Mit szólnál hozzá, ha a diplomás gyereked, ha az élet úgy hozza, takarításból élne?
Nyilván sajnálnám. Nem ezt képzeli el senki sem a gyerekének.
De nem szégyellném, hiszen ez sokkal becsülendőbb, hogy valaki próbálkozik, mint az, hogy nem dolgozik és várja a csodát. A munka nem szégyen.
Ha pénzbe került a tanulása, akkor elgondolkoznék, hogy ez az ablakon kidobott pénz volt. Persze csak akkor, ha se előtte, se utána nem fog olyan munkát végezni, ami a végzettségéhez kapcsolódik.
13: ez hülyeség.
Nem kell beírni az önéletrajzba mindent. Nyilván ha olyanra jelentkezik, aminek semmi köze a takarításhoz, akkor nem fogja beírni azt.
Abszolut nem szegyen! Kezdetben sokan csinaljak igy, mert a betevö falatot meg kell keresni.
Lengetem a kalapom elötted!
... viszont a bölcseszdiplomaval nem sokra fogod vinni külföldön.
En csak azt tudom mondani, hogy ne hanyagold el a tovabbkepzest.
Erre a diplomara mar lehet epiteni, s vm. atkepzessel egy minimalis többlet tanulassal, más keresett szakmat, ki lehet tanulni.
Milyen nyelvterületen elsz, angol/nemet?
"Édesanyám teljesen ki van akadva."
Ne legyen kiakadva. Jobb odakinn takarítani akár havi 200 000 Ft-ért is mint idehaza diplomával havi 100 000 Ft-ért dolgozni. Mert van az országban ilyen diplomás bér is, nem Bp-ből áll az egész ország. Sőt becslések szerint 36 000 rabszolga él Magyarországon akiknek a havi bére 20 000 Ft, szállása meg a lóistálló. Ez nem vicc. Persze a hivatalos átlagkereset akár 250 000 Ft is lehet ám Magyarországon.
Ha angol nyelverületen van még ott üresedő takarítói állás akkor privátban írhatod is.
Gondolom többet keresel odakinn takarítóként mint édesanyád idehaza diplomával.
"Pár év múlva haza akarunk menni, a párom határozott idejű szerződést kapott itt. De nem értem, az a rengeteg magyar, aki Londonban mosogat, az se fog soha feljebb jutni? Ha hazamegy, akkor sem? Akkor minek mennek annyian?"
Úgy vagy te végzett bölcsész, ahogy én kisvonat. Tizenévesek szellemi szintjét tükrözöd a válaszaid alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!