Párom kislánya egyre többet enged meg magának, mit lehet tenni?
Kicsivel több, mint 6 éve költöztünk össze a párommal. Az előző kapcsolatából volt egy kislánya, aki most 13,5 éves.
Amit tudni kell:
A párom akkori felesége félrelépett, de nála maradt a lakás a gyerekre való tekintettel, plusz gyerektartást is kapott bőven. A párom rettentő mód elkényeztette a kislányt, főleg anyagilag, és úgy, hogy mindent megengedett neki.
Majd beléptem én a képbe. Én semmibe nem akartam beleszólni ez az ő dolguk, de sok minden sajnos rajtam csattant.
Az ex ellenünk hangolta a kislányt, rengeteg balhét provokált, és keserítette meg a minden napjainkat.
A párom még jobban elkényeztette a lányát, hogy kompenzálja ezeket a helyzeteket.
Teltek az évek, és most ott tartunk, hogy a kislányt a pénzen kívül semmi nem érdekli.
Az apját nem hívja, ha ő hívja akkor 20 esetből 1-szer veszi fel.
Karácsony előtt volt ez az 1 eset amikor is megint pénzt kért, hogy új "okostelefonja" lehessen.
De nem volt hajlandó eljönni érte (az eljönni alatt azt kell érteni, hogy 2 kerülettel arrébb, ajtótól-ajtóig kocsival kell vinni-hozni, mert az első perctől kezdve ezt ki követelte), így a párom csekken küldte neki.
Nem is köszönte meg, még a Face-ről is törölt engem az ismerősei közül.
Lassan 1 éve, hogy nálunk volt egy hétvégén, akkor is arról szólt az egész, hogy jól lehúzzon minket.
Látszik a páromon, hogy nagyon rosszul esik neki, amiért így viselkedik vele a gyerek, főleg, hogy erején felül adott meg neki mindent.
Én ilyen esetben tudok akármit is tenni, vagy egyszerűen hagyjam az egészet, majd csak lesz valami?
Lehúzni anyagilag? Egy 13 éves gyerek??? Ez azért érint érzékenyen, m az exférjem pont ezt mondta pár hónapja a fiamnak: csak azért jössz hozzánk, h lehúzz anyagilag." Akkor ő is ennyi idős volt, apukát pedig a húszezres gyt-ért is perelni kellett.
...és nem, egy 13 éves GYEREK még nem húz le senki sem direkt, mint egy golddigger anyagilag. Egy gyerek - a kamasz is - szereti, ha figyelnek rá és elvileg, a kérdezőnél is ez történik. Akkor én most visszakérdezek: kinek a hibája, h a gyerek nem szeret nálatok lenni?
Nem kell mindig a felelősséget az exre tolni, beszélgess el vele, h miért érzi rosszul ott magát. Már ha valóban érdekel és nem csak megjátszod magad... (és utána mutogatod a feltételezhetően jó anyagi helyzetben lévő párodnak a kérdést mondván, h mennyire jó ember és anyajelölt vagy)
Lehet lepontozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!