Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nevére veheti a születendő...

Nevére veheti a születendő babánkat az apa ha nem én vagyok a felesége és nem is élünk élettársi kapcsolatba?

Figyelt kérdés

Ha az apának felesége van és gyerekei, velük is él együtt akkor az én gyerekemet a nevére veheti anélkül hogy ez kiderülne a családja előtt? Nem szeretném hogy elveszítse a családját és a gyerekeit, közösen döntöttünk így, de szeretném ha a mi közös babánk az ő nevén lenne. Kicsit bonyolult..

Köszönöm aki tud segíteni ebben..!!

2016. jan. 29. 21:50
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
46%

Kérdező én százszor meggondolnám, hogy a nevére vegye-e a gyereket:

Ha felveszi, és nem hagyja el a családját, több a negatívum mint apozitívum benne: Kell az útlevélhez , illetve ha úgy alakul az életed még külföldre sem költözhetsz a gyerekkel. A másik amin én végig izgultam.... közben lett egy férfi az életembe és össze is házasodtunk, nagyon jól megvagyunk. Viszont ha velem bármi történt volna a gyerek 18 éves kora előtt, nem a férjem lett volna a gyerek gyámja, hanem a vérszerinti apát (soha nem voltunk összeházasodva) keresték volna meg, aki vagy kíváncsi a gyerekre, vagy nem, vagy akar vele bajlódni, vagy nem. A gyerek érdekét nézd, szerintem jobban jár ha a Te nevedet kapja.

Gyerektartást valóban nem vonnak csak úgy, én sem indítottam pert, nekem a nyugalom fontosabb volt, mint hogy a gyerektartás miatt elhurcolja párszor a gyereket.

Aki pedig a kérdezőt azzal támadta, hogy nem talált más "farkat" magának, annak üzenem... senki nem tartott pisztolyt a férfihez, hogy máshová dugja! Ugye?

2016. jan. 30. 08:43
 32/38 anonim ***** válasza:
40%

Most nem akarsz gyerektartást... aztán meggondolod magad, mikor dolgozni nem tudsz egy mindig beteg kétéves mellett, és nem lesz melletted egy apa, aki segít bölcsibe vinni.

Megnézem hogy a 28 ezres gyesből nyomorogva meddig fog tartani ez a nagy büszkeség...

2016. jan. 30. 08:43
 33/38 anonim ***** válasza:
45%

30!

Fogd már fel, hogy az óvodai beiratkozasnal marhára nem fogja érdekelni az ugyintezot, hogy anyuka és apuka megegyezett e, neki a hivatalos gyermekelhekyezesi ítélet kell. Az utlevelnel úgyszintén, marhára nem érdekes, hogy apuka beleegyezett, ha nincs jelen és nincs jogerős ítélet, anyuka nem csinaltathatja meg. Ennyi,

2016. jan. 30. 09:25
 34/38 anonim ***** válasza:
68%
Utolsó, fogd már fel, hogy az óvodai ügyintéző sem bírálhatja felül a Polgári Törvénykönyvet, ergo, neki a közjegyző által hitelesített negállapodás ugyanolyan jó, mint a bírósági ítélet... neki az a lényeg, hogy legyen egy hivatalos papír... persze, ha valaki szívesebben megy pereskedni, mint hogy felvilágosítson adott esetben egy tudoatlan óvodai ügyintézőt... hát annak kedves egészségére...
2016. jan. 30. 10:15
 35/38 anonim ***** válasza:
66%

Emberek.... én 1 éves korában maradtam egyedül a lányommal, aki a biológiai apa vezetéknevét viseli. Nem volt semmilyen papírunk, csak szóban állapodtunk meg, hogy nem kérem gyerektartást, ő pedig nem látja a gyereket.

Nem voltunk összeházasodva sem.

Az egész 18 év alatt csak az útlevélhez kellett az apai nyilatkozat (ezt ő megtette 5 évenként közjegyző előtt és az elküldte nekem, egy így a hatóságnak is megfelelt).

Sem az óvoda, sem az iskola, sem a gimit nem érdekelte a helyzet, velem intéztek mindent!!!!!

Tehát az útlevél kivételével (és ha külfödre akarsz költözni a gyerekkel) nincs más gondod és gondja a gyereknek, kivétel ha meghalsz, mert ott lehet probléma mivel a nemtörődöm apát kezdik el keresni, nem azokat, akikkel addig élt a gyerek.

2016. jan. 30. 10:38
 36/38 anonim ***** válasza:
39%
Tőlem kérték a határozatot már a bölcsődei beiratkozasnal is, utolsó. Tény, hogy van olyan ugyintezo, aki simán megoldás anélkül is, de csak egzszer kell kifogni olyat, aki nem és máris meg van a probléma.
2016. jan. 30. 12:57
 37/38 anonim ***** válasza:
10%
Nincs ilyen, hogy "névre vétel". Apasági elismerő nyilatkozat van. Nem értem, ha nem akarod, hogy a pasas részt vegyen a gyerek életében, akkor ehhez miért ragaszkodsz. Mondjuk én ilyenkor kötelezném az anyakönyvvezetőt, hogy ha a férfi házasságban él mással, akkor értesítse az asszonyt, de a törvény egyelőre a ribiknek kedvez.
2016. jan. 30. 21:29
 38/38 anonim ***** válasza:
22%
Ha az én párom,gyermekeim édesapja félrecsajozna és abból lenne egy gyerek azt megbocsájtanám,de azt,hogy évekig hülyének néz,hazudozik na azt már nem! Tessék az asszony elé állni az igazsággal most,ha már ekkora balfaksz volt,hogy nem húzott gumit!
2016. jan. 31. 17:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!