Normális dolog ez? Milyen hatással lehet egy kamaszlányra?
Én pedig női szemmel meg tudom érteni, ha a válás sorozatos megcsalások után, évjáratfrissítés céljából történt, és amíg tartott a házasság, addig apunak előbbrevaló volt minden más a kamaszlánya érzékeny lelkénél. Ha eddig nem volt rá kíváncsi, most már fölösleges mintaapát játszani.
Ilyen esetben is lehiggadnak a kedélyek talán, de ehhez idő kell, a másik fél részéről meg némi önkritika és belátás a rinya helyett. Nem állítom, hogy ez történt (honnan is tudhatnám?), az viszont tény, hogy igen ritka az a nő, aki nem sóhajt fel megkönnyebbülten egy rossz házasság bevégeztével, hanem haragszomrádot játszik. Ha ez a helyzet, annak oka van, aki pedig előidézője ennek az oknak, annak nincs joga utólag siránkozni és a másikra mutogatni. Nagyon kedves, hogy te nem mondasz rosszat az exre - nyilván nem is tudsz, hülyén venné ki magát a 15 éves, feltehetőleg eléggé képben lévő lánynál, ha még te szidnád az anyját.
Ennyi idióta embert egy rakáson még életemben nem láttam. Azt se tudjátok, mi történt még a válás előtt, ami ezt okozta, de azért hirtelen mindenkiben feltámadt az IQ harci kedv...
Tény, hogy sokat segítene, ha tudnánk, mi vezetett ide, de egyelőre az eddigi információk alapján a szerencsétlen lánynak nemsokára pszichológusra lesz szüksége (vagy már most). Az, hogy az anya viselkedése jogos-e, azt nem tudom, de hogy a lány ebből nem fog jól kijönni, az k_rvaélet.
#22: köszönöm építő (?) kritikádat. Ahogy mondod, honnan is tudhatnád? :-)
Csak éppen a feltett kérdésről nem fejtetted ki a véleményed...
Kollégáméknál van hasonló helyzet, csak ott a gyerek az kamasz fiú. Persze minden eset más, de azért megpróbálom összefoglalni, hogy náluk mi a szitu válás után olyan másfél évvel.
Ott a válás oka az volt, hogy anyukának büdös volt a munka, és apuka szakadt meg a vendéglátásban napi 12-14 óra melóban, mer a nő nem volt hajlandó elmenni dolgozni (arra hivatkozva, hogy még kicsi a gyerek, 12-13 évesen). A mókás az egészben, hogy egy vita után még a nő csomagolt össze a férjnek, és azon sértődött meg, hogy nem könyörögte vissza magát.
A srác közös megegyezéssel az anyjánál lett elhelyezve, egyrészt azért mert más esetben tutira felkötötte volna magát (az anya), másrészt mert az apának elég kemény munkaórái vannak. Az apa elég tisztes (50.000 Ft) gyerektartást fizet, valamint szinte minden ruházatot, tanszert stb. ő áll. A közös lakást is egy az egyben otthagyta nekik.
Az anyuka válás után kvázi elk*rvult. 40 évesen próbál magának valami pénzes pasit fogni, mert a munka még mindig büdös. Kb kéthetente cserélődnek a pasijai, akiket leginkább a kocsijaik alapján válogat. Eddig bírják mellette. A gyereket ez nagyon frusztrálja, azt mondta már a nevüket se próbálja megjegyezni.
Az anyja próbálja az apa ellen hangolni a srácot (a családja ellen már a házasság alatt is próbálta), de elég értelmes kölök, nem nagyon hat rá, elég jól átlát a dolgokon.
A gyerek utál otthon lenni, mert anyuka folyton hozogatja fel az éppen aktuális numeráit, az ő fejére pedig kvázi szarva van. Apuka mondta neki, hogy egy szavába kerül és megy a bíróságra megváltoztatni a gyermekelhelyezést, de a srác azt mondja, idézem: "Most már 18 éves koromig kibírom, aztán húzok el onnan a g*cibe".
Nos ott náluk ez a helyzet, nem tudom, hogy segített-e ez az információ valamit. Ennyit tudtam érdemben hozzá tenni.
#23: hogy mi vezetett idáig, irreleváns. Mert a kérdésem apai minőségemet illette, illetve kapcsolatomat az exxel, de kimondottan a gyereket illetően.
Azért nem találom jogosnak az anya viselkedését, mert apának jó voltam, egészen a válásig. A lányomat illetően nem volt változás a magatartásomban. Kivéve,
Hasonló szituban vagyok de én a nő vagyok. Nos, én sem beszélek az exemmel egy szót sem. HOgy miért? Először is a sértettségén, hogy el mertem hagyni x megcsalás után, még 1,5 év után sem jutott túl. Másrészt, amig hajlandó voltam beszélni vele, addig azzal jött, hogy béküljünk és fűzte a fejem, ekkor azt mondtam, nincs mondanivalóm számára. Ettől függetlenül nálunk pont ő volt az, aki traktálta a gyereket, hogy én leléptem egy pasi miatt (ami pont nem így volt, de 1,5 hónapra a szakításra lett párom, ez tény, azóta is együtt vagyunk). Én azért személy szerint boldog lennék, ha legalább a gyerekeivel foglalkozna, nekünk nem kéne beszélni, de mivel a gyerekeit is leszarja, igy a lányom valahol jogosan fordult el tőle - és mert azt látja, hogy az apjának az új barátnőre jut, de a saját lányának egy tábla csokit nem tud venni a születésnapjára. Igazából az időt, a figyelmet, a törődést hiányolom.
A lényeg, mert elkanyarodtam: nagyon nem mindegy, hogy milyen okból váltatok el, mert az igenis hatással van a Te és a lányod kapcsolatára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!