Nevére veheti a születendő babánkat az apa ha nem én vagyok a felesége és nem is élünk élettársi kapcsolatba?
Ha az apának felesége van és gyerekei, velük is él együtt akkor az én gyerekemet a nevére veheti anélkül hogy ez kiderülne a családja előtt? Nem szeretném hogy elveszítse a családját és a gyerekeit, közösen döntöttünk így, de szeretném ha a mi közös babánk az ő nevén lenne. Kicsit bonyolult..
Köszönöm aki tud segíteni ebben..!!
Nevére veheti. Apasági nyilatkozatot kell tennie az önkormányzatnál (legalábbis régen itt lehetett).
Csupán azért, mert a gyereked vezetékneve az Ő nevével egyezni fog, nem derülhet, ki a családja előtt, hiszen rengeteg azonos vezetéknevű ember él a Földön és még sem rokonok.
Inkább a "jóakaróidtól" félj.
...és a gyerek előkerül majd 20 év múlva, hogy ő is vér szerinti örökös.
(Lásd Czeizel.)
A nevére veszi az konretan teljes hatályú apai elismert nyilatkozatot jelent, amivel apuka pont ugyan olyan jogokkal és kotelessegekkel rendelkezők a gyerek felett és felé, mint az anyuka.
Simán kiderulhet, úgyhogy jobban járna, ha időben szólna a feleségnek. Mondjuk még azelőtt kellett volna közölni, hogy felredug, mielőtt téged teherbe ejt. A házassága szinte biztos, hogy tönkremegy, épeszű ember nem bocsát meg egy terhesseggel és gyerekkel végződő megcsalast
Apasági nyilatkozatot kell tennie: [link]
Támogatni is fogja a gyereketeket? Szeretne kapcsolatban lenni vele?
Természetesen szeretne kapcsolatban maradni vele. Én nem szeretnék semmilyen támogatást az ő részéről, semilyen kötelezettséget. Én egyedül vállalom a babát..
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!