Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen hírek hallatán te nem...

Ilyen hírek hallatán te nem félve engeded el a kiskorú lányodat házibuliba?

Figyelt kérdés
[link]
2016. jan. 26. 10:10
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
0%
42-es, olvass utána a ráutaló magatartás fogalmának, ha már hányingerkeltő a válaszom. És szerintem az, hogy ribisen öltözött, berúgott, és felment 5 pasival szobára, az kimeríti a ráutaló magatartás fogalmát.
2016. jan. 26. 20:21
 52/54 anonim ***** válasza:
23%

50es csak gratulálni tudok a "normális" szüleidnek amiért a 14 éves gyereküket engedték bulizgatni. Csak a kamaszkák szerint normális az ha már 13 évesen övnyi miniszoknyában és hat réteg vakolattal fetrengenek a bulikban mert hogy ők már nagyok megtehetik. De bezzeg ha baj van, rohannak anyucihoz-apucihoz, és mindenki hibás csak ők nem.

És nem. nem azt mondtam hogy normális hogy megerőszakolták, de az se normális hogy 14 évesen részegen, kihívó ruhában mászkál fel pasikhoz. Aki szerint az normális, azzal komoly bajok vannak.

2016. jan. 26. 20:25
 53/54 anonim ***** válasza:

5-ös:

Én jártam 14 évesen bulizni, mégsem erőszakoltak meg. Ismerőseim többsége dettó.

2016. jan. 26. 20:54
 54/54 anonim válasza:

Elszomorítónak tartom, hogy a világban még léteznek ilyen korlátolt prolik akik azt hiszik hogy megerőszakolás bármilyen formában elfogatható és az áldozatot hibáztatják a dög fiúk helyett! Egyébként megkérdezhetem, hogy honnan a büdös francból szülték meg egyesek hogy a lány ribisen öltözködött és kihívóan viselkedett, mert a cikkben egyiket sem írták, és még ha ezek mid igazak is és tényleg "ráutaló magatartást" tanúsított akkor se érdemelte meg. Ha már itt tartunk, 50-es megmondanád, hogy egy 14 éves lánynak miért kéne ismernie a "ráutaló magatartás" fogalmát? A 44%-os izétől meg egyenesen felfordul a gyomrom. Egyesek még olvasni se tudnak mert hogy a cikk elején írják "Az előbbi két fiúval jó ismeretségben volt" tehát NEM CSAK vadidegenekkel ment fel hanem ismerősökkel is akikben valószínűleg megbízott (sajnos)

A lány hülyeséget csinált azzal hogy sokat ivott de nem Ő volt a hibás, hanem az erőszaktevők.

Hogy a kérdésre is válaszoljak teljesen egyén és helyzetfüggő, hogy elengedném e. Nem miden kiskorú van ugyanazon az érettségi szinten van aki jobban kezeli az ehhez hasonló helyzeteket mások meg kevésbé. A másik hogy nem mindegy kikkel kihez és hova megy. 14 évesen én is voltam házibuliban az akkori legjobb barátnőmnél, de nem ittunk alkoholt és nem öltöztünk kihívóan mivel bármilyen meglepő az 50-esel ellentétben a buli nálam nem egyenlő az ivászattal. Amin a szerintem a legtöbb múlik az a JÓ nevelés ami nem azt jelenti, hogy a szülő visítozik, hogy a szex öl az alkohol meg méreg, hanem elbeszélget a gyerekével, hogy mikor mi a teendő, mire számíthat, mit ne csináljon hogy viselkedjen stb... . Például szerintem az a legjobb ha a gyerek családi körben iszik először alkoholt, hogy megtapasztalja az alkohol hatását, a saját alkoholtűrő határát, mit mivel nem szabad keverni stb... mert ha buliban iszik először tapasztalatlanul, könnyen elvesztheti a mértéket és hasonló bajok történhetnek. Anyukám belém nevelte a nők bulizásának szabályait:

1. egyedüli nőként még ismerős férfitársasággal sem megyek bulizni legyen minimum egy megbízható nő velem és nem hagyjuk magára azt a nőt/lányt akivel jöttünk

2. alkoholt mértékkel iszunk idegen helyen

3. mindegy mennyibe kerül, ha nincs tuti biztos józan sofőr taxit hívunk még tömegközlekedést se használunk.

4. tudni kell nemet mondani és ehhez tartani magunkat

5. a poharukat MINIDIG szem előtt tartjuk, ha csak egy pillanatra is levetettem róla a szemem inkább kérek újat és csak olyat iszom meg amit a pultos a szemem előtt nyitott ki.

6. idegen emberektől se étel se italt nem fogadok el.

Ha ezeket a szülőnek sikerült rendesen megértetni a lányával, akkor jó eséllyel nem történik baj. (Sajnos 100%-os garanciát ez se nyújt).

2016. jan. 26. 21:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!