Mit tehetnék a fiammal?
"Jól mondják többen, ilyenkor simán lehet már valaki egyetemista, mitöbb ha senki se halasztana vagy bukna meg, akkor az évfolyam kb. fele lenne 18 éves. Ha a túlkoros válaszolók nem magukból indulnának ki, akkor nem kezdenék el a kérdezőt kamusággal vádolni."
Egyrészt elég sokan év vesztesek, másrészt léteznek nyelvi osztályok, aminek köszönhetően már két év mínuszban lesz valaki... Én is 20 évesen kerültem egyetemre. Ennek meg az az oka, hogy év vesztes voltam, majd középiskolában nyelvi előkészítőre mentem...
Mikor írtam az egyetemi vizsgát, elcsúszott a szemem a decemberi 18. életév betöltésén. Az viszont tényleg eléggé elképzelhetetlen, hogy valaki 17 évesen kerüljön be egyetemre, mert ugyebár ez is szeptemberben kezdődik. Tehát akkor a kérdés, hogy mégis milyen vizsgáról van szó?
Akkor a nagyinak kell visszakövetelni az ajándékot, ha ő is ezt szeretné, rákényszeríteni erre senkit sem lehet, mert a törvény büntetni rendeli a kényszerítést. A Ptk. taxatíve felsorolja az érdemtelenségi okokat.
De azért mint szülők, nem ártana elgondolkozni, hogy mi vezetett ideáig, hogy a saját fiatok ilyet mond, hogy még egy ilyen, és takarodhattok...
Szerintem lényegtelen, hogy egyetemi vagy más fajta vizsga. Akkor is elég durvának tartom, hogy miért kell annyira kiakadni egy közepesen.
A kérdés alapján durván beszabályoztátok eddigi életében. Most jött rá, hogy ennek vége. Szerintem is próbáljátok meg elfogadni, hogy a nagyi így döntött. Bármikor kirakhat titeket otthonról.
És igen, ti neveltétek. Ha képes majd kirakni a saját szüleit, akkor valamit nagyon elkú**tatok.
"Ha decemberi, akkor nem lehet egyetemista. Mert augusztus 31-ig kell betölteni a 6 évet, hogy mehessen a gyerek iskolába. Így ha decemberi, akkor csak következő évben mehet."
De, december 31. volt korábban a határ. Lehet, hogy kellett a szülőnek ez esetben külön kérnie, ezt már nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!