Miért kell piszkálni, amiért nem sikerült a kresz vizsgám? Mit csináljak?
Én nem is akarok annyira jogsit, anyáék erőltetik... Félek vezetni, mert tavaly felborultam apa egyik autójával és azóta nem is ülök elől az autóban, mert mindig előttem van, ahogy ott lógtam és kb. halálfélelmem volt (ha még egyet fordult volna az autó, beleborulunk a csatornába, amiben kb 2 méternyi víz volt, az ajtókat pedig nem tudtuk volna kinyitni).
Már voltam egy kresz vizsgán, az nem sikerült és majd most megyek legközelebb.
De mindenki piszkál, hogy ciki lesz majd 30 évesen is taxizni, meg hogy majd egyetemistaként is anyáékat kérem meg, hogy vigyenek el valahova, úgy nem kapok szülinapomra autót, hogyha jogosítványom nem lesz hozzá és még sorolhatnám.
Sosem buktam meg még egyetlen vizsgán sem, de a kresztől nagyon tartok és az sem segít, hogy itthon így viselkednek velem.
Szerintem pszichológushoz menj a KRESZ vizsga után. Ezt meg fogd fel úgy, hogy egy alap tudás, kell a bicajhoz is, meg ezeket sose árt, ha tudja az ember.
Aztán jöhet a pszichológus aki segít feldolgozni, és egy nagyon jó empatikus oktatót keress, akinek szintén el kell mondanod a félelmeidet és a pszichológus tanácsait is, mert így a vezetés nem fog menni főleg forgalomban.
Remélem sikerül feldolgozni és csak egy rossz emlék lesz belőle.
ha ez vigasztal,akkor megnyugtatásképpen mondom,hogy miközben veszed a vezetés órákat,szinte kizárt,hogy baleset érjen.persze koccanás előfordulhat,de ilyen felborulós baleset nagyon ritka.az oktatónál is van fékpedál stb,meg eleve,hidd el menni fog.
én se akartam megcsinálni a jogosítványt,de annyira erőltették,hogy végül letettem. most évekkel később örülök,mert szükségem van rá, és azért elég drága letenni és kb fél év is.tényleg jobb ha megvan,azt már jó esetben el nem veszik tőled:)
Nekem már megvolt a jogsim, mikor borultunk, többet pördültünk, a kocsi totálkár. Utána én is nagyon féltem autóba ülni, nem csak vezetni, de még hátra is. Nagybátyám erőltette mindig, ő vitt dolgozni előtte is, 20km-re (ő is arrafelé dolgozott), addig sose mondta, hogy vezessek, de utána mindig az anyósülésen ült, mire kiértem a kapunk, és erőltette. És nagyon jól tette, mert most olyan a munkahelyem is, hogy több, mint havi 1000km-t kell vezessek. Már biztos vagyok magamban.
Ez egyfajta terápia is.
Igaz, hogy az nem volt egyértelmű, te vezetted-e a kocsit (ugye az, hogy nincs kocsi, nem kizáró ok), de ha nem, akkor azért is tudom javasolni, hogy megszerezd a jogsit, mert ha a te kezedben van a kormány, te vagy az ura az autónak, te döntesz mikor, hol, mennyivel közlekedsz, ez hatalmas biztonságérzetet ad. Én azóta csak akkor nem félek, ha én, vagy a férjem vezetünk. (fura, mert a férjem vezetett, mikor borultunk... na mindegy, ez nem ide tartozik már :) )
Szóval én azt javaslom, hogy vezess, gyakorolj, ez egyfajta terápia is :)
(ugye az, hogy nincs JOGSI, nem kizáró ok),
bocs, elírtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!