Normális dolog ez? Milyen hatással lehet egy kamaszlányra?
#9: Bele ne halj a kíváncsiságba. Egy üveg mézet vittem, nem kábszert.
#10: Senki nem beszélt itt megcsalásról, otthagyásról. A lányom szeret, nem utál. Félrezenélsz.
#14: Ha nem érted a felvetett problémát, miért szólsz bele? Makacskodásoddal miért kényszerítesz a lepontozásra?
Megmagyarázom, ahogy ötévesnek: mindegy, mit vittem, mert nem az ajándék mibenléte, hanem maga a GESZTUS borította ki. Így érted már?!
15 éves gyereket már megkérdeznek, kivel akar élni a válás után. A lányod az anyját választotta. Nyilván oka van annak is, hogy az exed nem kíván szóba állni veled, és veled ellentétben - megviselte a válás...A lányod viselkedése simán adódhat abból is, hogy látja, milyen állapotban van az anyja, nem kell senkinek ellened hangolni. Amúgy meg 15 évesen már nem óvodás, azt ne várd a volt feleségedtől, hogy ha megkérdezi a gyerek, mitől van kiborulva, akkor majd hazudik neki valamit, téged meg agyba-főbe dicsér.
Mielőtt felállítasz egy komplett összeesküvés-elméletet, és megvádolod a volt feleségedet azzal, hogy tönkreteszi a gyereket, talán nézz körül a magad portáján: hogyan és miért jutottatok el odáig, hogy az asszony legszívesebben a fejedhez vágná a mézedet? Mi a te felelősséged abban, hogy eljutottatok a válásig, és ennyire rossz a kapcsolatotok? És miért csak most jut eszedbe, hogy van egy "érzékeny lelkű" kamaszlányod?
#15: van igazság az írásodban. De engedd meg nekem: nem önigazolást keresek, nem az exemmel való kapcsolatomról, vagy a miértekről akarok panaszkodni. Engem az érdekelt, hogy csak én gondolom úgy, hogy a gyereknevelésben nem szabad helyet kapjon a másik szülő befeketítése? Mert én nem csinálom ezt. Sőt, mindig is támogatásomról biztosítottam őket. A gyerek legfőbb érdeke nem az, hogy mindkét szülő érte legyen, róla gondoskodjon?
Utolsó kérdésedre meg: honnan a fészkes fenéből tudod, hogy "csak most jut eszembe"??
#15 én vagyok. Szóval, #16-nak szólt az előző. :-)
#17: pontosan erről van szó, csak nem akartam ezzel kezdeni. Roppant önérzetes, büszke teremtmény az én exem. Nem tudom, miért pontoztak le, tőlem zöldet kaptál.
Nagyon érdekes a kettős mérce a legtöbb válaszolónál. Ha most az anya írta volna le ugyanezt a problémát, akkor mind védenétek az anyát, és a sárga földig lehordanátok az apát. De most, hogy az anyával van a probléma, senki sem szidja őt, és védi az apát...
Lehet, hogy űrlény vagyok, de még női fejjel sem sikerül felfogni, hogy miért kell válás után a két félnek - akik valamikor szerették egymást - ellenségként kezelni a másikat...
A volt feleséged láthatólag nem kezeli normálisan a válás tényét. Gondolom nem igazán tudja elfogadni, hogy vége a házasságotoknak, és mivel mást már nem tud tenni kínjában, próbál úgy törleszteni neked, hogy ellened fordítja a lányt. Ezt semmiképpen sem szabad annyiban hagyni, mert ha csak egy picit is irányítható a lányotok, akkor sikerülni is fog neki. Csak úgy lehet ezt a helyzetet kezelni, hogy szépen leültök, és megbeszéled az exeddel hova vezethet az, ha a lányotok ezt az ellenségeskedést fogja látni, hogy mennyit árthat vele akaratlanul is neki. Ugyanis nagyon rossz hatással lehet rá. Ráadásul a lány kamasz,ettől csak még rosszabb. Tombolnak a hormonok, talán lázadni is fog, és akkor még meg kell birkóznia azzal is, hogy a szülei marják egymást.
Meg kell értetni az anyjával, hogy kezelje külön a kettőtök dolgát. Legyen rád dühös amennyire csak akar, szidhat a barátnőinek, vagy a szüleinek, ha neki másképp nem megy, de ebbe nem keverheti bele a gyereketeket, nem fordíthatja ellened. Annak, hogy egy kapcsolat nem működik tovább, nem ihatja meg a levét a közös gyerek, ezt kell, hogy megértse a volt feleséged! Nyilván ehhez majd szükséged lesz egy nagyobb adag türelemre, mert valószínű újra át kell rágni magatokat azon a témán, hogy miért váltatok el, és kinek milyen része van abban hogy nem működött a kapcsolat, de hát valamit valamiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!