Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem betartott ígéretből, nem...

Nem betartott ígéretből, nem számítottunk rá helyzet. Pénz az esküvőre. Tipp, megoldás?

Figyelt kérdés
Előzménye volt, hogy eljegyeztem a most már menyasszonyomat, ebből logikus volt, hogy esküvő lesz. Ezt meg is erősítettük egy közös vacsorával és az Én szüleim is rábollintottak igen beleszálnak lesz pénz. Oké el is kezdtünk szervezkedni szerencsére nyáron lesz, de már lefoglaltuk a szolgáltatókat elkezdtük kivinni a meghívókat egyenlőre a menyasszony rokonainak, mert még nem kaptunk anyagi segítséget a szüleimtől.Erre jön a telefon, édesanyám hív hogy a testvérének meg a mamáéknak, aki egyben az anyukája vigyük ki holnap a meghívót. Mondtam anyunak nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni magunkat, akkor viszek meghívót, ha meglesz a mi részünk. Úgy egyeztünk meg a szolgáltatók felét mi álljuk és utána fejenként amennyi a meghívottunk. Erre rá egy napra jön az sms segítsek 10.000ft al mert mínuszba van a számlája anyunak és így nem tud hitelt felvenni. Írtam neki, ha egy éve nem vagyok otthon és ennek ellenére 10.000 mínuszba van, akkor, hogy akar hitelt felvenni az esküvőre, azt is Én fizessem, majd? Tehát a gond az, hogy hitegetett lesz pénz, erre most itt tartunk, nemtudom hogyan tovább... :(

2016. jan. 30. 00:17
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
90%

10: felénk is a szülők szokták fizetni...

Viszont nekünk volt annyi eszünk, hogy pontosan tudtuk, mi fér bele a szüleinknek, ha már ők akarták állni az egészet, és nem csaptunk hét országra szóló lakodalmat, mert nem akartuk, hogy kellemetlen helyzetbe kerüljenek, vagy hitelre kényszerüljenek.

2016. jan. 30. 19:04
 22/34 anonim ***** válasza:
Én sem tudom, hogy itt mindenki budapesti-e vagy mi van,de igenis még él az a szokás, hogy néhány helyen, pl. az én környékemen, sok településen a szülők állják a költségeket fele-fele arányban. Persze nem kényszerből és csakis azok, akik megtehetik. Hitelbe verni a szülőket hatalmasan undorító dolog és nem is értem, hogy lehet ilyet kérni. Viszont itt gyakorin nem tudom mi ez a ha szülő fizeti a lagzit, akkor már nem vagy teljes önálló férfi/nő, életképtelen vagy stb. Könyörgöm, nem véletlen volt ez ősidőkben is így és most is sok helyen ez a szokás. Az esküvő a párnak mindig biznisz! Van sok ajándék, táncpénz stb. Megvehetik, ami még hiányzik a lakásból. Sőt, mondok jobbat. Az én szüleimnek 2 szobát szintén szülők rendezték be a lagzi után. Aztán rájuk meg nem lehet mondani azt, hogy tartották a markukat. Megvolt a lagzi, abba is fizettek valamennyit,amennyit tudtak 20 éves fejjel, a többi hiányzó bútort stb-t meg apránként vették meg önerőből. Sőt, még hitelt is vettek később a gáz beszerelésére. Kérdező. Ha megígérte anyud, akkor elég cikis a helyzeted, de nincs más választásod, mint vagy plusz munkát vállalni vagy felvenni a saját hiteledet....
2016. jan. 30. 23:19
 23/34 anonim ***** válasza:
54%

Mekkora összeget ígértek? Mennyi hiányzik és mennyi van meg? A menyasszony szülei beszálltak?

Szerintem ebben a helyzetben két dolgot tehettek: először is vágjatok le a költségekből! Nincs az az esküvő, amiből ne lehetne lecsípni tíz- vagy akár százezreket úgy, hogy alig észrevehető. Gondolom, a meghívók ezek szerint már készen vannak, de sok mindent meg lehet oldani olcsóbban, dekort, transzfert, stb.

Emellett gondold át, hogy nem tudsz-e te felvenni hitelt anyukád helyett. Ha kisebb összegről van szó, amit fedezhet a menyasszonytánc, illetve az ajándékok, akkor folyószámlahitelt vagy hitelkártyát válassz, ezeket egyben vissza lehet fizetni és akkor a hitelkártya egyáltalán nem kamatozik, a folyószámlahitel is csak minimálisan. Nagyobb összeg esetén viszont ez nem járható út sajna.

Emellett ha a vendégek kérdezik, mit adjanak, nyilván pénzt kérjetek. Nem olyan nagy a kockázat, ha nem teljesen hitelből fedezitek az esküvőt, a költségek jó része azért általában vissza szokott jönni. Persze így nem lesztek pluszban, de legalább össze tudtok házasodni.

2016. jan. 31. 08:33
 24/34 anonim ***** válasza:
21%
Hitelt felvenni esküvő miatt??? Ilyet tényleg csinál valaki?
2016. jan. 31. 10:44
 25/34 anonim ***** válasza:
73%

Persze, hogy csinálnak, nagyon sokan is. Nem feltétlenül jó, de valahol érthető.

Hagyományosan az esküvőt a szülők fizették.

Ma a legtöbb szülő nem ad bele.

Ennek három kimenetele lehet. Vagy a pár vár 30 éves koráig, mire összerakja rá a pénzt, vagy megesküszik két tanúval, vagy felvesz rá hitelt.

Ha a kérdezőknél már folyik a szervezés, akkor sok választásuk nincs.

Én egyébként a várok verziót választottam, de hatalmas szívás, ennél még a hitel is jobb lett volna. Amit gyűjtögetünk, azt most már inkább saját házba raknánk, jön a baba, és egyre inkább úgy néz ki, hogy soha az életben nem lesz olyan esküvőnk, amire vágytunk.

2016. jan. 31. 10:47
 26/34 Költőnő? ***** válasza:
Kééérdezőőő...?
2016. jan. 31. 11:02
 27/34 anonim ***** válasza:
54%
A hagyomány szerint a szülők szokták felesbe fizetni az esküvőt. Én sem értem a felháborodást. Persze, ma már modern korban élünk. De itt, a szülők ígérték meg az anyagi támogatást, nem a Kérdező kérte meg őket, hogy vegyenek fel hitelt az esküvőjére. Szerintem a Kérdező sem úgy gondolta, hogy a szülei hitelt vegyenek fel.
2016. jan. 31. 13:32
 28/34 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem az itteni válaszolók nem a kérdésre akarnak válaszolni, csak keresnek valakit, akibe beleköthetnek. Egyébként elképesztő, hogy kiforgatják a kérdező szavait.
2016. jan. 31. 14:15
 29/34 anonim ***** válasza:
47%
Teljes mértékben egyetértek az elöttem szólóval. A jó válaszokat meg lepontozzák mint a 15-öst is, az összeset jelenteni lehetne aki csak felhántorgatja a kérdezőnek az undorítóbbnál undorítóbb felvetéseket...
2016. jan. 31. 17:17
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Le lehet pontozni, de az, hogy régen a szülők fizették, egészen más tészta volt. Az igények olyan szinten megnőttek, hogy nem elvárható egyetlen szülőtől sem, hogy azokat ki tudja elégíteni. Igen, van, aki megteheti. De a többség nem. Össze lehet hasonlítani a költségeket az otthon tartott állatoknál és egy étterem szolid 10ezer ft/fős ajánlata között és akkor még nincs ott a dekoratőr min. 150ezres árajánlata és a fotós költsége, ami ma már nem ugyanaz az összeg és persze nem is ugyanazt kapja érte a pár. A többség ma már magának fizeti, a szülők beszállnak, amennyivel tudnak.
2016. febr. 1. 08:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!