Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A lány vagy az anya a hibás?...

A lány vagy az anya a hibás? Vélemény?

Figyelt kérdés
Adott egy szép boldog család. Anya, apa, két gyerek. A szülők hirtelen elváltak. A gyerekek az anyához kerültek, aki a gyerekeket eltiltotta az apától, láthatásra mindig kitalált valami kifogást, hogy miért nem adja oda őket. A nagyobbik gyerek lelkileg sérült az elválás és az apától való elszakítás következtében. Az elválás óta a két gyerek hazugságban élt, az anya minden dologról hazudott nekik az apjukkal és magával kapcsolatban. A nagyobbik gyerek burokban nőtt fel, az anyja nem engedte sehova, se bulizni, se szórakozni, semmilyen közösségi helyre, barátai sincsenek mind emiatt, mind a lelki "betegsége" miatt, vagy ha talált is, az anya tett róla,hogy elüldözze. A lány csak iskolába és munkába járhatott el otthonról(kötelező volt dolgoznia, ha akart fedelet a feje fölé(!), vagy csak szeretett volna venni magának egy-két új ruhát) . Amikor egy munka során megismerkedett első fiújával, az anya nagyon megharagudott, az áramot kikapcsolta a házból, a lány kulcsait elvette és bezárta a szobájába. Ezt megelégelve az akkor már majdnem 20 éves lány, mikor az anya és a legújabb barátja nem voltak otthon, csak a húga, összecsomagolta holmijait és elszökött az apjához. Az apa tárt karokkal fogadta annak ellenére, hogy neki is szidnia kellett apját éveken keresztül. Az anya azóta is terrorizálja a lányt, fenyegeti, testvérétől eltiltotta, kitagadta (mert nemet mert mondani életében először a lány) és azt mondta mindenkinek, hogy azt hazudja a lány, hogy kidobták. Sérülhet még jobban a gyerek? (megjegyezném, hogy a gyámügy, aki a válás óta mindig benne volt mindenben, kétszínű volt, csak adta a lovat az amúgy sem egyszerű és veszekedés mentes ügy alá. Uszította az apát is és az anyát is. Én, mint egy távolabbi ismerős, mint gyesen lévő gyámügyös, meghallgattam mindkét felet, (igaz hogy ez már nem gyámügy téma, mivel a gyerek betöltötte a 18, évetévét és nagykorúvá vált),a gyerekeket is, de 15 évnyi pályafutásom alatt nem találkoztam ilyen esettel. Kérhetek segítséget? )

2016. jan. 31. 22:54
 1/8 anonim ***** válasza:
81%
egyértelműen az anya. azért mert ő valami miatt frusztrált, és büntetni akarja az apát, ehhez eszközként nem használhatja fel a gyerekeket. szerintem az anyának komoly segítségre lenne szüksége...mert nem biztos, hogy minden 100% odabent...nem tudta a válást feldolgozni...van ilyen....de ez nem mehet a gyerekek rovására...
2016. jan. 31. 22:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de 15 éves pályafutás során még tényleg nem hallottál olyat, hogy az egyik szülő uszít, meg hogy meg akarja fosztani a másikat a láthatástól?

Meg azt sem értem, hogy mi alapján nem tudsz dönteni, ki a hibás? Fel sem merül bennem, hogy a gyerek.

Nekem ez a kérdés, történet sántít.

De ha tényleg gyámügyes vagy, és ez a kérdés valós, akkor fogadj el egy jó tanácsot és menj máshova dolgozni,keress valamit, amihez értesz, mert erre nem vagy alkalmas! Ne hozz döntést mások életéről, ha ennyire nem vagy képben!

2016. jan. 31. 23:16
 3/8 gnoomage ***** válasza:
74%

Gyámügyes vagy és még nem találkoztál ilyennel? A mindennapokból szerintem kb mindenki feltud sorolni min 2-3 ilyen ismerőst, szóval ez eléggé hülyeség...

Az anya beteges, a lánya meg hülye mert hagyta a terrorizálást és nem ment egyből a szerető apához...

2016. jan. 31. 23:47
 4/8 anonim ***** válasza:
58%

Ez most komoly kérdés hogy az anya-e a hibás?

Mondjuk az ott van, hogy nemtudom, hogy a gyerek, vagy az anya-e a sérültebb, de attól még az anya a hibás.

Az apának gratulálok, egyrészt azért, mert tárt karokkal várta, másrészt meg azért, mert nem reklamált a gyámügynek hogy megtagadták a láthatást. Na de legalább félig jó.

2016. febr. 1. 02:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Gyámügyes tudja, hogy a láthatás akadályozását a törvény tiltja, az anya több százezer forint bírságot fizet, mivel ismételten megtette.

Azt is tudja, hogy KÖTELES gondoskodni a vele élő, még tanuló gyerekeiről, ha nem dolgoznak, akkor is. Az apa szintén, erre fel fizeti a gyerektartást.

Ahogy azt is tudnod kell, hogy nem hozhatsz ítéletet, ki a hibás, a te dolgod a segítség, ami a hibázó felet is megilleti.

Már csak azért is, mert hibátlan szülők mellett ti mind feleslegek lennétek.

2016. febr. 1. 07:20
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ mindenkinek
2016. febr. 1. 09:35
 7/8 anonim ***** válasza:
58%

Kérhetsz, habár nem értem, mi a gondod. Egy anya-gyerek kapcsolatban MINDIG az anya a hibás, HA a gyerek nem született pszichopata.

Neked ez nem jött le?

Sajnálom, hogy csak most találkozol ilyen esettel, mert rengeteg ehhez hasonló eset van, és ennél sokkal-sokkal súlyosabbak is. és reneget gyerek szenved azért, mert ALKALMATLAN segítők nem segítenek IDŐBEN, és ezzel gyakrolatilag kiszolgáltatják a gyereket az őt terrorizáló - mert ez az ám, nem is kicsit, terror az anya részéről! - szülőjének.

Nem beszélve arról, hogy milyen hosszútávú következményei lesznek ennek ... azt már le sem írom.

2016. febr. 1. 10:06
 8/8 anonim ***** válasza:

Nagyon kevés szó esik az apáról. Több infó kellene, pl. az sem tisztázott a válásnak mi az oka.

Lehetséges, hogy az apa egy ártatlan bárány s csak az anya a hárpia, de nem ez a tipikus.

Tehát igazi tanácshoz erről is kellene irni valamit.

2016. febr. 7. 06:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!