Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nevére veheti a születendő...

Nevére veheti a születendő babánkat az apa ha nem én vagyok a felesége és nem is élünk élettársi kapcsolatba?

Figyelt kérdés

Ha az apának felesége van és gyerekei, velük is él együtt akkor az én gyerekemet a nevére veheti anélkül hogy ez kiderülne a családja előtt? Nem szeretném hogy elveszítse a családját és a gyerekeit, közösen döntöttünk így, de szeretném ha a mi közös babánk az ő nevén lenne. Kicsit bonyolult..

Köszönöm aki tud segíteni ebben..!!

2016. jan. 29. 21:50
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
79%
Igen a nevére veheti,apasàg tényét elismerve de le fogtok bukni hamar
2016. jan. 29. 21:53
 2/38 anonim ***** válasza:
76%

Nevére veheti. Apasági nyilatkozatot kell tennie az önkormányzatnál (legalábbis régen itt lehetett).

Csupán azért, mert a gyereked vezetékneve az Ő nevével egyezni fog, nem derülhet, ki a családja előtt, hiszen rengeteg azonos vezetéknevű ember él a Földön és még sem rokonok.

Inkább a "jóakaróidtól" félj.

2016. jan. 29. 21:53
 3/38 anonim ***** válasza:
83%

...és a gyerek előkerül majd 20 év múlva, hogy ő is vér szerinti örökös.

(Lásd Czeizel.)

2016. jan. 29. 21:55
 4/38 anonim ***** válasza:
7%
Igazából a nevére kerül automatikusan, ha megmondod az apa nevét.
2016. jan. 29. 21:56
 5/38 anonim ***** válasza:
89%
4-es. Ha az apa nem tesz nyilatkozatot, csak az anya bemond egy nevet, soha nem kerül a gyerek a nevére!
2016. jan. 29. 21:58
 6/38 anonim ***** válasza:
66%

A nevére veszi az konretan teljes hatályú apai elismert nyilatkozatot jelent, amivel apuka pont ugyan olyan jogokkal és kotelessegekkel rendelkezők a gyerek felett és felé, mint az anyuka.

Simán kiderulhet, úgyhogy jobban járna, ha időben szólna a feleségnek. Mondjuk még azelőtt kellett volna közölni, hogy felredug, mielőtt téged teherbe ejt. A házassága szinte biztos, hogy tönkremegy, épeszű ember nem bocsát meg egy terhesseggel és gyerekkel végződő megcsalast

2016. jan. 29. 22:06
 7/38 anonim ***** válasza:
89%

Apasági nyilatkozatot kell tennie: [link]

Támogatni is fogja a gyereketeket? Szeretne kapcsolatban lenni vele?

2016. jan. 29. 22:09
 8/38 A kérdező kommentje:

Természetesen szeretne kapcsolatban maradni vele. Én nem szeretnék semmilyen támogatást az ő részéről, semilyen kötelezettséget. Én egyedül vállalom a babát..

Köszönöm a válaszokat!

2016. jan. 29. 22:13
 9/38 anonim ***** válasza:
81%
Csak halkan jegyzem meg, mekkora kibaxas ezt eltitkolni. Az egy dolog, hogy a feleségét megcsalja és az egész élete egy nagy hazugság. Az egy másik, hogy mekkora sokk lesz, amikor apuka meghal és kiderul, hogy hoppá, van ott meg egy gyerek, aki orokol. Hogy a feleséggel közös gyerekek nem érdekelnek, esetleg még megertheto, de hogy a sajátod se....
2016. jan. 29. 22:22
 10/38 anonim ***** válasza:
53%
és amikor a tartás dijat fizeti asszonynak mit mond támogat egy árvát akit ott hagyott az apja??
2016. jan. 29. 22:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!