Rosszúl vagyok de nem hiszik el mit tegyek?
8-as, a fejfájás és hasfájás nem látványos tünet. Lehet, hogy többen is rohangálnak körületted nap, mint nap ilyen tünetekkel. A tüsszögés, köhögés, orrfolyás, sőt láz, pedig egy látványos tünet, amire általában reagálnak a szülők és nem elküldik a gyereket, hogy körbefertőzze a többit. Tény, nálunk is mindig volt egy osztálytárs, akit beküldtek a szülei, mert nem is vagy beteg, a fél osztály lebetegedett, én sosem, mert volt immunrendszerem, plusz a köhögőosztálytársamat nem nyaltam, faltam körbe, mint a többiek és ismertem a helyes kézmosás módját, és nem matattam a szám körül. A legdurvább hiányzásom a 12 év alatt az volt, amikor elkaptam a bárányhimlőt. Na azzal otthon kellett maradni. Egyébként 1-2 napot hiányoztam évente a suliból, azt is versenyek miatt. Sőt egyik évben kemény 3 darab igazolt hiányzásom volt, mármint óra, nem nap... :)
A legtöbb fertőzés a rossz higiéniás szokások miatt terjed. Egyik ilyen ha valaki nem teszi a szája elé a kezét, mikor köhög, tüsszent, utána tömegközlekedésen persze megfogja ilyen kézzel a kapaszkodót, de az egészséges meg leszállás után nem mos kezet vagy használ kézfertőtlenítőt, hanem tömi magába a péksütit pusztakézzel. Kész a baciátadás.
Hát azért ez nem pont így működik, kedves utolsó.
Ezek a betegségek általában cseppfertőzés útján terjednek. Ha a beteg beszél, lélegzik (amit általában szoktak) máris a levegőbe kerülnek a kórokozók.
De azelőtt fertőznek, hogy a tünetek kialakultak volna!
Attól, hogy a fej- és hasfájás nem "látványos tünet", még utalhat betegségre. Mégis mi értelme lenne végigszenvedni így a sulit? Koncentrálni úgy sem td, több értelme van, ha elmegy orvoshoz.
Nem arról van szó, hogy nem hiszi el.
Hanem arról, hogy kényelmesebb neki, ha bemész az iskolába betegen, mert akkor nem kell neki a problémáddal foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!