A gyereknek miért nem lehet soha igaza?
Ha egy szülő a tinigyerekével valamin vitatkozik, miért mindig a szülőnek van igaza és a gyerek a rossz?
Jó tudom, hogy a gyerek lázad, a szülő tapasztaltabb stb. így neki szinte mindig igaza van. De vannak témák amit a gyerek jobban tud... azért néha neki is igaza lehet...
Engem nem igy neveltek a szuleim, egeszen kicsi koromtol kezdve meghallgattak a velemenyem, erveltek, es adott esetben igazat adtak. Nalunk soha nem hangzott el az, hogy te nem tudhatod mert meg gyerek vagy, vagy a majd ha ennyi elettapasztalatod lesz, akkor megtudod.
En is ilyen szellemben nevelem az en gyerekem.
Sajna a te szuleid nem igy gondolkodnak, de valoszinuleg ok is azt a mintat lattak.
Szerintem ez nem szülő-gyerek kérdés igazán, hanem embertípus. Nekem vannak velem korabeli ismerőseim is, akikkel nem lehet vitázni, mert nekik mindig igazuk van. Még akkor is ragaszkodnak az igazukhoz, amikor már mindenki az ellenkezőjét mondja.
Sok szülő meg úgy érzi, hogy talán a tekintélye csorbul, ha beismeri, ha nincs igaza. Pedig ez hülyeség, mert emberek vagyunk, tévedhetünk és sokkal emberibb, szimpatikusabb, aki ezt elismeri, mint egy csökönyös szamár, aki ragaszkodik a nem létező igazához mindenáron.
Argloss nevű felhasználó röviden és tömören leírta a lényeget.
Annyit tennék hozzá, hogy van, aki visszaél a hatalmával, van, aki nem, van, aki ritkábban, van, aki mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!