Nevére veheti a születendő babánkat az apa ha nem én vagyok a felesége és nem is élünk élettársi kapcsolatba?
Ha az apának felesége van és gyerekei, velük is él együtt akkor az én gyerekemet a nevére veheti anélkül hogy ez kiderülne a családja előtt? Nem szeretném hogy elveszítse a családját és a gyerekeit, közösen döntöttünk így, de szeretném ha a mi közös babánk az ő nevén lenne. Kicsit bonyolult..
Köszönöm aki tud segíteni ebben..!!
nem akarsz támogatást...jah persze :) anyám meg bakkecske :)
Czeizel szeretője se akar támogatást :D csak piti 100 millát akar...
Ja igen 14. És még oda is vennéd őket a lakásba, és élnétek együtt, mint egy szép, nagy, boldog család.
ennyire bárgyú nem lehetsz...vagy mégis?
Kérdező, ha nem szeretnél semmilyen kötelezettséget a gyerek apja irányából, akkor nem jó ötlet, hogy a gyerekedet a nevére vegye. Mert az már kötelezettségekkel fog járni rá nézve is!
Ha szeretne külföldre menni a gyerek, osztálykirándulás, stb, kell az ő beleegyezése is. Ez pedig kötelezettség. A gyerektartást is vonják majd tőle, hiába nem akarod. Természetesen visszaadhatod neki a pénzt, amit levonnak tőle, de akkor is ott majd ez a fizetési kötelezettsége, nyoma lesz a fizetéspapírján, a cégnél tudni fogják, lehet, hogy el is terjed a híre, ez a HR-esektől függ.
Szóval könnyen lehet, hogy előbb-utóbb nemcsak a cégnél fogják megtudni a kollégái, hanem a családja is, mert valahogy a fülükbe jut.
16-os
Benned aztán nem nagyon buzognak az anyai ösztönök. :)
Igen, képzeld, akár ott is élhetne a gyerek, mert előfordulhat, hogy anyuka meghal, és akkor a gyerek az apjához kerül, tehát előfordulhat, hogy pótanyukai szerepet is kell vállani.
# 18/18
Értem, köszönöm a válaszod!
Igen, Kérdező, minden további nélkül a "nevére veheti". A születés helye, vagy valamelyik szülő lakhelye szerinti önkormányzat gyámügy, vagy anyakönyvi hivatal.
Mondjuk célszerű nem ott intézni, ahol az apa és a családja lakik, mert ott könnyen akadhat "csak jót akaró" a hivatalban...
Viszont egyről ne feledkezz el, idővel a gyereketek is megkeresheti, függetlenül attól, hogy ta mit akarsz, vagy mit nem... arra tudsz csak garanciát vállalni, hogy te mit teszel, arra nem, hogy mi történik***, vagy a közös gyereketek mit tesz.
*** olyasmi, ami a gyámhatóság automatikus lépését váltja ki, veled történik valami, a gyerekkel történik valami, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!