Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hogy viszonyulnátok ezek...

Ti hogy viszonyulnátok ezek után a szüleitekhez?

Figyelt kérdés

Fiatal, felnőtt nő vagyok, fél éve élek külön a szüleimtől, külföldre költöztem a párommal. Korábban sem volt valami felhőtlen a viszonyom a szüleimmel, de a mostani helyzet nagyon bánt és nem tudom, hogy reagáljak. Eleinte igyekeztem minél többet hazajárni, pár naponta hívtam őket, érdeklődtem, próbáltam tartani velük a kapcsolatot. Azonban úgy veszem észre, a szüleim erre nem vevők. Ha hazamegyünk, senki nem érdeklődik, milyen volt az amúgy 4 órás utunk, senkit nem érdekelt, hogy a nagy havazás közepette épségben visszaértünk-e, most pl van egy komolyabb betegségem, sokszor ájulásközeli állapotban vagyok, de senki egy hete fel sem hívott, hogy vagyok. Mikor pár éve anyám kórházban volt, én minden nap bementem hozzá, vittem neki ételt, minden nap felhívtam pluszban, vezettem a háztartást még egyetem mellett is (ami 5 felnőtt után nem kevés). Ő meg egy telefont nem tud megejteni. A párom anyja már többször hívott azóta, hogy vagyok, mi van velünk, az én szüleim meg ha be vannak jelentkezve Skype-ra, akkor sem hívnak (többnyire megvárják, míg én hívom őket). A testvéreméknek 1 éve született gyerekük, ők ha elmennek a szomszéd városba vagy a testvérem anyósáékhoz, anyám akkor is vagy 5x rájuk telefonál. Őértük aggódik, ővelük mindig beszélget (ha otthon vagyunk nagy ritkán, akkor is inkább az ő társaságukat keresi), velünk legutóbb az egy hetes otthonlét alatt talán pár szót váltott, velük minden nap sokat beszélget. Ha kényszerből nem kellene közben hazamennem (ügyeket intézni, ottmaradt holmikért...stb.), haza sem néznék többet. Már inkább nem is hívom őket, ha kiváncsiak lennének rám, hívjanak ők. Hazajártam hónapokig rendszeresen, rám sem bagóztak, nem hívnak, nem érdekli őket a betegségem... viszont az nagyon rosszul esik, a testvéremékért meg mennyire odavannak...

Ti mit tennétek, minimalizáljam le velük a kapcsolatot? Jogos, ha ezek után alig beszélek velük? Hogy lehet egy gyerekről így megfeledkezni, míg a másikat agyon ajnározzák?

2016. jan. 10. 10:23
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Az ünnepek alatt is többször rosszul lettem ott náluk, így tudják, mennyire komoly. Megsértődni pedig nincs okuk, hisz én voltam az egyedüli fél, aki kereste a társaságukat. De egy kapcsolat sem lehet ennyire egyoldalú.
2016. jan. 10. 11:56
 12/16 anonim ***** válasza:
Pár tipp: 1-Tesódéknál a kisbaba miatt aggodalmasabbak, illetve a terhesség alatt biztosan szorosabb lett a kapcsolatuk. 2-Már ebben a pár sorban is központi téma a betegséged, nagyon-nagyon sajnálod magadat, ebbe hamar bele lehet fáradni. 3- Dől belőled a sértett, meg nem értett kis tinik világfájdalma, holott feltételezem, hogy felnőtt vagy már... olyan biztos vagyok benne, hogy megvan rá az ok, hogy miért nem szeretik a te személyiségedet.
2016. jan. 10. 16:42
 13/16 A kérdező kommentje:
Tévedsz, arra soha nem lehet elég indok, hogy egy szülő miért ne szeresse a gyerekét, pláne nem antipátia vagy egyet nem értés miatt. A szülők még a gyilkos gyerekeiket is szeretik és védik, nem hogy egy stílus vagy személyiség miatt nem...
2016. jan. 10. 17:59
 14/16 anonim ***** válasza:
Kérdezz rá nyugodtan. Lehet, hogy téged sokkal talpra esettebbnek tart, mint a testvéreidet.
2016. jan. 10. 19:52
 15/16 anonim ***** válasza:

4 órás távolságból mit csináljanak ök azzal ha az amúgy fiatal gyerekük ájuldozik

én se keresnélek ha folyton hisztiznél

2016. jan. 10. 20:36
 16/16 anonim ***** válasza:
36%
Én megszakítanám velük a kapcsolatot. Bár én elég szélsőségesen tudok viselkedni.
2016. jan. 12. 03:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!