Mit tehetnék a fiammal?
Sajnos nem sok mindent tehetsz, bármilyen kis indokkal mondhatja, hogy viszlát, jogilag az övé m inden. Én megmondanám neki: akkor fizeted szépen a rezsit, takarítod a HÁZADAT, megveszed a zabálni valót és meg is főzöd. Ti kifizetitek a saját részeteket (víz, villanyhasználat stb) és csókolom. Biztos ideges lesz hogy költhet. De akkor a választás.. vagy maradtok és segítetek neki, ez esetben pedig maradjon csendben, vagy szépen fizet magára és egy idő után elfogy a pénz, akkor meg majd megy sírni hozzátok.
Ez az én véleményem, én így tennék. De ti ismeritek a fiatokat, ti tudjátok, mire hogy reagálna :)
Megköszönném,hogy ott lakhatok és kussolnék!
A nagyinak nyilván volt oka,hogy ő örökölt.
A fiad valakinek a nevelése, ugye? :)
18 éves, jogilag nagykorú, érzelmileg egy kisovis szintjén áll.
A helyzet az, hogy a ház az övé, innetől fogva bármikor elkezdhet veletek zsarnokoskodni - köszönd szépen meg anyádnak, kérdező, mert ez a boszorkányfőzet az övé. A legegyszerűbb az, hogy a férjeddel kerestek egy albérletet, és elköltöztök. Utána pedig MAGÁRA HAGYJÁTOK a nagyszájú fiatalurat a vagyonával.
És azt csinál a világnyi magányában a pénzével, amit jól esik neki.
Tudom, hogy ez kemény út, de nagyjából ez az egyetlen, ami járható. Bármi más azt eredményezi, hogy úgy fog rajtatok uralkodni, mint egy római császár.
És még egyszer mondom: köszönd ezt meg a kedves anyukádnak. Anyádnak először rád kellett volna gondolnia a pénzzel és a házzal, nem az unokára. A láncszemek a sorban nem előzik meg egymást, hanem követik. Anyádnak hála most akár hajléktalan is lehetsz, férjestől.
A kisfiad kihajít otthonról, ha "nem videlkedsz jól"?! És a nyúl viszi a puskát a vadászaton?
Az eszem megáll! :(
tudod ez a friss vagyon megszédítette, de remélhetőleg idővel felfogja, hogy legyen bármekkora is a vagyona az nem sokat ér, mert azok csak anyagiak...a boldogságához nem ez kell...
most hagyjátok had élvezze az életét, eddig szigorban élt, most szabadnak érzi magát, de rá fog jönni, hogy a tanulás fontos...ha meg nem akkor a rosszabb úton tanulja meg...
most a ti szigorotoktól akar szabadulni, tőletek nem fogadna meg semmilyen tanácsot...
22F
már nem azért a húsz fillérért, de azért egy 3-as egyetemen nem a világ vége..., sőt kifejezetten jó jegynek számít..., mi az, hogy ezért üvölteni kell a másikkal? mégis milyen idegbeteg férjed van? nem csoda, ha szerencsétlen így reagált
másrészt, ahogy már korábban írták, ez a ti nevelésetek eredménye
nekem eszembe nem jutna kirakni az édesanyámat akármilyen veszekedés után...
Nem sok lehetőségetek van. Vagy albérlet, vagy kompromisszumok életetek végéig.
Azt elárulnád, hogy a nagymama miért íratta rá a házat?
Alkalmazkodtok. Ti neveltétek úgy, hogy azé a hatalom akié a pénz. Ha ti nem éltetek volna vissza rendszeresen a helyzetetekkel, akkor valószínűleg ő sem így állna a dolgokhoz.
Bár nem feltétlenül kell mindig komolyan venni azt amit egy ideges ember mond, de a tiszteletet meg kell neki adni. Eddig is meg kellett volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!