Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon nagy bajban vagyok!...

Nagyon nagy bajban vagyok! Most mit csináljak? A szüleim nem tartanak normálisnak és már a pszichiáter is megfordult a fejükbe.

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok. Anyukámnak eltűnt egy pár gyógyszere (fájdalomcsillapítók). Én pedig menstruáltam 1 hete és elég rosszul voltam (de amúgy is rosszul szoktam lenni, csak most hánytam is és általában csak hányingerem van). A szüleim pedig azt hiszik, hogy én szedtem be azokat a gyógyszereket egyszerre és biztos attól is voltam rosszul. Egyedül B6-ot vettem be aznap a hányinger miatt! Utána pár nappal megfájdult a fejem (ritkán veszek be rá gyógyszert, de nagyon fájt és bevettem egy fél algopyrint) Ennyi. Ezek előtt nem is tudom mikor vettem be utoljára gyógyszert. Nem szoktam. Ráadásul más fájdalomcsillapítók is eltűntek, pedig én nem is mernék semmi olyat bevenni amit nem ismerek. És tényleg nem én voltam! Nem én szedtem be azokat a gyógyszereket! És a szüleim azt hiszik, hogy elmebeteg vagyok meg, hogy biztos öngyilkos akartam lenni. Apa meg csak adja alá a lovat, hogy ő ma éjszaka is hallotta, hogy kint voltam a konyhába és kinyitottam a gyógyszeres szekrényt. Igen, felkeltem és kimentem inni! De esküszöm, hogy semmit nem vettem be! Bár már az is megfordult a fejembe, hogy tényleg bevettem és tényleg, elmebeteg vagyok és már nem is emlékszek arra amit csinálok. És most már ettől is félek.
2014. aug. 17. 20:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Vagy inkább az csapolta meg a gyógyszereket, aki a leghangosabb. Mindig így szokott lenni.
2014. aug. 17. 22:13
 12/22 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi gond nincs veled.szerintem vki bevett a bogyó bol s elfelejtette. Volt h 1-1 szem nekem is kimarad...
2014. aug. 17. 23:03
 13/22 anonim ***** válasza:

Más esetben sem emlékszel dolgokra?

Ha hasonló esetek egymás után többször előfordultak amire nem emlékszel csak akkor érdemes vele foglalkoznod.

Mi lehet az oka, hogy egyből öngyilkosságra gondolnak a szüleid?

Ha ennyire aggasztja a szülőket a viselkedésed, kérd meg őket segítsenek neked, figyeljenek rád éjszaka, hagyják nyitva az ajtókat s füleljenek.

2014. aug. 18. 00:54
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

7: Ne félj attól, hogy pszichiáterhez visznek, mert az csak jót tenne Neked, ha más felnőttel is beszélhetnél ebben az ügyben, mert a szüleidnél csak normálisabb felnőttel találkoznál, és fellélegezhetnél.:)

Akár egyedül is elmehetsz, nélkülük. Szerintem erre nem számítanak.:)

Én rengeteg mentálhigiénés foglalkozásra járok, és amikor jön egy agresszív állat, aki úgy önti rám a dühét, hogy azt mondja, el kéne mennek pszichiáterhez, és tartós vele a konfliktusom, akkor meg is szoktam kérdezni a szakit, hogy mit tegyek, és akkor a támadómnak meg is szoktam mondani, hogy mit tanácsolt a szakember, hogyan viselkedjek vele ebben a szituban.

Kiváncsi lennék, ha elmennél a szüleid tudta nélkül, és legközelebb, amikor evvel jönnek, megmondanád, mit tanácsolt neked a pszichiáter, hogyan viselkedj velük ebben a helyzetben, mekkorát néznének, mit szólnának.:)

2014. aug. 18. 01:03
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként legelsőre nekem is az jutott eszembe, amit a 11-es írt. De az nagyon durva mentális baj, ha egy szülő ráfogja a gyerekére, amit ő tett, csak hogy magát fedezze. Ezért mondom, hogy jobb lenne normális felnőtteket találnod, mert a szüleid sajnos nem azok. És így csak behergeled Magad a semmi miatt.
2014. aug. 18. 01:07
 16/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Tudtommal mindenre emlékszek amit csinálok. Reggel is mikor felkelek emlékszek arra, hogy éjszaka felkeltem-e valamiért?! Voltam-e kint?! És ha igen akkor miért? Meg mit csináltam? Szóval semmi nem szokott kimaradni:)

Elmennék pszichiáterhez, ha úgy van, de gondolom az nem ingyenes.

2014. aug. 18. 01:30
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

De, ingyenes. A háziorvostól lehet kérni beutalót.

Pszichológus is szokott lenni a szakrendelőben és addiktológiai konzultáns is. Az addiktológiai konzultáns (nem orvos) vagy az addiktológus orvos is szóba jöhet Nálatok, ha van valaki a családban, aki titokban fájdalomcsillapítófüggő, és eszegeti a Rajtad keresett tablettákat. Szóval őt is megkérdezheted a problémáról nyugodtan! tehát akihez be tudnak utalni ezek közül, az jó lesz!

2014. aug. 18. 01:42
 18/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget még meglátom!

Nem hiszem, hogy valaki eszegetné a fájdalomcsillapítót, ez az első ilyen eset, eddig sose volt ilyen, hogy eltűnt volna a gyógyszer.

2014. aug. 18. 01:54
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Az én szüleim is ilyenek. Én is nagyon rosszul szoktam lenni, amikor menstruálok. Gyógyszert is szoktam bevenni (általában egy fél fájdalomcsillapítót) és utàna keresik rajtam, hogy biztos drog vagy gyógyszerfüggő vagyok. Mond meg, hogy a menstruáció miatt vetted be. Az ötletem, hogy vegyél egy doboz gyógyszert erre a célra és ilyenkor.abból vegyél be és nem anyukádéból. Olyan nincs, hogy nem emlékszel, ne képzeld be! Bocs, de szerintem a szüleid nem őszinték és ők vettek be titokban gyógyszert! Pszihiátert hanyagold, ilyen esetben nem kell!
2014. aug. 18. 09:28
 20/22 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnállak, hogy ilyenek a szüleid és nem hisznek neked. Én is nagyon rosszul viseltem egy időben a menstruációt (hányás, remegés, irdatlan elviselhetetlen fájdalom, ájulás, lábgyengeség) és apámnak mondtam 1 óra vergődés után, hogy hívjon orvost, mire azt válaszolta, hogy ő nem hív, mert én nem takarítottam előtte és ilyen kupis lakásba ő nem fog dokit hívni, különben is biztos csak elrontottam a hasam...A másik meg régebben mikor 17 éves voltam és meghalt a nagypapám, iskolakezdés plusz egyéb megrázó események is voltak beteg lettem úgy, hogy nem tudtam enni semmit, mert rosszul lettem (nagyon erős hányinger, de mivel nem ettem nem tudtam hányni se, víztől is rosszul voltam, gyenge voltam, nem tudtam sokat sétálni se, pánikrohamaim voltak stb.) fogytam 10 kilót és hiába mondtam, hogy beteg vagyok és elegem van, hogy nem tudok kimozdulni azt hajtogatták, hogy én anorexiás vagyok. Hiába magyaráztam, hogy az a testképzavarral függ össze, csak ezt hajtogatták és már sírtam, mikor meghallottam ezt a szót, hogy nem értik meg...Mire el tudtam menni orvoshoz, addigra már jobban voltam és a doki nem tudta megmondani mi bajom van, azt mondta lelki eredetű...

Bocsánat a hosszú történetért, csak arra akartam utalni, hogy ne hagyd magad megvezetni, nem vagy bolond. Ha eltűnt a gyógyszer és tudod, hogy nem te voltál, akkor más volt. Ezt próbáld meg titokban kideríteni, lehet valaki más akarja rád kenni...A szülők is csak emberek, ugyanolyan gyarló tulajdonságokkal, mint mások. Kitartás!

2014. aug. 18. 13:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!