Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Párom kislánya egyre többet...

Párom kislánya egyre többet enged meg magának, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Kicsivel több, mint 6 éve költöztünk össze a párommal. Az előző kapcsolatából volt egy kislánya, aki most 13,5 éves.

Amit tudni kell:

A párom akkori felesége félrelépett, de nála maradt a lakás a gyerekre való tekintettel, plusz gyerektartást is kapott bőven. A párom rettentő mód elkényeztette a kislányt, főleg anyagilag, és úgy, hogy mindent megengedett neki.

Majd beléptem én a képbe. Én semmibe nem akartam beleszólni ez az ő dolguk, de sok minden sajnos rajtam csattant.

Az ex ellenünk hangolta a kislányt, rengeteg balhét provokált, és keserítette meg a minden napjainkat.

A párom még jobban elkényeztette a lányát, hogy kompenzálja ezeket a helyzeteket.

Teltek az évek, és most ott tartunk, hogy a kislányt a pénzen kívül semmi nem érdekli.

Az apját nem hívja, ha ő hívja akkor 20 esetből 1-szer veszi fel.

Karácsony előtt volt ez az 1 eset amikor is megint pénzt kért, hogy új "okostelefonja" lehessen.

De nem volt hajlandó eljönni érte (az eljönni alatt azt kell érteni, hogy 2 kerülettel arrébb, ajtótól-ajtóig kocsival kell vinni-hozni, mert az első perctől kezdve ezt ki követelte), így a párom csekken küldte neki.

Nem is köszönte meg, még a Face-ről is törölt engem az ismerősei közül.

Lassan 1 éve, hogy nálunk volt egy hétvégén, akkor is arról szólt az egész, hogy jól lehúzzon minket.

Látszik a páromon, hogy nagyon rosszul esik neki, amiért így viselkedik vele a gyerek, főleg, hogy erején felül adott meg neki mindent.

Én ilyen esetben tudok akármit is tenni, vagy egyszerűen hagyjam az egészet, majd csak lesz valami?

2016. jan. 26. 18:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
15%

Lehúzni anyagilag? Egy 13 éves gyerek??? Ez azért érint érzékenyen, m az exférjem pont ezt mondta pár hónapja a fiamnak: csak azért jössz hozzánk, h lehúzz anyagilag." Akkor ő is ennyi idős volt, apukát pedig a húszezres gyt-ért is perelni kellett.

...és nem, egy 13 éves GYEREK még nem húz le senki sem direkt, mint egy golddigger anyagilag. Egy gyerek - a kamasz is - szereti, ha figyelnek rá és elvileg, a kérdezőnél is ez történik. Akkor én most visszakérdezek: kinek a hibája, h a gyerek nem szeret nálatok lenni?

Nem kell mindig a felelősséget az exre tolni, beszélgess el vele, h miért érzi rosszul ott magát. Már ha valóban érdekel és nem csak megjátszod magad... (és utána mutogatod a feltételezhetően jó anyagi helyzetben lévő párodnak a kérdést mondván, h mennyire jó ember és anyajelölt vagy)

Lehet lepontozni!

2016. jan. 27. 13:08
 12/12 anonim ***** válasza:
11-es válaszolónak: én pontoztalak, de felfelé!!! :) Igazad van, soha nem értettem, hogy miért kezelnek felnőttként egy gyereket...a gyerek az gyerek, a felnőtt meg felnőtt, ne képzeljünk már be, hogy nem. Gondolom a kérdező hölgynek nincs gyermeke, ezért ennyire szakavatott a témában
2016. febr. 1. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!