Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell piszkálni, amiért...

Miért kell piszkálni, amiért nem sikerült a kresz vizsgám? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Én nem is akarok annyira jogsit, anyáék erőltetik... Félek vezetni, mert tavaly felborultam apa egyik autójával és azóta nem is ülök elől az autóban, mert mindig előttem van, ahogy ott lógtam és kb. halálfélelmem volt (ha még egyet fordult volna az autó, beleborulunk a csatornába, amiben kb 2 méternyi víz volt, az ajtókat pedig nem tudtuk volna kinyitni).

Már voltam egy kresz vizsgán, az nem sikerült és majd most megyek legközelebb.

De mindenki piszkál, hogy ciki lesz majd 30 évesen is taxizni, meg hogy majd egyetemistaként is anyáékat kérem meg, hogy vigyenek el valahova, úgy nem kapok szülinapomra autót, hogyha jogosítványom nem lesz hozzá és még sorolhatnám.

Sosem buktam meg még egyetlen vizsgán sem, de a kresztől nagyon tartok és az sem segít, hogy itthon így viselkednek velem.

2015. aug. 16. 14:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
96%
Beszéltél már velük erről, hogy félsz? Hátha lenyugodnának. :S
2015. aug. 16. 14:56
 2/15 A kérdező kommentje:
Már mondtam, de csak azt mondják, hogy később még jobban fogok félni és az egyetem mellett időm se nagyon lesz a jogsi megszerzésére, ezért csináljam most.
2015. aug. 16. 14:57
 3/15 anonim ***** válasza:
75%
Pszichológushoz kellene menned. Aztán jöhet a jogsi. Csak azt nem értem, felnőtt emberként miért csinálsz olyat, amit nem akarsz; nem cipelhetnek el a vizsgára. Egyébként sem kényszeríthetnek rád semmit.
2015. aug. 16. 14:59
 4/15 anonim ***** válasza:
43%
Lényegében igazuk van, ma már teljesen alap a jogsi. Remélhetőleg a félelmeidet le fogod tudni majd küzdeni, nekem van olyan barátnőm, akinek ez csak évek alatt sikerült, de hidd el ha most több időd van, akkor érdemes megtanulni vezetni. Az, hogy elsőre nem sikerült a kresz nem jelent semmit, tanulj rá többet, a legjobb módszer ha fogod a könyvet (tudom, hogy van cd, app, stb., de a régi módszerre szavazok) minden kérdést a legelejétől elkezded megcsinálni, egy füzetbe írod a válaszokat, kijavítod és később, amiket elrontottál azokat újra megcsinálod, addig, amíg 100%-ig hibátlan leszel. Ez kb. 1-2 nap alatt teljesíthető és eddig mindenkinek bevált, garantált, hogy átmész a vizsgán.
2015. aug. 16. 15:02
 5/15 anonim ***** válasza:
77%

Kérj szülinapodra taxicsekket az autó helyett.:D

Úgy tényleg nem érdemes vezetni, ha félsz, ezt a félelmet viszont másképp nem nagyon lehet legyőzni, mint hogy visszaülsz a kocsiba. Úgyhogy döntsd el, akarsz-e jogsit vagy sem, és mondd el otthon határozottan, ha nem akarsz. Úgy tűnik, anyagi akadálya nincs annak, hogy taxizz vagy sofőrt tarts, megjegyzem, léteznek az autón kívül más közlekedési lehetőségek is, bár talán kissé kényelmetlenebbek.:-)

2015. aug. 16. 15:05
 6/15 anonim ***** válasza:
94%
Ha félsz akkor szerintem nem kéne erőltetni...Ami meg a balesetedet illeti,teljesen érthető ,hogy ezek után félsz.Esetleg próbálj beszélni anyukadékkal es ha az sem segít akkor meg egyszerűen jelentsd ki hogy nem fogsz csak azért vezetni ,hogy nekik jó legyen..De hidd el ,hogy valószínűleg pár év múlva a saját kedvedből majd vezetni akarsz.És még annyi hogy én nem tudom hol történt a baleset vagy hogy, de a városban való vezetésben nem lehet fölborulni legalább is én városban még ilyet nem hallottam ott max koccanás történhet..Kívánom hogy minden rendeződjön!:)
2015. aug. 16. 15:12
 7/15 anonim ***** válasza:
97%
Én megkaptam már nem egyszer, hogy minden férfi autót vezet, miért nem teszek már vizsgát. Anyámék még azt is felajánlották, hogy vesznek egy használt kocsit ha megcsinálom. Nem fogják fel hogy nem vagyok alkalmas a vezetésre, félek tőle, és a koncentrációm sincs meg hozzá. Minek veszélyeztessek másokat csak azért, mert elvárják az embertől a jogsit? Ha nem akarsz vezetni, akkor kerek-perec mondd el ezt nekik, én azt tettem. Persze azóta is megy néha az erőltetés, de sokkal ritkábban. Fel kell fogni, hogy nem mindenki alkalmas az utakra, csak sokan nem látják ezt be.
2015. aug. 16. 15:29
 8/15 anonim ***** válasza:
57%
Csinálni kell ezeket a teszteket folyamatosan és akkor esélyed sincsen megbukni :D Amúgy ha már az elmélet sem érdekel, akkor a forgalmi vizsga mégúgyse fog menni, mert az nem fog azért menni mert elzavarnak otthonról,hogy menjél vezetni. Viszont igazuk van, egy jogosítvány nagy szabadság, és nagyon hasznos, szerintem ne add fel, ezt egyszer kell megcsinálni az életben. (feltéve ha nem veszik el)
2015. aug. 16. 15:51
 9/15 anonim ***** válasza:
87%

A jogsi sosem árt, vagyis legalábbis az, hogyha tudsz vezetni. Pl. mit csinálnál, ha rosszul lenne az erdei kis nyaralótokban (jó ez csak egy példa) az egyik szülőd, a mentők oda nem tudnak kimenni, de te tudsz vzetni és 2 perc alatt orvoshoz tudod vinni.

Ebből a szempontból szerintem sosem hátrány a jogosítány (ha feltételezzük a tanfolyamton tanulsz meg vezetni) megléte.

Az más kérdés, h nem használnád. Szerintem csináld meg, a félelmeidet is csak úgy tudod leküzdeni, ha szembe nézel velük

2015. aug. 16. 16:12
 10/15 anonim ***** válasza:
93%

Tulajdonkeppen a vizsgatol felsz vagy magatol a vezetestol? Mert az elejen leirod, hogy a balaeset mennyire megrazott (ami teljesen ertheto!), aztan meg, hogy az bant hogy a csalad piszkal.

Mit er a jogsi ha ugysem vezetsz majd hiszen felsz? Akkor a tudasod is halvanyulni fog es mire oke leszel lelkileg mar sokat felejtesz. Inkabb akkor varj vele szerintem.

2015. aug. 16. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!