Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyereknek miért nem lehet...

A gyereknek miért nem lehet soha igaza?

Figyelt kérdés

Ha egy szülő a tinigyerekével valamin vitatkozik, miért mindig a szülőnek van igaza és a gyerek a rossz?

Jó tudom, hogy a gyerek lázad, a szülő tapasztaltabb stb. így neki szinte mindig igaza van. De vannak témák amit a gyerek jobban tud... azért néha neki is igaza lehet...

2016. jan. 23. 22:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, mert csak... Kár ezen rugózni, egyszerűbb és idegkímélőbb, ha csak rájuk hagyod.
2016. jan. 23. 22:52
 2/13 Argloss ***** válasza:
91%
Ez nem szülő, gyerek specifikus dolog. A világ így működik. Annak van igaza akinek hatalma van.
2016. jan. 23. 22:53
 3/13 anonim ***** válasza:
95%

Engem nem igy neveltek a szuleim, egeszen kicsi koromtol kezdve meghallgattak a velemenyem, erveltek, es adott esetben igazat adtak. Nalunk soha nem hangzott el az, hogy te nem tudhatod mert meg gyerek vagy, vagy a majd ha ennyi elettapasztalatod lesz, akkor megtudod.

En is ilyen szellemben nevelem az en gyerekem.

Sajna a te szuleid nem igy gondolkodnak, de valoszinuleg ok is azt a mintat lattak.

2016. jan. 23. 23:14
 4/13 anonim ***** válasza:
97%
Nekem se lehetett igazam. Sőt, még ma se nagyon hagyják, ami kifejezetten érdekes abban az esetben amikor az Informatikai analfabéta apám próbál kioktatni a számítógép működésérő. (26F, Programozó)
2016. jan. 23. 23:59
 5/13 anonim ***** válasza:
7%
mert a tini egy hormon ittas höbörgő pénzéhes kis diktátor
2016. jan. 24. 00:05
 6/13 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem ez nem szülő-gyerek kérdés igazán, hanem embertípus. Nekem vannak velem korabeli ismerőseim is, akikkel nem lehet vitázni, mert nekik mindig igazuk van. Még akkor is ragaszkodnak az igazukhoz, amikor már mindenki az ellenkezőjét mondja.

Sok szülő meg úgy érzi, hogy talán a tekintélye csorbul, ha beismeri, ha nincs igaza. Pedig ez hülyeség, mert emberek vagyunk, tévedhetünk és sokkal emberibb, szimpatikusabb, aki ezt elismeri, mint egy csökönyös szamár, aki ragaszkodik a nem létező igazához mindenáron.

2016. jan. 24. 01:09
 7/13 anonim ***** válasza:
54%
Ja, és létezik az a szituáció is, amikor mindenkinek igaza van :)
2016. jan. 24. 01:10
 8/13 anonim ***** válasza:
Sorstars✋😑
2016. jan. 24. 01:19
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat
2016. jan. 24. 07:50
 10/13 anonim ***** válasza:

Argloss nevű felhasználó röviden és tömören leírta a lényeget.

Annyit tennék hozzá, hogy van, aki visszaél a hatalmával, van, aki nem, van, aki ritkábban, van, aki mindig.

2016. jan. 24. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!