Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem betartott ígéretből, nem...

Nem betartott ígéretből, nem számítottunk rá helyzet. Pénz az esküvőre. Tipp, megoldás?

Figyelt kérdés
Előzménye volt, hogy eljegyeztem a most már menyasszonyomat, ebből logikus volt, hogy esküvő lesz. Ezt meg is erősítettük egy közös vacsorával és az Én szüleim is rábollintottak igen beleszálnak lesz pénz. Oké el is kezdtünk szervezkedni szerencsére nyáron lesz, de már lefoglaltuk a szolgáltatókat elkezdtük kivinni a meghívókat egyenlőre a menyasszony rokonainak, mert még nem kaptunk anyagi segítséget a szüleimtől.Erre jön a telefon, édesanyám hív hogy a testvérének meg a mamáéknak, aki egyben az anyukája vigyük ki holnap a meghívót. Mondtam anyunak nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni magunkat, akkor viszek meghívót, ha meglesz a mi részünk. Úgy egyeztünk meg a szolgáltatók felét mi álljuk és utána fejenként amennyi a meghívottunk. Erre rá egy napra jön az sms segítsek 10.000ft al mert mínuszba van a számlája anyunak és így nem tud hitelt felvenni. Írtam neki, ha egy éve nem vagyok otthon és ennek ellenére 10.000 mínuszba van, akkor, hogy akar hitelt felvenni az esküvőre, azt is Én fizessem, majd? Tehát a gond az, hogy hitegetett lesz pénz, erre most itt tartunk, nemtudom hogyan tovább... :(

2016. jan. 30. 00:17
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
80%

Így van, bőven van különbség a régi és a mostani esküvők között. Régen, főleg vidéken szinte egyértelmű volt a sátras lagzi valamelyik család portáján, a rokonság is besegített, fél disznó, süteménysütés, tésztagyúrás, miegymás. Így azért könnyebb volt állni a szülőknek is. De manapság, amikor mondhatni nem meglepő ha egy milliós összeg jön ki a végén.... Nem beszélve arról, hogy baromi kellemetlen tud ám lenni, ha valamelyik oldal nem tud ugyanannyit vagy épp semennyit se hozzáadni.

És ott van az, hogy ilyenkor úgymond jogosan szólhatnak bele a szülők az egész szervezésbe. 20 éve nem látott Józsi nagybácsit is meg kell hívni, ez legyen a menü és ne az, a dekoráció alapszíne ez és ez lesz.... Aztán meg megy a fiatalok részéről a sírás rívás, hogy anyuka beleszól mindenbe, miért nem tudja csendben odaadni a pénzt inkább.

Persze amelyik család ma is megteheti és szívesen teszi, az nyugodtan fizesse az esküvőt, hadd örüljenek a gyerekek. De csak arra alapozni egy esküvőt, hogy majd anyuék úgy is kifizetik mert régen az úgy volt jó, hát nem épp felnőtt hozzáállás.

Igazából nem tudom, hogy a kérdező milyen állásponton volt, még az eljegyzés előtt úgy gondolta, hogy nem ő fogja fizetni, vagy csak reménykedett a szülői segítségben. Mondjuk abból a szempontból lényegtelen, hogy felnőttként tudnia kellene neki, hogy meddig ér a takaró, ha nincs keret a hagyományos esküvőre, és úgy érezzük, nem élet az élet nélküle, akkor nem házasodunk. Ha meg nem számít a körítés, csak maga a házasságkötés, akkor szépen be lehet menni az anyakönyvvezetőhöz, kérnek időpontot és összeházasodnak.

Ráadásul ezt a féloldalas meghívó osztogatást se értem, mivel a csaj szülei már odaadták a pénzt, az ő rokonai már kaptak meghívót, a srác rokonsága meg nem? És ha most kiderül, hogy a srácék nem tudják állni a rájuk eső részt, akkor a fiú részéről senki nem lesz/lehet ott az esküvőn?

2016. febr. 1. 09:06
 32/34 anonim válasza:
67%

Ha jól olvastam, most a menyasszony rokonai kaptak meghívót, mert az ő részükről fizettek a szülők, de a Te szüleid nem kaptak meghívót, mert ők még nem adtak bele semmit és nem is fognak?

Elmondom őszintén, hogy a mi esküvőnkön is a párom rokonsága (nagyszülők) szeretnének jóval többet tenni értünk anyagilag, mint az én rokonaim (nagyszüleim már nem élnek, szülők nincsenek annyira eleresztve) mivel ők ezt nem engedhetik meg. Mind a kettőnknek teljesen természetes volt ettől függetlenül, hogy az én rokonaim is kapnak meghívót.

Szerencse, hogy nyáron lesz...

Mi ezt az anyagi különbség kérdést úgy oldottuk meg, hogy a szüleim szerették volna állni a menyasszonyi ruhát és mondták, hogy amúgy pedig mindenben tudnak segíteni ami a szervezést illeti. Megértettük, hogy ők ezzel tudnak hozzájárulni és nagyon hálásak vagyunk nekik, hogy együtt megyünk a helyszínre többször is.

A maradék pénz ami az esküvőhöz hiányzik, a mi félretett pénzünkből és a jelenlegi fizetésünk egy részéből megy félre, 65 fő lesz nálunk.

Szerintem üljetek le közösen (pároddal együtt) megbeszélni a dolgokat a Te szüleiddel, emiatt ne romoljon meg a kapcsolat, hogy pont az anyagiak miatt nem jönnek rokonok a te részedről.

25/N

2016. febr. 1. 15:16
 33/34 anonim válasza:
60%

Egyébként a menyasszonyod hogyan látja ezt a kérdést? Na meg az ő szülei? Lehet, hogy neked tűnik, csak ennyire kritikusnak a helyzet... Tapasztalatok szerint, ha nászajándékba pénzt kértek (tudom, nem a legszebb dolog), de akkor visszajöhet a meghívottakból a Te részedről. Az éttermi szolgáltatónak pl. ami legnagyobb összeg, nálunk csak másnap kell fizetni majd...

Ergo ha a legfontosabb rokonaid kapnak meghívást, az esküvő másnapján a fizetés megoldható (a fotóst sem előre kell fizetni általában, a többit meg lehet részleteiben).

2016. febr. 1. 15:23
 34/34 anonim ***** válasza:
93%

Maga az eskuvo -es most kapaszkodj meg- nem kerul SEMMIBE.

A flanc, a felhajtas, a trakta, vacsora esatobbi na az kerul sokba.

Dontsetek el mi a fontosabb.

Masodik felesegemmel elek. Az elsonel volt hitel, eskuvo, limuzin anyamkinnya minden, evekig nyogtuk utana. A hitelt, mert a hazassag egy evig se tartott, onagysaga benyogte ra kb felevre hogy mar nem ugy gondolja es lelepett...

A masodik a leheto legszolidabb eskuvo volt, a ket tanu volt ott (apam es ocsem), utana megebedeltunk, ennyi volt a flanc resze. Osszkiadas kimerult ezenkivul a ruhaban es a jegygyurukben (egyikbol se valasztottunk dragat).

Vele boldogan elunk azota, most lesz otodik eve, van ket gyonyoru gyerekunk.

Szoval nem ezen mulik, na :)

2016. febr. 4. 12:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!