Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehetne meggyőzni...

Hogyan lehetne meggyőzni apámat, hogy a jogosítvány nem létszükséglet?!

Figyelt kérdés

Húgom 18 éves lesz,de apám azt akarja,hogy menjen,és tegye le a jogosítványt!

Viszont a húgom elég ügyetlen,kétbalkezes személyiség.

Gyakran lever,kiönt,elejt,stb...

Apám szerint a jogosítvány mindenkinek kell a 21.században!

Pedig neki sincs,és nekem sincs.

Miért akarja,hogy a húgomnak 18 éves legyen?

Mondtam neki,hogy várjunk vele,amíg kicsit érettebb lesz.Vagy hátha ahogy nő nem lesz ennyire szétszórt!

2016. febr. 7. 12:25
1 2 3 4 5
 11/50 A kérdező kommentje:

Szerintem egy fejlett tömegközelekedés sokkal többet ér,mint az,hogy "mindenki autóval járjon".

Másrészt minél több embernek van autója,annál több a közlekedési baleset.

Főleg,amikor munka után,fáradtan hazamennek.

Másrészt én időt sem akarok tölteni ezzel.Parkolás,parkolási költség.Tisztítás,stb.

De itt nem is ez a kérdés,elfogadom,ha más akar,de szerintem 18 éves gyerekek nem nagyon érettek erre.

2016. febr. 7. 12:44
 12/50 anonim ***** válasza:
86%

Remélem ezt csak viccnek szántad mert ha nem akkor bajok vannak.

2016. febr. 7. 12:45
 13/50 anonim ***** válasza:
82%

DE viszont.

Az egy dolog,hogy te nem akarod,hogy a húgodnak most legyen.

De az már másik,hogy a húgod is akarja,hogy legyen.

Ne akadályozd már meg,könyörgöm.

2016. febr. 7. 12:46
 14/50 anonim ***** válasza:
64%
Minél fiatalabb egy ember, annál könnyebben tanul. Ez mindenre igaz, a nyelvekre, a zenélésre, stb.... Minél tovább vár, annál nehezebben fog ráérezni.
2016. febr. 7. 12:47
 15/50 A kérdező kommentje:

"10-ből 9 embernek van de minimum 8-nak szóval igen alapvető műveltség és szerintem pasi létedre inkább ne reklámozd hogy nincs. Az elveket meg hagyjuk a tömegközlekedés is felemészt annyi energiát mint egy kocsi a fenntartást meg hagyjuk, nekünk egy Toyotánk van 9 éves életében legnagyobb baja az ablaktörlö tartály csövének a cseréje."

Én nem vagyok szexista!

Amúgy le sem írtam,hogy férfi vagyok,de már te egyből erre következtettél!

Azért nem mondd már nekem,hogy egy busz,amin kb 100 ember utazik az fogyaszt e többet aráányában,vagy az,aki egyedül ül az autóban és pöfögteti a kipufogóját!

Szerintem inkább csak a buta sznobok gondolkodnak így.

Méghogy alapvető műveltség!

16/50 anonim ***** válasza:
42%
Az emberek nagy része 20 éves kora előtt csinálja szóval szerintem a korán ne lovagoljunk az senkit nem minősít nem ő tehet róla hogy ennyi idős az meg baromság hogy fejlett tömegközlekedés mert persze BP-n lehet ezt mondani de ha mondjuk csak egy tök átlag 300-400km-es nyaralást tervezel akkor milyen fejlett infrastruktúráról beszélsz? Egyáltalán BP-n kívül mondj már várost aminek ér valamit a tömegkölekedése.
 17/50 anonim ***** válasza:
86%
Nem tudom miért kell ezen fennakadni. Megcsinálja, és később már ezzel sem kell foglalkoznia. Lehet, hogy nem venné egyből hasznát, de később az élete során biztosan jól fog jönni, ha van jogsija. Attól még, hogy te "értetlennek" tartod, egyáltalán nem biztos, hogy nem menne neki a vezetés. A húgod dolga, 18 éves, hadd döntse el hogy le akarja-e tenni vagy nem.
 18/50 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem hagyjuk, látod neked tényleg nem kell jogsi mert alapvetően rossz a gondolkodásod és még csak bele se gondolsz abba amit írsz.
2016. febr. 7. 12:48
 19/50 A kérdező kommentje:

" tök átlag 300-400km-es nyaralást tervezel"

Ez csak a kényelemről szól!

Vonattal is lehet utazni,nyaralni.

Már akinek van pénze nyaralni.

De ha van is,évi egy alkalomért autót tartani szerintem pazarlás.

2016. febr. 7. 12:50
 20/50 anonim ***** válasza:
63%

Figyelem: Ha nem szereted a rizsát, ugorj az utolsó bekezdésre! :) Köszi! :)

Emlékszem én mennyire rüheltem, hogy le kellett tennem a jogsit. Semmi kedvem nem volt, de muszáj volt. 4. alkalomra mentem át a forgalmi vizsgán, aztán jött öcsém is ő elsőre átment, de igen sokat vezetett előtte, közel 1 évig tanult vezetni forgalomba, elképzelhetitket mennyi anyagi vonzata volt. Ő is rühelte az egészet.

Most, hogy már épp 10 éve van jogsim, nagyon jó ötlet volt a szüleim részéről, hogy akkor megcsináltuk. Ellentétben tesómmal, neki amióta megvan a jogsija 1 km-ert nem vezetett. (Ez kb 8 éve már) Csak azért írom ezt le, hogy mutassam a két végletet. Nem tudom nektek lenne-e lehetőségetek utána vezetni, több rutint szerezni, mert ha alig lenne rá lehetőség, akkor lehet úgy jártok mint tesóm.

Miután megkaptam a jogsim nekem szerencsére volt lehetőségem vezetni, sokat mentünk nagyiékhoz, ide oda, szóval azért több rutinra tettem szert. Majd jött az egyetem alig vezettem, kellett azér egy 100-200 km mire újra belejöttem, de ment.

Röviden: Nektek lenne lehetőségetek utána gyakorolni? Vagy csak akkor lenne mikor saját autótók lesz már?

2016. febr. 7. 12:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!