Nagyon nagy bajban vagyok! Most mit csináljak? A szüleim
nem tartanak normálisnak és már a pszichiáter is
megfordult a fejükbe.
Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok. Anyukámnak eltűnt egy pár gyógyszere (fájdalomcsillapítók). Én pedig menstruáltam 1 hete és elég rosszul voltam (de amúgy is rosszul szoktam lenni, csak most hánytam is és általában csak hányingerem van). A szüleim pedig azt hiszik, hogy én szedtem be azokat a gyógyszereket egyszerre és biztos attól is voltam rosszul. Egyedül B6-ot vettem be aznap a hányinger miatt! Utána pár nappal megfájdult a fejem (ritkán veszek be rá gyógyszert, de nagyon fájt és bevettem egy fél algopyrint) Ennyi. Ezek előtt nem is tudom mikor vettem be utoljára gyógyszert. Nem szoktam. Ráadásul más fájdalomcsillapítók is eltűntek, pedig én nem is mernék semmi olyat bevenni amit nem ismerek. És tényleg nem én voltam! Nem én szedtem be azokat a gyógyszereket! És a szüleim azt hiszik, hogy elmebeteg vagyok meg, hogy biztos öngyilkos akartam lenni. Apa meg csak adja alá a lovat, hogy ő ma éjszaka is hallotta, hogy kint voltam a konyhába és kinyitottam a gyógyszeres szekrényt. Igen, felkeltem és kimentem inni! De esküszöm, hogy semmit nem vettem be! Bár már az is megfordult a fejembe, hogy tényleg bevettem és tényleg, elmebeteg vagyok és már nem is emlékszek arra amit csinálok. És most már ettől is félek.
Mondd meg anyadéknak, hogy ZÁRJÁK EL a gyógyszert, majd akkor kiderül, amikor nem lesznke elvonási tüneteid, hogy eddig sem miattad tűntek el a gyógyszerek.
2014. aug. 17. 20:59
2/22 anonim válasza:
Szegény' ha eddig nem adtál rá okot, akkor nincs miért aggodnod. Beszéld meg nyugodtan a szüleiddel a dolgot, mondd el, higy te soha nem tennél kárt magadban, főleg, hogy nincs is okod rá.
2014. aug. 17. 21:00
3/22 anonim válasza:
Tegyék el a gyógyszereket, ha ennyire aggódnak. A kedvükért beszélhetnél a dokival, neki elmondhatod ezeket, ő is azt fogja javasolni a szüliednek, hogy magukat vizsgálják meg először, hogy nem aggodalmasok-e túlzottan.
2014. aug. 17. 21:01
4/22 A kérdező kommentje:
De ugye, ha beszedtem volna emlékeznék? Vagy, ha valami olyan bajom lenne, hogy nem emlékszek, hogy mit csinálok akkor az más dolgokba is megmutatkozna ugye? Már kezdek ettől is parázni.
2014. aug. 17. 21:04
5/22 anonim válasza:
Fuhh...Ez durva. Szerintem nincs semmi bajod, bár én a helyedbe azt mondanám a szüleimnek, hogy akkor nyugodtan vigyenek el orvoshoz, legalább ő is bizonyítani fogja, hogy nem vagy elmebeteg. Mellesleg gratulálok a szüleidnek, hogy ilyenekkel vádolnak. Az én szüleim is hasonlóak, szóval megértelek, amikor én is megkaptam kb minden egyes nap tőlük, hogy elmebeteg vagyok és be kell zárni egy elmegyógyintézetbe, bla bla bla, én is kezdtem azt hinni, hogy velem van a baj. Szerintem minél hamarabb lépj le tőlük, hosszú távon egyszerűen felőrölnének lelkileg.
2014. aug. 17. 21:12
6/22 anonim válasza:
Hát elég furcsa lenne, ha kizárólag csak arra nem emlékeznél, hogy gyógyszerezed magad :)
2014. aug. 17. 21:12
7/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, ez a baj, hogy már miattuk tényleg kételkedek abba, hogy normális vagyok-e?! Már azon is elgondolkodtam, hogy lehet alvajáró vagyok. De akkor mégis miért pont a gyógyszerekhez mennék?! Gondolom akkor csináltam volna már hülyeségeket vagy ilyesmi..
Na de lényeg az, hogy egy biztos! Tudtommal nem vettem be azokat a gyógyszereket és tényleg elég parás vagyok ilyen téren is, szóval sose mernék bevenni olyan gyógyszert, amit nem ismerek. Meg, ha fáj is a fejem akkor se veszek be gyógyszert csak, ha már halálomon vagyok, de általában szólok is anyának, hogy veszek be. Úgyhogy tényleg nem értem, hogy most mi ez...Ráadásul a rosszullétem után vettem be gyógyszert a fejfájásomra és akkor még tele volt az algopyrines doboz és tény, hogy eltűnt belőle minden csak nem értem, hogy hova?!
2014. aug. 17. 21:19
8/22 anonim válasza:
Nincs veled semmi baj, nehogy elhidd ezt az elmebetegséget,szüleidnek.
Lehet, hogy ők maguk keverték el a gyógyszereket és nem emlékeznek rá, vagy rosszul emlékeznek a darabszámot illetően. Az emlékek miatt ne aggódj, olyan nincs, hogy csak a gyógyszerevésre ne emlékeznél.
Nyugodtan mond el nekik, hogy a mensi miatt voltál rosszul, nem pedig gyógyszerevéstől.
Ha lehet velük rendesen beszélni, akkor mond el, hogy neked rosszul esik az a vádaskodás, meg elmebetegezés, ne csinálják tovább, mert ők nem is hozzáértők, hogy ilyet kijelenthessenek.
2014. aug. 17. 21:22
9/22 A kérdező kommentje:
Énis emlékszek a gyógyszerek számára határozottan, tényleg tele volt a doboz mikor vettem be belőle EGY FELET. És most meg nincs.. Mármint ott van az a sor (vagy mi az:D), és a gyógyszerek ki vannak nyomogatva belőle.
Nem lehet velük normálisan beszélni.
2014. aug. 17. 21:27
10/22 anonim válasza:
Akkor ez nehéz helyzet. Hagyd a témát, hátha leállnak ők is. Ahogy telnek, majd a napok, látják rajtad, hogy nincs semmi gond, nem teszel semmi feltűnőt, talán változik a véleményük.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!