Mit tehetnék a fiammal, ha ennyire nem érdekli/motiválja semmi?
A nagyobbik fiam 18 éves, jövőre fog érettségizni. Nyelvi előkészítős, 5 éves gimnáziumi osztályba jár. A gimnázium elején még voltak tervei, továbbtanulás többször szóba került, főiskola, egyetem...most azonban, amikor már nagyon közel van, hogy valamit választani kellene a jövővel kapcsolatban, úgy látom, semmi nem érdekli, a továbbtanulás már szóba sem jöhet nála, vagy szakma, munka...
A tanulásával egyébként nincsen baj, egyedül nyelvekből gyengébb, de a közel 4-es átlaga most is megvan, ezért is vagyok elkeseredve, mert egyébként meg lenne az esze a továbbtanuláshoz, de ahogy írtam, ez már nála úgy látszik ki van zárva.
Hogyan hathatnék rá? Nem erőszakolhatok rá semmit, de félek, hogy azért így nehéz lesz az életben elhelyezkednie.
Semmit sem tudsz tenni, a piszkálással még inkább elmegy a kedve.
Dolgozni akar az érettségi után?
Azt nem hagynám, hogy a középiskola befejezése után ne csináljon semmit. Oké, hogy mondjuk nyáron pihen, aztán kezdjen el munkát keresni. Majd idővel benő(het) a feje lágya, és később tanul valamit.
A nyelvi előkészítőnek az a lényege, hogy nyelv vizsgázni fog, mivel egy évig csak azt tanulta.
Nehéz kérdés, csak ne azt válasszátok amit te akarsz.
Ha nem tanul kimagaslóan, és nem lesz nyelv vizsgája sem, büfé szakra felesleges beíratnotok. Jobb ha egy szakmát adtok a kezébe.
Szerintem sem erőszakolhatsz rá semmit. Viszont ha nem akar tovább tanulni, akkor dolgozni kötelező, nem kedv kérdése.
Kihagy egy évet, mert dolgozik a "semmiért", meglátod megjön a kedve a továbbtanuláshoz.
Mindenki médiát akar tanulni, meg büfé szakon diplomázni. Egy férfinek mindenképpen kell valamihez értenie.
Egy ismerősön fia autószerelő 16 éves kora óta dolgozik az apja mellett. De azért van meg mindene, mert érdekki szereti amit csinál.
Te mivel foglalkozol kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!