenne jogsija!
Manapság már mindenhova kell és sajnos ebbe a világba az autó sem egy luxus dolog már sokaknak kell szinte, sok mindenhez.
Én magamnak sem akartam jogosítványt de anyám rám beszélte, amióta meglett minden hétvégén el kellett mennem vele autóval hogy legyen rutinom stb... mert fog az kelleni. Nem szerettem vezetni, bár igaz most már imádok vezetni és már szinte a budira is autóval megyek, de örülök hogy lerakatták velem mert szinte minden munkahelyre kell már. Én egy takarítócégnél dolgozok, csak takarítógéppel kell dolgozzak de 1 év munka után jobb állást kaptam cégen belül. A cégem megpályázott egy gyárnak a takarítását ahol állandóan mindennap kell takarító, aki a takarítógépet is kezeli. Ott a gyáron minden csarnokra van 2-3 ember ezzel nincs is baj de csak ketten tudjuk rendesen használni a takarítógépet és a gyáron belül céges autóval járunk csarnokról csarnokra visszük a takarítógépet hogy eltudjuk végezni a munkánkat. Kézzel áttolni sok idő és energia meg macerás és a gépnek sem tesz annyira jót. Meg sokszor ha maszek munka van és egy adott helyre kell menni dolgozni akkor általában sokan megyünk, és plusz autót kell beáldozni erre és legtöbbször engem tesznek be sofőrnek mert bennem bíznak meg a legjobban.
Én nem szeretnék vezetni,több okból is.
1.Érdekel a természetvédelem,természettudományi karos diplomám van,sok előadást láttam a globális felmelegedésről,amik elborzasztottak.
2.Nem szeretem az utakon a bunkó embereket,akik ordibálnak mindenféle dologkért,hogy "takaroggy' má' a k-- any--ba!Stb"
3.Nem akarok közlekedési balesetet okozni,akaratom kívül is követhetek el hibát.És még legjobb esetben is pénzbírsággal büntetnek.
Így max egy buszon történhet velem ilyen,de akkor sem vonnak felelősségre.
4.Szerintem nagyon drága móka a fenntartása egy autónak és gyakran kell takarítani.Én meg nem szeretem a mocskot.
Ettől eltekintve én nem azt mondtam a húgomnak,hogy egyáltalán ne legyen jogsija,meg nem szoktam lebeszélni senkit!
Csak azt mondom,hogy várjon még vele 2-3 évet.Apám akkor is kifizeti neki.
Ha megcsinálja,akkor majd a cirkusz,hogy vegyünk autót,és ő vezetni akar,és akkor majd folyton ebből lesz a vita,hogy hová mehet el az autóval,stb.
Látom, csöpög belöled az irigység!
Azért, mert te KÉPTELEN vagy megtanulni autót vezetni, meg akarod akadályozni, hogy a hugod metganulja azt.
Magyarázkodni tudsz, csak éppen egyetlen értelmes érvsd sincs.
Kit érdekel te mit nem szeretsz? Húgodról van szó. Vagy ha te nem szereted a májasos kenyeret, akkor nem ehet a húgod sem?
1.Én egy évig tanultam kórélettant, azalatt végig szent meggyőződésem volt, hogy maximum egy hónapom lehet hátra.
2.Ismét csak, kit érdekel hogy te mit nem szeretsz? Húgodról van szó.
3.Bármikor történhet bárkivel bármi, ez nem érv. Ennyi erővel zárkózz be a pincébe. Ráadásul kérlek ne légy nevetséges, tömegközlekedési eszközök is szoktak balesetezni.
4.Ha jól számolom ez a harmadik, de egye fene: ki a frászt érdekel? Ha húgod oda kerül, hogy kocsit fog fenntartani, akkor már régesrég felnőtt, önálló nő lesz, aki arra költi a pénzét amire akarja. Égetheti is, ha ahhoz van kedve. És már megint, kit érdekel te mit nem szeretsz?
Miért kéne várnia vele? Soha jobb alkalma nem lesz ennél. Egyetem mellett meg munka mellett, sokkal-sokkal nehezebb lesz.
Jajj de jó hogy te ilyen jövőbelátó vagy. De tudod mit? Foglalkozz a saját dolgoddal, és ha bekövetkezik az általad vizionált jövő, majd végtelen rosszindulattal az arcodon mondhatod, hogy te megmondtad. Még egy kárörvendő kacaj is megengedett lesz.
a jogosítvány igen is kell a mai világba nélkülözhetetlen! Nagyon sok cég meg is követeli még akkor is ha nem kell vezetni!
Ezzel is tesznek róla hogy az adott munkakört levédik.. ne tudjon mindenféle birka buta ember be kerülni.
A többségnek igaza van egy B kategória a mai világban alap dolog.. és el lehet sajátítani . :)
Fiatalon jó mert idősebb korba már nem úgy fog menni mint fiatalon. Apukádnak igaza van.. én támogatom! :)
Viszont ha te félsz a vezetéstől meg nem érzed az egészet az a te bajod, a húgodat meg ne foszd meg ettől a lehetőségtől, mert nincs hozzá jogod! :)
Az hogy valaki ügyetlen attól kiváló autós lehet, a kettő nem befolyásolja a másikat. :) Én azt mondom csináld meg te is nem tudod mit vesztes el én például vezetés közbe felszabadulok teljesen! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!