A magyarok miért hiszik, hogy olyan rosszul megy a soruk?
Magyaro. a világ 50 legfejlettebb országa közé tartozik, az átlag magyar jobban él, mint a Föld lakosságának háromnegyede. Miért panaszkodik mégis mindenki? Úgy beszél mindenki az országról, mintha a világ legszegényebb országa lennénk.
Túl sokat mutatják nekünk a nyugati világot és túl keveset a világ többi részét? Vagy miért? Sőt sokan már polgárháborúról, meg világháborúról ábrándoznak, hogy az milyen jó lenne. A nagyszüleitek, dédszüleitek nem mesélték milyen nehéz sorsuk volt nekik a saját korukban, ezerszer nehezebb, mint nekünk?
A háburúkat meg hagyjuk. 94 ben benzint csempésztem Szerbiába, ha valaki, én láttam a háborút egészen közelről és a mai napig van még százmillió dínárom. :)
Akkor szereltem le egy Yaminai lőszerakktárból, ami lehet hogy nem fogod elhinni de veszélyesebb volt mint a frontvonal. Hozzánk vezényeltek át egy válogatott sittes századot, tiszta cigányokat, kilencvenkét százaléka volt előtte büntetve, szétlőtték a tornyot, a tárazót, a Vajas Csabi csípőjét egy másik srácnak, a nevére nem emlékszem a térdét. Volt akinek azért verték szét a fejét a vaságyon, hogy ki aludjon alsóágyon. Ha vasárnapra tartalék szolgálatba osztottak, hogy végre pihenjek egy kicsit, biztos, hogy akkor is ki kellett mennem váltani valakit, mindennapos volt a lövöldözés. Két esetben fogtak rám AMD-t gyomortájra teli tárral, csőrehúzva. Egyszer rúgtam fejbe a saját társam.
Mi még robbantottunk gyújtózsinórral és akinek nem gyulladt be visszaküldték, mint hatodikat az öt már égő közé. Nálunk rúgták fejbe a tisztek Nyéki Pistát, mert éleslőgyakorlaton forgolódott, csőszájfékkel a tiszti kar felé. Mi még égettünk trotilt rohamsisakon.
Egy barátom a határőrségnél szolgált, őket kivezényelték éjjel. Kiosztották a tárakat. Kopogtak a fák a fejük felett. Nem álltunk hadban Szerbiával, nem volt tűzparancs, mindössze annyit mondtak, vissza lehet lőni. Volt aki elsírta magát...
"Ki hisz ilyet?"
Hát látod, pédául az előtted szóló.
Kedves Andizsuzsi ez a gondolkodás, szerintem sértő a sok százmillió emberre nézve akik tiszta ivóvíz nélkül, vagy HIV pozitívnak születve, vagy permanens polgárháborúban élve tengetik sorsuk. Az önsajnálat mindig vakká tesz mások szenvedéseivel szemben.
Na álljunk meg egy percre! Van két nagyon egyszerű fogalom, amelyek nagyon nem ugyanazt jelentik, de te simán összekevered őket.
Ez a két fogalom a "jó" és a "jobb". Ami jobb, mint valami más, az nem feltétlenül jó is. Csak nem annyira rossz, mint a másik opció.
Ha az iskolában a kitűnő tanuló dolgozata kettes lesz, akkor őt az nem vigasztalja, hogy a többieknek meg egyes lett. Pont leszarja. Ő eminens, ő ötöst akar, neki már akkor is el van rontva a napja, ha négyest kap, hát még ha kettest.
Úgyhogy nem hisszük, hogy rossz nekünk. Az osztályelső sem csak hiszi, hogy az ő kettese rossz. Hanem tudja, és semmiféle statisztika és semmiféle magyarázat, semmiféle propaganda nem térítheti el ettől. Tudjuk, hogy fél Afrika éhezik, mert gyerekkorunkban ezzel a dumával akarták a szüleink ránk tukmálni a tökfőzeléket. De mi ettől nem fogjuk jobban szeretni a tökfőzeléket. Szívesebben elvinnénk inkább az afrikai éhezőknek.
Szerintem "baromi" egyszeru es logikus. ki szeretne elni Etiop szinten es ki Nemetorszag vagy Hollandia szintjen?
Te mit tartasz peldakepnek a csovest az utcan vagy az egyetemi docenst?
Es ez nem hit kerdese. Gondolom akiket Te hisztizo magyaroknak tartasz nem hisznek a dologban hanem erzik a sajat borukon.De lehet igazad van .Tudod lehet be kellene tiltani a Tv't , internetet h a magyaroknak fogalma se legyen arrol hogy lehet jobban is elni.Nehogy sovarogni merjenek mar egy jobb eletszinvonal utan! A pofatlanok! Gondolom tetszett erteni az ironiat.
"egy kulfoldre tavozott abrandozo magyar"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!