Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarok miért hiszik, hogy...

A magyarok miért hiszik, hogy olyan rosszul megy a soruk?

Figyelt kérdés

Magyaro. a világ 50 legfejlettebb országa közé tartozik, az átlag magyar jobban él, mint a Föld lakosságának háromnegyede. Miért panaszkodik mégis mindenki? Úgy beszél mindenki az országról, mintha a világ legszegényebb országa lennénk.

Túl sokat mutatják nekünk a nyugati világot és túl keveset a világ többi részét? Vagy miért? Sőt sokan már polgárháborúról, meg világháborúról ábrándoznak, hogy az milyen jó lenne. A nagyszüleitek, dédszüleitek nem mesélték milyen nehéz sorsuk volt nekik a saját korukban, ezerszer nehezebb, mint nekünk?

2012. szept. 28. 18:31
1 2 3 4
 1/31 Andizsuzsi ***** válasza:
96%
Én nem hiszem, hanem tudom. A nagyszüleim - szüleim háborúk árnyékában nőttek fel, nem hasonlítanám a mai időkhöz. Remélem, hogy a gyerekeimnek lesz jobb is.
2012. szept. 28. 18:36
 2/31 anonim ***** válasza:
59%
Ki hisz ilyet? Én például magyar vagyok és mindig azt mondtam a világon seholsem olyan jó élni mint itt és az országot soha el nem hagynám.
2012. szept. 28. 18:37
 3/31 anonim ***** válasza:
85%

A háburúkat meg hagyjuk. 94 ben benzint csempésztem Szerbiába, ha valaki, én láttam a háborút egészen közelről és a mai napig van még százmillió dínárom. :)

Akkor szereltem le egy Yaminai lőszerakktárból, ami lehet hogy nem fogod elhinni de veszélyesebb volt mint a frontvonal. Hozzánk vezényeltek át egy válogatott sittes századot, tiszta cigányokat, kilencvenkét százaléka volt előtte büntetve, szétlőtték a tornyot, a tárazót, a Vajas Csabi csípőjét egy másik srácnak, a nevére nem emlékszem a térdét. Volt akinek azért verték szét a fejét a vaságyon, hogy ki aludjon alsóágyon. Ha vasárnapra tartalék szolgálatba osztottak, hogy végre pihenjek egy kicsit, biztos, hogy akkor is ki kellett mennem váltani valakit, mindennapos volt a lövöldözés. Két esetben fogtak rám AMD-t gyomortájra teli tárral, csőrehúzva. Egyszer rúgtam fejbe a saját társam.

Mi még robbantottunk gyújtózsinórral és akinek nem gyulladt be visszaküldték, mint hatodikat az öt már égő közé. Nálunk rúgták fejbe a tisztek Nyéki Pistát, mert éleslőgyakorlaton forgolódott, csőszájfékkel a tiszti kar felé. Mi még égettünk trotilt rohamsisakon.

Egy barátom a határőrségnél szolgált, őket kivezényelték éjjel. Kiosztották a tárakat. Kopogtak a fák a fejük felett. Nem álltunk hadban Szerbiával, nem volt tűzparancs, mindössze annyit mondtak, vissza lehet lőni. Volt aki elsírta magát...

2012. szept. 28. 18:51
 4/31 anonim ***** válasza:
48%
Egy valamit jól jegyezzetek meg, bárhová mentek a világon, olyan jól soha sehol nem fogtok élni, mint itt Magyarországon.
2012. szept. 28. 18:53
 5/31 A kérdező kommentje:

"Ki hisz ilyet?"

Hát látod, pédául az előtted szóló.

Kedves Andizsuzsi ez a gondolkodás, szerintem sértő a sok százmillió emberre nézve akik tiszta ivóvíz nélkül, vagy HIV pozitívnak születve, vagy permanens polgárháborúban élve tengetik sorsuk. Az önsajnálat mindig vakká tesz mások szenvedéseivel szemben.

2012. szept. 28. 18:56
 6/31 anonim ***** válasza:
83%
Európához mérve rosszul élünk. Tény, hogy a világ nagyrészén nyomorognak az emberek, ezen innen sajnos nem tudunk változtatni, de talán nem nagy kívánság, hogy Európa közepén európai szinten élhessünk, ha már annyit dolgozunk, mint a Távol-Keleten élők; és ezért cserébe jó, ha olyan éhbért kapunk, mint egy fejlődő ország lakói.
2012. szept. 28. 18:56
 7/31 anonim ***** válasza:
83%
Nekem is van egy kérdésem: Ezt a marhaságot még hányszor fogod megkérdezni? Egyébként a magyarok azért hiszik, hogy rosszul megy a soruk, mert egyrészt nem statisztikákból élnek, másrészt meg azért, mert az európai civilizáció részesei, az elvárásaik is e felé tendálnak, ezért természetesen nem az etióp éhezőkhöz viszonyítanak. Miért olyan nehéz ezt felfogni?
2012. szept. 28. 19:09
 8/31 rémuralom ***** válasza:
83%

Na álljunk meg egy percre! Van két nagyon egyszerű fogalom, amelyek nagyon nem ugyanazt jelentik, de te simán összekevered őket.

Ez a két fogalom a "jó" és a "jobb". Ami jobb, mint valami más, az nem feltétlenül jó is. Csak nem annyira rossz, mint a másik opció.

Ha az iskolában a kitűnő tanuló dolgozata kettes lesz, akkor őt az nem vigasztalja, hogy a többieknek meg egyes lett. Pont leszarja. Ő eminens, ő ötöst akar, neki már akkor is el van rontva a napja, ha négyest kap, hát még ha kettest.

Úgyhogy nem hisszük, hogy rossz nekünk. Az osztályelső sem csak hiszi, hogy az ő kettese rossz. Hanem tudja, és semmiféle statisztika és semmiféle magyarázat, semmiféle propaganda nem térítheti el ettől. Tudjuk, hogy fél Afrika éhezik, mert gyerekkorunkban ezzel a dumával akarták a szüleink ránk tukmálni a tökfőzeléket. De mi ettől nem fogjuk jobban szeretni a tökfőzeléket. Szívesebben elvinnénk inkább az afrikai éhezőknek.

2012. szept. 28. 19:15
 9/31 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem "baromi" egyszeru es logikus. ki szeretne elni Etiop szinten es ki Nemetorszag vagy Hollandia szintjen?

Te mit tartasz peldakepnek a csovest az utcan vagy az egyetemi docenst?

Es ez nem hit kerdese. Gondolom akiket Te hisztizo magyaroknak tartasz nem hisznek a dologban hanem erzik a sajat borukon.De lehet igazad van .Tudod lehet be kellene tiltani a Tv't , internetet h a magyaroknak fogalma se legyen arrol hogy lehet jobban is elni.Nehogy sovarogni merjenek mar egy jobb eletszinvonal utan! A pofatlanok! Gondolom tetszett erteni az ironiat.

"egy kulfoldre tavozott abrandozo magyar"

2012. szept. 28. 19:17
 10/31 anonim ***** válasza:
100%
Az a kérdés,hogy mi a mércénk!Kihez képes élünk jól vagy rosszul.
2012. szept. 28. 19:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!