A magyarok miért hiszik, hogy olyan rosszul megy a soruk?
Magyaro. a világ 50 legfejlettebb országa közé tartozik, az átlag magyar jobban él, mint a Föld lakosságának háromnegyede. Miért panaszkodik mégis mindenki? Úgy beszél mindenki az országról, mintha a világ legszegényebb országa lennénk.
Túl sokat mutatják nekünk a nyugati világot és túl keveset a világ többi részét? Vagy miért? Sőt sokan már polgárháborúról, meg világháborúról ábrándoznak, hogy az milyen jó lenne. A nagyszüleitek, dédszüleitek nem mesélték milyen nehéz sorsuk volt nekik a saját korukban, ezerszer nehezebb, mint nekünk?
"Kedves Andizsuzsi ez a gondolkodás, szerintem sértő a sok százmillió emberre nézve akik tiszta ivóvíz nélkül, vagy HIV pozitívnak születve, vagy permanens polgárháborúban élve tengetik sorsuk. Az önsajnálat mindig vakká tesz mások szenvedéseivel szemben."
Egyrészt az én soraimból a legkevésbé sem olvashattál ki önsajnálatot, másrészt egyáltalán nem sértő az afrikai éhezőkre nézve az, hogy én nem gondolom, hogy jól élek. Ők még rosszabbul élnek, mint én, tagadhatatlan. Sőt Afrikáig sem kell elmenni, elég az utcára kinézni, számtalanul élnek nálam rosszabb körülmények között. És még csak azt sem mondom, hogy elégedetlen vagyok. De amíg nem vagyok biztos abban, hogy mindig lesz miből kifizetni a számlákat, és hónap végén is ételt tenni az asztalra, addig igenis azt mondom, hogy nem élek jól.
"És még csak azt sem mondom, hogy elégedetlen vagyok."
Ez azért önellentmondás. Azt gondolod rosszul élsz, de elégedett vagy vele? Akkor tulajdonképpen mazochista vagy, szeretsz rosszul élni :D
Ilyen az emberi természet, ha elér egy szintet, a jót gyorsan megszokja, utána többre vágyik. A németek is elégedetlenek, mert látják, hogy a svájciak, norvégok jobban élnek. Az angolok pedig az amerikai és ausztrál életről álmodoznak.
Meg ugye a szomszéd fűje mindig zöldebb. Én sem értem azokat az embereket, akik siránkoznak, hogy bezzeg már Szlovákia, Románia, Szerbia is lehagyott minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!