Hogyan lehetne meggyőzni apámat, hogy a jogosítvány nem létszükséglet?!
Húgom 18 éves lesz,de apám azt akarja,hogy menjen,és tegye le a jogosítványt!
Viszont a húgom elég ügyetlen,kétbalkezes személyiség.
Gyakran lever,kiönt,elejt,stb...
Apám szerint a jogosítvány mindenkinek kell a 21.században!
Pedig neki sincs,és nekem sincs.
Miért akarja,hogy a húgomnak 18 éves legyen?
Mondtam neki,hogy várjunk vele,amíg kicsit érettebb lesz.Vagy hátha ahogy nő nem lesz ennyire szétszórt!
Fesoroltál vagy egy millió KIFOGÁST,hogy neketek mennyire sz__ar,meg minek jogsi,meg ez,meg az.
Ha a húgod akarja,ha van pénz rá,AKKOR CSINÁLJA.
NE ÉRTÉKELD LE ENNYIRE ŐT!!!
Ritka gagyi troll vagy de azért hajrá én szorítok neked.
"
" alapvető műveltésghez tartozik "
Ne nevettess már!
Én diplomás vagyok,de nincs jogsim,és nem is akarok!
Nehogy már ez műveltséghez tartozzon! "
Attól, hogy NEKED nincs, még nem jelenti azt, hogy nem tartozik az alapdolgok közé.
Ahogy a kérdésedböl meg a kommentárjaodból lejön, a gondolkodás sem az erösséged, pedig az az beletarrtozna az alapmüveltségbe, meg hogy ne csak a saját mondókádat hajtogasd, hanem próbálj meg odafigyelni a válaszokta és elgondolkodni rajtuk.
Ugyanis nem véletlenül írja a válaszolók többsége, hogy igens keöö, és elvárás a jogosítvány.
Én csak azt nem értem, hogy miért saját magaddal pedálozol a húgod jogosítványával kapcsolatban. Kit érdekel, hogy neked van-e jogsid és mit gondolsz az autóvezetésről?
Ha a húgod szeretné, és ki is tudjátok fizetni, akkor te miért is akarod lebeszélni a saját hülyeséged miatt? Ha nincs is autótok, mit fog összetörni?
A vezetés megmérgezi a nyaralást? Hát ilyen ökörséget is régen hallottam már. Amíg te húzod-nyúzod a bőröndjeidet a vonaton, addig én szépen bepakolok mindent a csomagtartóba, és ajtótól ajtóig elviszem. Nincs átszálás, nincs késés, nincs lökdösődés, stb. Tényleg biztos a vonat a kényelmesebb. Főleg Magyarországon, ahol ismerjük a vonatok kinézetét.
Szóval lépj túl azon, hogy te akarod megszabni a tesódnak, hogy mi való neki és mi nem.
Én is úgy érzem, hogy alapvetően az eltérő értékrended miatt nem akarod, hogy a húgod vezessen, ez pedig nem helyes!
A jogosítvány mindemellett sokak számára hasznos, sőt, a jelenlegi tömegközlekedési árak mellett időn kívül sajnos pénzt is lehet spórolni vele, még egy személy esetén is (akár vidéki, akár városi úttal számol az ember)
Mindemellett én sem értek egyet azzal, hogy szinte mindenki leteszi a jogosítványt 18 évesen, miközben csak nagyon kevesen ülnek rögtön a vizsga után volán mögé. Sok ilyen ismerősöm 10-15 évvel később, amikor autóhoz jutott, nem mert beleülni és gyakorló órákra kellett járniuk (legalábbis a felelősségteljesebbek ezt tették)
Én a tanulmányaim utolsó évében tanultam meg vezetni, amikor már tudtam, hogy belátható időtávon belül lehetőségem lesz használni is a tudásom.
Tényleg sok hülyeséget írtál... megmérgezi a nyaralást... Honnan tudod, ha sosem vezettél?
Én 23 voltam, mikor letettem. Nagyon nehezen ment, jó sok pótórát vettem. Anyu alig akarta engedni, mert sok a baleset, stb... Mégis meglett, vettem autót.... Első vezetsem elkött éjjel nem aludtam, terveztem az útvonalat. Aztún belejöttem. Anyu azóta emlegeti, hogy milyen jó, hogy van kocsi. Buszoztunk régen rengeteget, 10-20 kilós szatyrokkal a tescóból.... Tudod, hogy gyerekek mellett milyen jó egy autó? Egyszer kislányomat az ügyeletes orvos mentővel vitette kórházba, mert nem volt még autónk, és ha befulladna megint, akkor éjjel hogy vinnénk be? Reggel a gyerekeket hogyvinném oviba, bölcsibe? vagyis meg lehetne oldani, de 4-ig dolgozom, és csak kocsival érek kki az ovibaéés a bölcsibe 3/4 5-ig. Busszal 1/4 6 lenne... Addigra be isz zárnak.
Vagy dolgoztam könyvelőirodában. képzeld, az ott dolgozóknak ki kellett menni kocsival egy másik városban levő gyárba, a cafeteria nyilatkozatokat beszedni.
Vagy pl most lesznek leépítések a munkahelyemen. Olyan munkám van, hogy a megyét járjuk heti 2 nap kocsivaal. én vezetek, és viszem, akinek nincs jogsija, de most az elbocsátásnál az is számít, hogy van jogsi vagy sem, mert az autókat vezetni kell....
Csak mert te egy megkeseredett se_ggfej vagy aki semmit nem ért el az életben, nem jogosít fel rá, hogy visszahúzd a húgodat. Ő akar vezetni, apád akarja, hogy vezessen, akkor mi a gond?
Egyébként meg én is elég kétbalkezes vagyok a mindennapokban, de még nem voltam 18 mikor meglett a jogsim, úgy hogy minden vizsgán elsőre mentem át, egyetlen pluszóra nélkül, és azóta is balesetmentesen vezetek. Ez a vezetés dolog egyáltalán nem nehéz. Én azt tapasztaltam, hogy különösebb gondot csak azoknak okozott, akik eleve szájhúzogatva, "nekem ez úgyse fog menni", "nem akarok vezetni" módon kezdtek neki. De a te húgod akarja, szeretné csinálni, szóval ha befejezed a se_ggfejkedést és nem töröd le a lelkesedését, akkor semmi gondja nem lesz.
Lehet hogy most rögtön nem veszi majd hasznát, de 5 meg 10 év múlva nagyon fog neki örülni, hogy anno diákkorában, mikor bőven volt rá ideje megcsinálta, és nem munka mellett kell szenvedni vele.
Egyébként nem is értem milyen jogon próbálsz ebbe az egészbe beleugatni, nem te fizeted, semmilyen módon nincs a te életedre kihatással, szóval eléggé magadba kéne nézned, hogy miért akarsz ennyire ártani a húgodnak.
Ne erőltess a másra semmit. Te nem akarsz vezetni, húgod akar, ennyi.
Azt viszont tényleg nem tudom, milyen munkához kell jogsi. Végiggondolva egy ismerősömnek, barátomnak sem volt feltétel. Az, hogy milyen módon jut el a munkavégzés helyszínére, nem a munkáltató dolga.
!Azt viszont tényleg nem tudom, milyen munkához kell jogsi. Végiggondolva egy ismerősömnek, barátomnak sem volt feltétel. Az, hogy milyen módon jut el a munkavégzés helyszínére, nem a munkáltató dolga.!
Elvileg tényleg nem a munkaadó dolga, hogy hogyan jut oda a dolgozó, de igen sok esetben tömegközlekedéssel jóval több idö, emellett ha nem Bp-röl van szó, akkor sok esetben ha fél órát maradnia kellene a munkahelyen, akkor aznap már nem tud hazamenni. Azt meg senki nem vállalja, hogy egész éjjel az utcán vár másnapig - amikor aztát nem igazán sok értelmeset tudna dolgozni.
Szóval ha valaki BP-n dolgozik meg él, annak az autó csak olcsóbb megy gyorsabb, vidéken sok esetben anélkül lehetetlen a munkábajárás.
De ettöl függetlenül is igen sok helyen szükséges, hogy egy másik üzemrészbe vagy más céghez eljusson meghatározott idön belül és ez csak autóval lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!