Mit tegyek? Nagy bajban vagyok.
Az eggyiknap alkoholt fogyasztva mentem az iskolába.Rengetegen csinálják ezt nállunk.
Az eggyik tanár észrevette az alkohol tüneteit rajtam. Pár felettem járó diák is észlelte.Ezek az információk eljutottak a szüleimhez és nem akartak hinni a fülüknek.Persze én tagadtam,hogy alkoholt fogyasztottam az iskolába.
A szüleim beakarnak menni az iskolába ,hogy beszéljenek a tanárral aki ezt állította.
Nem mondhatom el az igazat a szüleimnek.
Az osztályból többen is mentek már ilyen állapotba iskolába.
Mit tegyek ?
Kérlek kíméljetek a rosszalló válaszoktól.
Tudom,hogy nagy marhaságot csináltam.
Túl gyáva vagyok ahhoz hogy elmondjam a szüleim teljesmertekben megbiztak bennem hogy nem ittam alkoholt és rágalomnak tartják azt hogy ilyet állitott egy tanár.
Ebből még bírósági ügyet is képesek lennének csinálni a szüleim.
De szerinted van rá esély, hogy nem derül ki? Ha tényleg bíróságra kerül az ügy, úgyis fognak találni egy osztálytársat, aki tanúskodik ellened. Ez azért komoly dolog. És akkor a szüleidet még cikibb helyzetbe hozod, fizethetik a perköltséget is, és rosszabb helyzetben leszel, mint valaha.
Úgyhogy a kisebbik rossz az, ha elmondod és elviseled a fejmosást...
Majd most innentől nem bíznak benned, főleg ha annyi gerinc sincs benned, hogy felvállald a tetteid.
Külön öröm, hogy az osztálytársaid nem bedrogozva járkálnak be, nem verik meg a tanárt, nem az iskola padon, óra közepén du.gnak, mert akkor azt is megcsinálod ezen az alapon.
Abba gondolj bele, mi lesz az olyan gyerekből, aki alkoholista. Mert aki képes rendszeresen piásan bemenni a suliba, az bizony az. Többek közt az ilyen virágszálak miatt vitték le a tanköteles kort 16 évre, hogy a suli nyugodt lélekkel tudja őket kidobni, ne akadályozzák az oktatást még két évig.
Ezeknek a többsége annyira viszi, hogy a szülei nyakán élősködik munkanélküli alkeszként, amíg eltűrik, aztán marad az utca.
Gondolom ott is utánozni fogod őket, ahogy túrják a kukákat.
És rosszalló válaszon kívül másra ne is számíts!
Ezt a helyzetet nem fogod megúszni, semmilyen tanácsot nem fogsz kapni, és ha nagy balhét rendeznek a szüleid, még azon se csodálkozok, ha a suliból eltanácsolnak.
Kereshetsz másikat, ahol szívesen veszik, ha ittasan jársz be, elvégre mindenki ezt csinálja.
Igen, kirúghatnak ezért a suliból, függetlenül attól, hogy a szüleid elhiszik-e hogy ittál, vagy sem.
Elég ha az iskolában a tanárok és az igazgató megbizonyosodott róla, hogy tényleg részeg vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!