Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnál hozzá, ha a...

Mit szólnál hozzá, ha a diplomás gyereked, ha az élet úgy hozza, takarításból élne?

Figyelt kérdés
Örülnél, hogy kihozza a helyzetből a legjobbat, vagy sajnálnád, amiért ilyen munkát kell végeznie? Esetleg szégyellnéd, hogy ezért miért tanult?
2016. febr. 2. 14:52
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
89%

A takarítás is tisztességes munka, de azért kicsit bénának találnám, ha ezt választaná. 1-2 hónapig nem piszkálnám, de utána célozgatnék rá, hogy képzettebb munkaerőt igénylő tevékenységet is csinálhatna.

Baráti körömben sok alapszakot végzett tanár, bölcsész csaj van. Azért az átlag az hogy minimum egy jobb cégnél lesznek ügyfélszolgálatosok, később ügyfélmenedzserek, vagy irodai ügyintézők, később irodavezetők. Van bőven olyan is aki nemzetközi multi hazai leányvállalatától ment másik országba szintén hasonló szinte.

2016. febr. 2. 15:27
 22/52 A kérdező kommentje:
Tény, hogy vannak gondjaim a nyelvvel. Van ugyan nyelvvizsgám, eddig azt hittem, beszélem is, de soha nem éltem korábban külföldön, így még nagyon szoknom kell a valódi, beszélt nyelvet. Ráadásul itt egy nagyon furcsa nyelvjárást használnak, még a képzettebbek is, úgyhogy van még hova fejlődnöm, hogy tökéletesen értsem. Otthon üléssel viszont nem fogok előrébb jutni.
2016. febr. 2. 15:31
 23/52 A kérdező kommentje:
Otthon ügyfélszolgálaton dolgoztam, de az itt egyelőre nem megy a nyelv miatt. Ahhoz azért nem elég makogni.
2016. febr. 2. 15:31
 24/52 anonim ***** válasza:
78%

Ugyanígy jártunk.

Külföldre költöztünk ahol a pàromnak nem fogadták el az EÜ diplomáját, így takarított az első pár hónapban. Egy 5 csillagos szállodában volt szobalány, de ugyanúgy a koszt vakarta a vendégek után. Iszonyat gáz, és fizikailag megterhelő munka volt számára.

Aztán országot váltottunk, itt nincs gond a magyar diplomával.

2016. febr. 2. 15:34
 25/52 anonim ***** válasza:
76%
Húgom tanárképzőt végzett,jelenleg óceánjárón takarít,egy itteni tanári fizu SOK szorosáért,úgy,hogy elismerten ők a 20. senki,csicska szint a hajón. Nem szégyenli és mi sem. Neki kocsija és lakása is van már ebből én meg a pályán maradtam és... :(
2016. febr. 2. 15:35
 26/52 anonim ***** válasza:
64%

Ez igenis magyarország hibája, sok -sok évre visszamenőleg.A magyarba belenevelt kicsinyesség, igénytelenség, hogy "jó az is, a semminél több".Hogy az alja munkát is meg kell becsülni.És ez lett ennek a hozzáállásnak a vége, hogy a magyar nem csak itthon csicska, hanem az egész világban, mert az szarér-hugyér bármit elvállal.A méltóság hiányáért, a tartásnélküliségért hibás, aki ilyenné tette ezt a népet és maga az ember is hibás, hogy hagyta.

Ettől függetlenül nem tudom, miért épp a takarítás jön egyből elő, ha alja munkáról van szó.Ismerek takarítónőket, akik tisztábbak, normálisabbak mint sok diplomás.Én dolgoztam és próbálkoztam többféle munkaterületen is.Elmondhatom, hogy nem a takarítás a legrosszabb.Én például semmi pénzért nem dolgoznék konyhán.Na, az ami ott van, az gusztustalan.Egyszer voltam csak úgy igazából egy próbanapon, de a délutánt végighánytam mikor hazajöttem, mert a tömény szagoktól migrént kaptam meg a gyomrom sem bírta már.Voltam szobalány is.Ott is a felső részlegek takarítása volt a tűrhetőbb, míg a konyha az merő mocsok.Szerencsére azt nem nekünk kellett rendben tartani.Közmunkánál is jobb sokkal a takarítás, mert kevésbé megalázó lelkileg.És még egy plusz pont, hogy fizikailag karban tart. Mert mozgásban vagy.Mire kitakarítasz, megvan a napi edzésed is, nem hízol meg a monitor előtt.

2016. febr. 2. 15:39
 27/52 anonim ***** válasza:
93%
A példádnál maradva a London - mosogatás a 2 legrosszabb párosítás. Bárhol máshol jobb mosogatni-hamár ezt csinálja- mint ott. Olyan drága az élet hogy alig lehet kijönni minimálbérből.
2016. febr. 2. 15:41
 28/52 anonim ***** válasza:
70%
Ja és bár én nem vagyok diplomás, de eddig a takarítói munkáimmal kerestem legjobban.Egyik ilyen munkahelyem nemrég szűnt meg, ott 140 ezret is össze tudtam kaparni /hó.Most másik helyen kezdtem takarítani, itt 115000 nettó lesz/hó.Nem nagy összeg ez sem, de nem is a legkisebb minimálbér.
2016. febr. 2. 15:41
 29/52 anonim ***** válasza:
93%
Csak az a gond, hogy pont takarítóként a nyelvet sem fogod tanulni gyorsabban. Jobb lennem ha kisebb boltban eladó lennél, vagy akár csak árufeltöltéssel kezdenéd, vagy vendéglátóhelyen pultos, pincér.
2016. febr. 2. 15:51
 30/52 anonim ***** válasza:
7%
Hát, minden estre egy "ügyfélmenedzser" vagy HR naplopónál , akik semmit nem csinálnak, ezerszer jobb és hasznosabb.
2016. febr. 2. 15:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!